Galéria

Hogy hogyan hat a fokhagyma a szervezetre?

Forrás:

Az asztmában szenvedőknek segít a rohamok elleni küzdelemben, ehhez mindössze annyit kell tenniük, hogy néhány csepp fokhagymalevet belekevernek egy pohár vízbe egy evőkanál mézzel együtt, majd elfogyasztják azt.
Forrás:

A fokhagymalé fogyasztása – kis mennyiségben – csökkenti a koleszterinszintet, a vérnyomást, megakadályozza a zsír lerakódását a vérben és feloldja a már korábban lerakódott masszát, illetve jót tesz az artériáknak. Nagy mennyiségben azonban szívelégtelenséghez vezethet, hiszen nem csak a káros anyagokat, de néhány hasznosat is igencsak lecsökkent, így rendszeres használat előtt érdemes kikérni egy orvos szakmai tanácsát!
Forrás:

Megfázásos tünetek megszüntetésére érdemes egy kevés fokhagymalevet meleg, de nem túl forró vízben elkeverni, hozzáadni némi gránátalmalevet, majd lassanként elkortyolgatni a keveréket. Állítólag igazi csodaszer!
Forrás:

A fokhagyma a kopaszodás ellen is megoldást nyújt. A fokhagyma levét gyengéden a kopasz foltra kell kenni és pár percig rajta hagyni, amíg meg nem szárad. Ha az ember képes rá, hogy ezt a kezelést kétszer elvégezze egy nap, akkor nagyon rövid idő alatt nagyon látványos eredményt érhet el.
Forrás:

A rovarcsípés kellemetlen utóhatásai, például a fájdalom vagy a viszketés is mind-mind lecsökkenthetőek ezzel a varázsszerrel, ha azon nyomban rákenjük a problémás területre.
Forrás:

A népigyógyászatban a fokhagymás tejet vetették be anno a meddőség ellen, amit a férfiaknak és nőknek egyaránt el kellett fogyasztaniuk reggelente, de nem ritkán a sültfokhagymát is bevetették az eredmény érdekében, és állítólag mindkettő igen hatásosnak bizonyult.
Forrás:

A fokhagymalé az aknékkal, pattanásokkal és egyéb bőrhibákkal is csodákat művel, ha a nedűt a bőrödre kened, majd 5 percig rajta hagyod, végül langyos vízzel lemosod.