Galéria

4 dolog, amit gyorsan elfelejtesz a csecsemőkorról, és 3 másik, amit szerencsére nem

Forrás: # Jó ég, mennyi kaki! Amikor már nagyobb az első gyereked, esetleg már régen szobatiszta, akkor könnyen elkövetheted azt a hibát, hogy elfelejted a jó öreg pelenkacseréket. Nyugi, nem csak a te gyomrod forog az első pár napban, amíg ismét meg kell szoknod az állapotot, mindannyian így vagyunk ezzel. Ne feledkezz meg a gyakori pelus-cseréről, mert az a babának is plusz komfortérzeted ad.
Forrás: # Ki álmos? Én ugyan nem! Egy fenéket nem! Ha nem hajnalban, vagy reggel tör majd rád az éjszakázások, gyakori megszakított alvások miatti fáradtság, akkor majd a munkahelyeden. Fogadd el, hogy ez most így lesz még pár hétig, hónapig, amíg mindannyiótoknak be nem áll a szervezete a baba igényei szerint. Egy jól időzített kávé életet menthet, de azért ne vidd túlzásba a koffein fogyasztást, mert vissza is üthet.
Forrás: # Ultra veszélyes baba körmök... Olyan éles körmei vannak a kisbabáknak, mintha csak egy macska karmolászna végig rajtad. Arról nem beszélve, hogy elsőre megfeledkezel, hogy kis kesztyűt, vagy zoknit húzz a praclikra, így szegény már magának is szerezhetett egy-két karmolást az arcára.
Forrás: # Ez vajon normális? Minden apróságot észre fogsz venni a gyereken. „Vajon normális, hogy ilyen formájú a köldöke? Az a folt tegnap is ott volt a popsiján? Oké, hogy nem pislog? Miért alszik ennyit? Miért hagyta abba a sírást?” Semmi, de semmi nem lesz először normális, és csomó mindentől kitör rajtad a frász, amivel hirtelen nem tudsz mit kezdeni. Nyugi! Beszélgessetek a pároddal, nézzétek meg együtt, és tényleg csak akkor idegeskedjetek, ha már szükséges. Végülis, nem most csináljátok először.
Forrás: És amit sosem lehet elfelejteni:   # A finom babaillat, amikor megszagolod a buksiját Legszívesebben azt kívánnád, hogy ezt érezhesd egész életedben, vagy hogy készítsenek ebből az illatból egy parfümöt, ami mindig visszarepít majd ebbe a korba.  
Forrás: # A pillanat, amikor megnyugszik a baba a mellkasodon Ekkor úgy érzed, hogy te irányítod a világot, de legalábbis, hogy minden a legnagyobb rendben van az életedben. Bárcsak örökké ezt érezhetnéd!
Forrás: # A mosoly, a kacagás, amikor megpuszilod a lábacskákat Azok az apró és ráncos kis talpacskák szinte ellenállhatatlanok, hogy az ember meg ne puszilja őket. A kisbaba ilyenkor persze legtöbbször mosolyog, vagy felnevet, mert nagyon csiklandós még számára ez a terület. Kedves pillanat, ami örökre beég az emlékezetedbe.