Galéria

Hibák, amiket nem szabad elkövetni grillezéskor

Forrás: Ne tedd rá túl hamar az ételt a rácsra!

Hosszan kell melegíteni előbb a grillt, mielőtt rákerül az étel. 20-30 percig biztosan érdemes melegíteni, és csak utána rátenni a húsokat.
Forrás: Ne a rácsot olajozd, hanem az ételeket!

Ahhoz, hogy az étel is jól átsüljön, és túl olajos se legyen, a rácsot nem érdemes bekenni olajjal, hanem a húsokat és zöldségeket. Ráadásul így a rácsokat sem égeti végig a tűz a rájuk kent olaj miatt, sőt, takarítani is könnyebb lesz.
Forrás: Ne tedd szárazon a tűzre a saslik pálcikákat!

Mindig alaposan vizezd be, majd úgy tedd a tűzre, hogy ne égjenek meg a fapálcikák. Hajlamosak beletörni az ételekbe, ha túlmelegszenek a pálcikák.
Forrás: Nem mindegy, hol sütöd.

Ahol a tűz jobban éri a grill rácsot, erősebb, füstösebb ízű húsok sülnek majd, ahol kicsit hidegebb a rács, ott kevésbé hajlamos megégni az étel, oda inkább a zöldségeket érdemes helyezni.
Forrás: Ne emelgesd fel folyton a fedőt a grillről!

Ha a fedő hosszan a grillen van, szépen körbesülnek az ételek, és nem csak az aljuk lesz ropogós. Ez épp olyan, mintha a sütő fedelét nyitnád ki túl sokszor, mikor sütit készítesz.
Forrás: Ne csak egyszer forgasd meg a húsokat!

Bár sok helyen olvasni, hogy elég a steak húsokat egyszer átfordítani a grillen, inkább gyakrabban forgasd, mert egységesebben sül meg.
Forrás: Ne kezdd el túl hamar bekenni a húsokat szósszal!

A szószok gyakran cukrot tartalmaznak, a cukor miatt pedig hajlamosak égni. Ha a húst túl hamar kened be, megéghet, ha csak a tűzről levétel előtt 1-2 perccel, akkor kellemes íze lesz a szósznak rajta.
Forrás: Ne villával forgasd a húsokat!

Ha a villát beleszúrod a húsba, lyukak keletkeznek rajta, és sokkal szárazabb lesz az étel íze. Inkább használj csipeszt.