Galéria

Különleges bakancslista az utazás szerelmeseinek, ami nem úti célokat ajánl, hanem új megközelítést

Forrás: Válassz egy kerületet a saját városodban és ismerd meg jobban!

Fogadjunk, hogy még a legnagyobb lokálpatriótáknak is lehet újat mondani egy-egy izgalmas múltbéli történettel vagy akár egy olyan épület bejárásával, ahol még nem jártak azelőtt. Menj városnéző túrára a saját városodban, ismerd meg jobban a történetét.
Forrás: Adj fel valamit egy hónapig, és tedd félre a megtakarított pénzt utazásra

Még ha nem is jönnek össze vagyonok, azért egy egynapos kiruccanás vagy hosszú hétvége talán finanszírozható egy másik élvezeti tevékenység elhagyásával. Csak te tudod, hogy miről vagy képes lemondani az utazásért!
Forrás: Látogass meg egy nemzeti parkot vagy vadrezervátumot!

Érezd még közelebbinek a természetet úgy, hogy viszonylag érintetlen területeket barangolsz be. Ha teheted, menj tömegközlekedéssel (az erdei vasút remek alternatíva), hogy még kevésbé szennyezd a környezetet.
Forrás: Kattanj le a közösségi médiáról, amíg utazol

Ha mindenáron fényképezni akarsz az úton, inkább vidd magaddal a különálló fényképezőgéped, ne pedig a telefonodat. Túlságosan függünk a kütyüktől, nem kell, hogy még a pihenéseink, felfedezéseink alatt is folyton azokon lógjunk.
Forrás: Látogass el olyan helyre, ami nemsokára eltűnik a Föld színéről

Ha teheted, még idén szedd a sátorfádat és menj el egy olyan országba, városba, amelyről köztudott, hogy meg vannak számlálva a napjai. Mit szólnál mondjuk Velencéhez? Vagy akár a Maldív-szigetekhez?
Forrás: Utazz a szüleiddel, nagyszüleiddel!

Szinte biztos, hogy nem lesz olyan felhőtlen az utazás, mintha csak magaddal kéne foglalkoznod, de a közös élményszerzés mindenért kárpótol majd. Hidd el: évekkel később boldogan fogsz visszagondolni ezekre a közös történetekre.
Forrás: Lassíts le és élvezd jobban az utazást!

Ne hajszold a programokat, ne akarj mindent pár órába, napba sűríteni! Egyszerűen van olyan, hogy képtelenség, és ezt el kell fogadnod. Inkább válassz minőségi utazást, amely alatt csak a számodra legkedvesebb dolgokat tekinted meg, és bőven adsz magadnak időt arra is, hogy rácsodálkozz a téged körülvevő ismeretlenre.
Forrás: Fedezz fel egy várost itthon!

Tuti biztos, hogy van még olyan nagyváros Magyarországon, ahol nem jártál. Nézz ki egy hosszú hétvégét és kirándulj el egyedül vagy többedmagaddal egy általad még nem ismert helyre.