Galéria

5 intő jel, hogy mentálisan kimerültél és pihenésre van szükséged

Forrás:

Vagy egyik betegségből a másikba esel, esetleg a legstresszesebb időszakokban betegszel meg. Ez egyértelmű jele annak, hogy a szervezeted nem tud lazítani, lenyugodni, állandóan 'szolgálatra kész' üzemmódban áll. Ezt az állapotot minél hamarabb meg kell szüntetned, muszáj megtalálnod a módját, hogyan tudnál több időt szánni a pihenésre.
Forrás:

Folyamatosan ott pörög valami a fejedben a már leadott munkákról vagy azokról a dolgokról, amiket nem tudtál tökéletesen megcsinálni határidőre. Ez olyan frusztrációt is okozhat, amelynek hatására egyáltalán nem leszel képes egyről a kettőre jutni, amíg valaminek meg nem bizonyosodsz a sikerességéről. Így pedig nem lehet sem tervezni, sem jelen lenni, amikor szükség lenne rá.
Forrás:

Nem azért, mert nem akarod jó állapotban tudni magad, hanem mert egyszerűen mindent előbbre sorolsz magadnál. Így esik meg, hogy rendre elfelejtesz elmenni a szükséges orvosi kontrollvizsgálatokra, hogy megbizonyosodj az egészségedről, de akár a fodrászt is hónapokig hanyagolhatod – csak hogy egy enyhébb példát említsünk.
Forrás:

Mivel folyamatosan dolgoztatod az agyadat, egy idő után mondhatni túlpörögsz, és képtelen vagy lelassulni. Ez az állapot sokszor még este sem múlik el, így csak nagyon későn hajtod álomra a fejed és nagyon korán kelsz. Tehát nem tudod biztosítani a szervezeted számára szükséges feltöltődési időt.
Forrás:

Mindezt úgy, hogy valójában nem is lenne rá különösebb okod, és nem is érted, miért nem csattansz ki a boldogságtól. Ha ez valahogyan tudatosul benned, akkor meg kell tenned az első lépést annak irányába, hogy visszavedd kicsit a tempót, és időnként biztosíts magadnak szellemi feltöltődést. Vigyázz: egyetlen hosszabb kikapcsolódás még nem oldja meg a helyzetet, ha utána ugyanúgy folytatod ezt az életedet, mint korábban.