Galéria

Nyaralás önellátással: mit vigyél itthonról, mit szerezz be külföldön?

Forrás: Amit érdemes itthonról vinned: Azok a dolgok, amelyek nem romlandók, és nem túl nehezek. Például: rizs, tészta, bulgur, quinoa (vagy amit még szerettek). Ne vigyél magaddal tejterméket, és lehetőleg nyers húst sem! Ha előre lesütsz valamit, azt jégakkuval kibélelt hűtőtáskában meg tudod utaztatni anélkül, hogy baja lenne. Pakolj be esetleg egy-két szószalapot, fűszert, ketchupot, mustárt, hogy ezekkel az alapvető dolgokkal már ne legyen gondod.  
Forrás: Ha tervezel édességet, desszertet készíteni, válassz olyat, ami sütés nélküli, illetve jó sok gyümölcs kell hozzá! A gyerekeknek általában tökéletesen megfelel a fagyi minden formája egy nyaralás alkalmával, így nem kell egész tepsi süteményben gondolkoznod!
Forrás: Víz, italok: érdemes beruháznod egy vízszűrő kancsóra, ami nem foglal akkora helyet, hogy ne férne be a csomagba! Így kinn majd csak az üdítőket, szénsavas vizet kell beszerezned, ha szeretnéd. Jó, ha viszel magaddal néhány doboz teát is, ezekből nem csak meleg, hanem jeges teát is készíthetsz a családnak, társaságnak! Készülj szilikon jégkockakészítővel vagy a boltokban is kapható zacskós változattal!
Forrás: Általános dolgok: jó ha felkészülsz 1-2 csomag szalvétával; műanyagpohárral, amiből a gyerekek a strandon is ihatnak; dugóhúzóval, mert nem minden szálláson találsz ilyet; öngyújtóval, gyufával, mosogatáshoz szükséges holmival; illetve egy-két élesebb kés sem hiábavaló bepakolni, hiszen van hogy az apartmanokban ezek az eszközök jobban el vannak használódva, mint kéne. 
Forrás: Amit kint is megvehetsz:   Az üdítők, vizek túl nagy helyet foglalnának az autóban, és különben is nehezek. Ugyanez igaz a tálcás sörre és társaira is: jobbára ezeket külföldön is be tudod szerezni elfogadható áron, így nem érdemes ezekkel elvenned a helyet a többi csomagtól!   Mindennemű friss árut: hús- és tejterméket fölösleges otthonról hoznod. Ha tengerparti városba készültök, ott egész biztosan találsz majd piacot, ahol olcsóbban szerezhetsz be zöldséget, gyümölcsöt és halat is! Utazz a helyi finomságokra, készíts olyan alapanyagokból ételt, amit a helyiek kínálnak!
Forrás: Sütemények alapanyagait is beszerezheted helyileg, és a csokikat, cukrokat sem érdemes megolvasztanod a kocsiban! Ezekből maximum az útra csomagolj, amikor biztosan elfogynak, amíg odaértek az üdülőhelyre!