Galéria

A koránkelés előnyei

Forrás:

Mivel van időd a reggelire, nem csak egy fánkot kapsz be, mint az éjjeli baglyok, hanem nagyobb eséllyel választasz tápanyagdús ételeket.


Forrás:

A reggeli órákban a tested a mozgásra van programozva, hiszen ekkor termeli a legtöbb tesztoszteront, ez a hormon pedig elősegíti az izomnövekedést és regenerációt is. A közepes intenzitású edzéseket érdemes választanod, ha munka előtt edzenél.


Forrás:

venni!

Kipihentebben ébredsz

Ha 7-9 órát alszol esténként és nagyjából ugyanakkor ébredsz fel reggelente, sokkal közelebb lesz az alvási ritmusod ahhoz, ahogy a szervezeted belső órája is működik, így kipihentebben ébredhetsz fel reggelente.

 


Forrás:

Sokkal több napfénynek vagy kitéve, mint a hétalvók, ezáltal pedig a hangulatod is jobb, ráadásul a BMI-dnek is jót tesz, ha nem behúzott függönyök mögött horkolsz, ugyanis minél többet vagy a napon, annál egészségesebb a testtömeg-indexed egy kutatás szerint.


Forrás:

Egy 2008-as kutatás szerint sokkal energikusabb leszel a munkahelyeden, ha korán kelsz és nem fogsz annyi teendőt elhalasztani, mint az éjjeli baglyok. Ezt pedig a főnököd is észre fogja venni!