Galéria

Zöldségek és gyümölcsök, amiket ne a hűtőben tárolj

Forrás:

Ha esetleg termesztettél paradicsomot, akkor biztosan tudod, hogy ez a finomság imádja a meleget és utálja a hideget. Épp ezért a hűtőben elég hamar fonnyadtak lesznek: persze főzéshez fel lehet őket használni, de nyersen nem lesz túl élvezetes az ízük. Jobban jársz, ha egy nem túl napos helyen tartod őket akár a konyhában, akár a kamrában - de nem kell, hogy hideg legyen!
Forrás:

A paradicsom és a bazsalikom csodásan működnek együtt az ételekben, és még a szükségleteik is hasonlóak: a friss fűszernövény is imádja a meleget! A hűtőben pillanatok alatt fonnyadt lesz, ellenben ha a pulton, napfánytől viszonylat védett helyen tartod és elég vizet kap, akkor sokáig bírni fogja! Ha pedig csak egy friss csokor bazsalikomot szerenél be a hétvégi menühöz, az is kibírja egy pohár vízben pár napig: csak cseréld naponta a vizet, és szintén ódv a fénytől!
Forrás:

A krumpli szereti a hűvös helyeket, de nem a hideget! Ezt tartsd észben, mielőtt besúvasztod az előre vásárolt burgonyát a hűtő aljába, a zöldségek közé! A hidegben ugyanis a krumpliban lévő keményítők hamarabb alakulnak cukorrá, így egészen más lesz az étel íze, mint egyébként. Sok lakáshoz nincs kamra vagy pince, ám van megoldás: a lakás egy hűvös pontján tartsd a krumplit papírzacskóban. Ez sokkal jobb, mint a műanyag szatyor, mert tud szellőzni a zöldség!
Forrás:

A hagymának sem tesz jót a hűtő, az ok pedig hasonló, mint a krumplinál: a keményítők a hidegben cukorrá alakulnak, így egy idő után túl édes lesz a hűtőben tárolt hagyma. A krumplival együtt se jó tartogatni, mert ha nedvesség kerül a burgonya héjára, attól hamar megrohad a hagyma A legjobb neki is a 10 fok körüli hőmérséklet, a kamra vagy a pince, de papírzacskóban a burgonyához hasonlóan 2 hétig is eláll.
Forrás:



A listán ott van még nagy kedvencünk, az avokádó is! Az avokádó akkor kezd el érni, amikor leszedik a fáról, szóval ha kőkemény, még elég éretlen gyümölcsöt vásárolsz, majd beteszed a hűtőbe, akkor ezzel csak lassítod az érési folyamatot. Másrészt viszont ha szépen érett avokádót vettél, amit még pár napig nem akarsz megenni, azt simán beteheted a hűtőbe, mert így több napig is eláll! Szóval a még éretlen avokádó mehet a napfényes konyhapultra, az érett pedig a hűtőszekrénybe!

Ha pedig kíváncsi vagy, mi az, amit nyugodtan eltehetsz a fagyasztóba, és eddig nem is sejtetted, KATTINTS IDE!