Galéria

5 baki, ami a királyi család esküvőin történt

Forrás:

Vilmos mindössze fél órát aludt az esküvője előtti éjszakán, és emiatt egész nap nagyon álmos volt. Persze nagyon izgult a mennyegző miatt, és ez is közrejátszott az álmatlan éjszakában, valójában viszont az volt a legnagyobb probléma, hogy rengeteg ember összegyűlt az épület előtt a tiszteletükre. Ők pedig egész éjjel önfeledten énekeltek és kiabáltak, ami miatt a herceg szinte alig aludt valamit.

Azért szerencsére sikerült kibírnia a napot anélkül, hogy elaludt volna az asztalnál.
Forrás:

1981-ben házasodott össze Károly herceg és Diana hercegnő, az esküvőt pedig mindenki figyelte szerte a világon. Ezért nem meglepő, hogy mindketten nagyon izgultak az esemény miatt; valószínűleg ez lehetett az oka annak, hogy Diana elrontotta Károly nevét. Eredetileg őt ugyanis Charles Philip Arthur George-nak hívják, a menyasszony pedig fordítva, Philip Charles Arthur George-nak nevezte őt.
Forrás:

Az esküvője napján 1947-ben II. Erzsébet királynő megkapta a család egyik legértékesebb ékszerét, a Fringe Tiarát (ezt még 1919-ben készíttette III. György). Ez nem csak rendkívül sok drágakővel lett díszítve, de hatalmas eszmei értékkel bír - az esküvő reggelén viszont a fodrásznak sikerült eltörnie készülődés közben! Végül úgy oldották meg a problémát, hogy rendőri kísérettel egy üzletbe küldték, ahol kijavították a hibát, és II. Erzsébet már viselhette is a mennyegzőjén.
Forrás:

A világ egyik legikonikusabb menyasszonyi ruháját viselte Diana hercegnő, a 80-as évek divatjának megfelelően. Azonban amikor kiválasztották ezt a ruhát, senki sem gondolta volna, hogy az anyag ennyire gyorsan meg fog gyűrődni, és rövidesen úgy nézett ki, mintha senki sem vasalta volna ki.
Forrás:

Amikor Katalin és Vilmos a lovaskocsival elindultak volna az esküvő helyszínére, váratlan esemény történt. A katonai egység egyik lova nem tudta jól kezelni a tömeget és a felhajtást, így megvadult, ledobta magáról gazdáját, és elrohant Katalin és Vilmos mellett. Szerencsére senki sem sérült meg, így hamar megfeledkeztek az emberek erről a pillanatról.