Galéria

Fitneszblogger meglehetősen látványos módszerekkel figyelmezteti azokat, akik csak a kalóriákat számolják

Forrás: Víz vs. ízesített víz

„Kipróbáltam, és nem számítottam arra, hogy ennyi kalória lesz a vizemben. Úgy éreztem, elárultak, LOL.”


Forrás:

„Meglepő lehet, mennyi kalória van a kávékban vagy más forró italokban. Ha fogyni szeretnél, válassz olyan kávét, amely legfeljebb tejet tartalmaz, tejszínhab, szirupok stb. nélkül.”
Forrás:

„Mint már tudjátok, MINDENFAJTA kaját élvezek, és semmit sem hagyok ki az étrendemből, amit szeretek – függetlenül attól, hogy épp mik a fitneszcéljaim. Ehhez az is kellett, hogy tudjak bánni az adagokkal.”
 
Forrás:

„Aki tényleg szereti az étcsokoládét, hajrá, jó étvágyat hozzá! De ha jobban kívánod a tej ízét, akkor ne erőltesd az étcsoki fogyasztását csak azért, mert azt olvastad, hogy az 'egészségesebb' – egyél egy kis tejcsokit és élvezd ki az ízét. Utóbbi végső soron kalóriaszegényebb és 93,8 százalékkal növeli a boldogságszintet (ez az adat még nem bizonyított).”
 
Forrás:

„A szárított gyümölcsöt sokkal egyszerűbb útközben fogyasztani, mint a frisset, ezért az is praktikus megoldás lehet. Viszont a friss gyümölcsből többet fogyaszthatunk, mert úgy kalóriaszegényebb és laktatóbb.”
 
Forrás:

„A két tál zabkása közül egyik se ‘jó’ vagy ‘rossz’... Egyszerűen csak más. Más a kalóriatartalmuk, a tápértékük, és a céljaidtól függ, hogy melyiket érdemes előnyben részesítened… A kalória nem az egyetlen mutatója az egészséges táplálkozásnak.”


Baloldali tál:

40 g zab

1 kanál fehérjepor

250 ml mandulatej

60 g áfonya

60 g málna

15 g manukaméz


Jobboldali tál:

40 g zab

1 kanál fehérjepor

250 ml mandulatej

1 banán

4 datolya

20 g mandulavaj

 


Forrás:

Egytálétel vs. egytálétel


„Mindkét kajában ugyanannyi krumpli, tonhal, majonéz és saláta található, mégis 246 kalória köztük a különbség.

Miközben lehetséges élvezni az étkezést amellett, hogy tudatosan bánsz a kalóriabeviteleddel, hadd hívjam fel a figyelmet a láthatatlan kalóriákra. A két fotó között 3 különbség van: a salátaöntet, a krumplisütéshez használt olaj és a tonhalban található majonéz. A baloldali fotóhoz a lájtosabb verziókat használtam.

Ha fogyni szeretnél, ezek az apró változtatások rengeteget jelentenek majd. Ha hízni szeretnél, akkor szintén (csak abban az esetben a jobboldali verziót részesítheted előnyben).”