Galéria

7 házaspár elmeséli, mi a titka annak, hogy 10+ év után is szerelmesek egymásba

Forrás:

Gyakran külön

A munkám miatt sokat utazom, ezért minden hónapban akár egy hetet is külön töltünk a férjemmel. Ettől csak még jobban hiányzunk egymásnak, mint ha minden este találkoznánk. Amikor hazaérek egyhetes távollét után, kiöltözünk és puccos vacsorát költünk el együtt. Az ilyen szokások miatt már akkor hiányzik, amikor kilépek az ajtón.

Csilla (37)

 
Forrás:

Kommunikáció, kommunikáció

Ez az egyetlen ok, amiért a feleségemmel túléltünk 10 évet és 3 gyereket. Mindent kibeszélünk. Nem játszmázunk. Soha. Egyszerűen elmondjuk, mit érzünk. Olyan nincs, hogy mérgesen feküdnénk le aludni – közhelynek hangozhat, de igaz. Mivel mindig mindent azonnal szóvá teszünk, általában nem szoktunk 5 percnél tovább veszekedni. Régi sérelmek nem jönnek elő, mert nem léteznek.  

Tamás (32)

 
Forrás:

Sok közös van bennünk

Ezért is szerettünk annak idején egymásba, és ezért maradtunk szerelmesek az elmúlt 12 évben. A legfontosabb közös vonás a zene. Imádunk koncertekre járni, új hangszereken tanulni. Ez mindkettőnket lelkesít. Mindig van mit megosztanunk egymással, mindig van közös témánk.

Csaba (35)

 
Forrás:

Egyfolytában veszekszünk

Őrültségnek tűnhet, de 10 éve vagyok férjnél, és az az oka, hogy még mindig szerelmesek vagyunk egymásba: veszekszünk. Az is előfordulhat, hogy napokon át veszekszünk, sőt, egy-egy konfliktus egy hétig is eltart. Azért működik ilyen jól a veszekedés, mert kiderül belőle, hogy még mindig számít a másik véleménye. Ha nem számítana, csak ráhagynánk egymásra az egészet és rálegyintenénk az egészre – akkor rálegyintenénk házasságunkra is. A veszekedés mindkettőnkben tudatosítja, hogy szerelmesek vagyunk, de ugyanakkor dühösek is egymásra, ami teljesen normális.

Eszter (37)

 
Forrás:

A gyerekeink

Mindig büszkeséggel tölt el, amikor ránézünk a leszármazottainkra, akiket közösen hoztunk létre, és ez megerősíti a kettőnket összekötő szeretetet is. Mindez arra is emlékeztet kettőnket, hogy pozitív példát kell a gyerekeink elé állítanunk, ezért folyamatosan dolgozunk azon, hogy egészséges maradjon a kapcsolatunk. Van olyan ismerősöm, aki arról számol be, hogy a gyerekei tették tönkre a házasságát – nálunk éppen fordítva van.

Lili (34)

 
Forrás:

Vigyázunk magunkra

A feleségemmel törekszünk arra, hogy mindketten a saját kedvünkben járjunk. És persze egymás kedvében. Így a szerelmünk is életképes marad. A bébiszitterünk telefonszáma gyorshívógombra van állítva, hónapokra előre megtervezzük a nyaralásainkat és rendszeresen elhúzunk egy hétvégére csak kettesben. Ezt muszáj időnként megtenni, és annyira jó érzés, hogy mindketten várjuk ezeket az utazásokat.

Miklós (41)

 
Forrás:

Szertartások

A szerelemnek nem kell bonyolultnak lennie. Igazából az a legjobb, ha „van hova hazamenni”, ha visszatérnek az ismerős szokások. A férjemmel 15 éve ismerjük egymást és ezalatt kialakultak a közös „rigolyáink”.

Reggel, amikor felébredünk, megbeszéljük, miért vagyunk hálásak. Ebédre szerelmes üzeneteket írunk egymásnak, lefekvés előtt pedig megcsókoljuk egymást és szépeket mondunk egymásnak. Ezek a kis rituálék segítenek abban, hogy sose tévesszük szem elől a lényeget: a szerelmet, amit közösen építettünk fel hosszú évek alatt.

Dóra (40)