Galéria

Meglepő módszerek, amikkel felkészültek színészek szerepeikre

Forrás:

Az HBO legújabb sikersorozata minden szereplőtől sok készülést igényel, Amanda Brugel, aki (Ritát, a házvezetőnőt alakítja) pedig egészen meglepő módszert válaszott. Talán neked is feltűnt már, hogy a karakter járása kissé különös, időnként nehezebben lép, erről pedig az tehet, hogy a színésznő a bal cipőjébe köveket tesz minden alkalommal! Ez segít neki abban, hogy élethűen játssza el a karaktert.
Forrás:

Margot Robbie nagyon lelkesen készült az Én, Tonya főszerepére: olyannyira, hogy heti öt napon keresztül, napi négy órán át gyakorolta a korcsolyázást. Később egy interjúben el is mesélte, hogy ennek ellenére már csak pár hét volt hátra a forgatásig, és még mindig nem tudott minden mozdulatot elsajátítani, majd egyszer csak váratlanul összejött neki.
Forrás:

Natalie Portman több, mint egy éven keresztül heti hat nap, napi nyolc órán át gyakorolt egy híres balett táncossal, hogy elsajátítsa a mozdulatokat. A színésznő a szerepért Oscar-díjat is nyert, ő pedig később egy interjúban árulta el, hogy nagyon szerette volna saját maga eljátszani a tánc jeleneteket, ezért készült ilyen sokat. „Szerintem van valami különleges abban, hogy el tudsz veszni egy sztoriban, ha úgy érzed, hogy minden részlet tökéletesen passzol.”
Forrás:

Jamie Foxx közel 14 kilót fogyott Ray Charles szerepére, majd ezt követően minden nap edzett és szigorú diétát tartott be. De nem ez volt a legnagyobb dolog, amit megtett, hogy átérezze a karakter helyzetét! A színész ugyanis beleegyezett abba, hogy a forgatás alatt mű szemhéjakkal ragasszák le a szemét, hogy átérezze Ray vakságát. Emiatt Jamie Foxx egyébként többször is pánikrohamot kapott a forgatás első heteiben, és az is előfordult, hogy a stábtagok ott felejtették őt a helyszínen, mert megfeledkeztek arról, hogy nem lát.
Forrás:

Jodie Foster a forgatás előtt gyakornokként dolgozott az FBI-nál (akárkcsak a karaktere), pontosabban pedig a sorozatgyilkosokkal foglalkozó osztálynál, hogy jobban beleláthasson a fejükbe. Ez a tapasztalat sokat segített neki abban, hogy élethűen bemutassa Clarice Starlinget.