Galéria

4 dolog, ami akkor történik, ha nem cseréled időben a fogkeféd

Forrás:

Szerencsére nem túl nagy rá az esély, de attól még előfordulhat, hogy a fogkeféd miatt leszel beteg. Amikor gyakoriak a megfázások és sokan szenvednek az influenzától, a baktériumok könnyen megtelepszenek a sörtéken, pláne akkor, ha a pasid fogkeféje a tiédtől néhány centire van.
Forrás:

Korábban már nálunk is olvashattál arról, hogy a nyelvedet is feltétlenül muszáj tisztítanod, ha nem szeretnél kellemetlen szájszagot. Itt ugyanis olyan baktériumok telepszenek meg, amelyeknek nincs szükségük oxigénre. Ezeket a fogkeféddel is letakaríthatod, de ha már nagyon régi, és szétállnak a sörték, hiába próbálkozol, nem tudod majd letisztítani őket.
Forrás:

Egy régi fogkefével nem lehet olyan alaposan megtisztítani a fogakat, mint egy újjal. Ezért ha nem cseréled le időben, azt tapaszhalhatod, hogy egyre több fogkő jelenik meg a szádban, az ínyed pedig kimondottan érzékennyé válik. Ez egy idő után akár a fognyaktól is elválhat, és a fertőzés akár a fogak kihullásához is vezethet! 
Forrás:

Ha zárt tartóba teszed a fogkeféd, azzal sajnos nem óvod meg attól, hogy a baktériumok rákerüljenek. Sőt, valójában többet árt ez a módszer, mint használ! Ha ugyanis elszigeteled tőle a levegőt és nem tud megszáradni, előbb utóbb penész is megjelenhet rajta! Ha fekete pöttyöket látsz a sörtéken, feltétlenül dobd ki, de jobb, ha ezt nem várod meg.