Galéria

7 dolog, amit jobb, ha nem teszel a mikróba!

Forrás:

Az, hogy soha ne tegyél alufóliát a mikróba, teljesen nyilvánvaló dolog - legalábbis remélem - de hogy miért ne, talán már kevésbé. A gép belsőrésze, ugyebár, fémből készül. Namármost a probléma az, hogy amikor egy másik fémet, például alumínium fóliát teszel bele, az visszaveri a mikrohullámokat, amelyek az étel melegítéséről kellene, hogy gondoskodjanak, ehelyett egy jó kis tüzet okoz(hat)nak a mikróban.
Forrás:

Természetesen vannak műanyag dobozok, amik betehetők a mikróba és vannak, amik nem, de most kifejezetten azokra a habdobozokra szeretnénk felhívni a figyelmedet, amibe rengeteg helyen teszik az ételt, és a legtöbben nem is tudják, hogy mennyire egészségtelen a bennük levő ételmelegítés. Ha lehet, inkább tedd tányérra, amit melegítenél.


Forrás:

Számtalan műanyag van, ami melegítés hatására veszélyes vegyianyagokat bocsájt ki magából. Az egyik ilyen például a BPA, ami elképesztően káros, de sajnos még rengeteg van, amit messzire el kellene kerülnöd. Amerikában egy nemrég készült tanulmányban 450 műanyagot vizsgáltak be, amelyek 95%-a bocsájtott ki káros anyagokat. Ezért, ha lehet inkább egyáltalán ne tegyél műanyagot a mikróba vagy szerezz be olyanokat, amelyeket korábban bevizsgáltak és biztosan tudod róluk, hogy biztonságosak.
Forrás:

Ugyan elsőre furcsának tűnhet az ötlet, hogy valaki pár percre bedobjon egy szivacsot a mikróba, valójában nem is annyira megdöbbentő, mióta az praktika kering a neten, hogy így leszámolhatsz a baktériumokkal a szivacsokban. Elvileg, de a siker egyáltalán nem garantált. Ha mégis ilyesmivel próbálkoznál, előtte semmiképp ne felejtsd el bevizezni a szivacsot, különben lángra kaphat a melegítés hatására.
Forrás:

Hiába nézel most furán, hogy a pattogatott kukorica is papírzacskóban készül a mikróban, ezek a speciális zacskók úgy készülnek, hogy elnyeljék a készülék által kibocsátott hullámokat. Ez azonban nem igaz a világ össze papírzacskójára. Egyes darabok egyrészt vegyianyagokat bocsáthatnak ki, mások akár lángra is kaphatnak. Inkább ne kísérletezz velük!
Forrás:

Tudtad, hogy a ’70-es évek előtt gyártott porcelán tányérok, bögrék vagy akár csészék ólmot is tartalmazhatnak? Sajnos ezekre az antik darabokra jellemző volt, hogy gyártásuk során ólmot használtak fel. Valamivel később aztán született erre szabályozás, de sajnos nem tudhatjuk melyikben van és melyikben nincs ólom, így amiről biztosan tudod, hogy vintage darab, abban inkább ne melegíts ételt.
Forrás:

Ha valamiért újramelegítenéd a kihűlt elviteles kávédat, öntsd át inkább egy porcelánbögrébe vagy nézd meg a pohár alját és győződj meg róla, hogy beteheted a mikróba vagy sem, nehogy a gépnek vagy neked bajod essen.