Galéria

Így válaszd ki a számodra legmegfelelőbb napszemüveget!

Forrás: Az elsődleges szempont ne a divat, hanem mindig a szemed védelme legyen!
Forrás: Válassz olyan darabot, amelynek esetében meggyőződtél róla, hogy mind az UVA-, mind az UVB-sugárzástól megóvja a szemedet!
Forrás: Nézd ki a stílust, ami tetszik, és ragaszkodj ahhoz! Érdemes valamivel többet költeni egy jó minőségű napszemcsire, ami azután évekig ki fog szolgálni, nem pedig felülni minden divathullámra, és annak megfelelően pár ezer forintért megvenni egy többé-kevésbé biztonságos darabot!
Forrás: Igazítsd a stílust az arcod formájához! Mindenkinek más áll jól, így cseppet sem biztos, hogy a nagy álmod (például a pilótaszemüveg) neked megfelelő lesz. Engedd el, ha nagyon rossz, és keress köztes megoldást, aminek még örülni tudsz, ha jól áll!
Forrás: Tedd fel többször és ellenőrizd, hogy jó-e a méret! Hajtsd előre a fejed, hogy nem esik-e le túl könnyen a fejedről, és azt is tapasztald ki, hogy nem nyom-e túlságosan az orrodnál vagy a füled mögött! Kényelmetlen darabot venni semmi értelme.
Forrás: Finoman próbáld ki a strapabíróságát! A mai szemüvegek már valamennyire hajlékony anygból készülnek, hogy ne törjenek el minden alkalommal, ha véletlenül leejtjük őket. De sokat elmond a kialakításáról az is, ha picit megmozgatod a két száránál fogva.