Galéria

Vegán vagyok - ezeket a beszólásokat, kérdéseket kapom meg nap mint nap

Forrás:

Ez az egyik 'kedvencem', a hal kérdése mellett. Az emberek többségének még mindig sejtése sincs, hogy mit jelent a vega és a vegán életmód közötti különbség, ezek válfajainak sorolásába pedig már fölösleges is belekezdenem, mert úgysem érdekli őket.
Forrás:

Nem hiszem el! Tudjátok, hányszor okozott már kellemetlenséget olyanokkal étterembe menni, akik nem értik és nem is akarják érteni ezt az életmódot? Sosem kértem, hogy bárki legyen rám különös figyelemmel a közös étkezések alkalmával: szinte bárhova megyünk is enni, én meg tudom mondani, hogy mit kérek.
Forrás:

Most komolyan? Miért kéne, hogy ő is vegán legyen? Mindketten szívesen főzünk egyébként, és ő elfogadja a választásomat. Természetesen nem fujjogok vagy vágok pofákat, amikor kikerül a tényárjára egy szelet steak, és ő sem forgatja a szemét, ha épp a tofu-salátámat majszolom...
Forrás:

Mégis mi lenne? A családom már egy ideje hozzászokott az (először a vega) étkezésemhez, és igazán rendesek, mert az ünnepek alkalmával egyre több olyan fogás kerül a közös menübe, amit én is gond nélkül tudok fogyasztani. Hozzáteszem, ezek többségét én készítem el magamnak és a családnak, így az ünnepi asztalnál mások is szívesen fogyasztanak abból, amiből én. A különleges édességeket például újra és újra elkészíttetik velem.
Forrás:

Ezt általában olyanok kérdezik, akik azért már komolyabban érdeklődnek felőlem, és így igazán hálás vagyok nekik – ugyanakkor már picit belefáradtam a válaszolgatásba. A különböző zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek is tartalmaznak fehérjét, csak tudnod kell, hogyan készítsd el őket, és hogy milyen mennyiséget kell belőle enned ahhoz, hogy fenntartsd vele a szervezeted egészségét.