Galéria

Kúráld Trónok harca-elvonási tüneteidet ezzel a 7 sorozattal

Forrás:

A fehér hercegnő (The White Princess, 2017)

Két angol nemesasszony küzd a trónért. Erzsébet hercegnő és VII. Henrik házassága véget vet a Rózsák Háborújának, de minden vég egyben a kezdet is: az ifjú asszony és anyósa, Lady Margaret Beaufort (akit a Catelyn Stark szerepében megismert Michelle Fairley alakít) mindent megtesznek azért, hogy a saját szájízük szerint manipulálják a királyt.

Főszereplők: Jodie Cormer, Rebecca Benson, Jacob Collins-Lévy, Michelle Fairley

 

Forrás:

Tudorok (The Tudors, 2007–2010)

Nemcsak VIII. Henrik, hanem a feleségei is véresszájú, hataloméhes személyiségek voltak – derül ki ebből a sorozatból, amelyben Boleyn Anna szerepében Natalie Dormer (akit Margaery Tyrellként ismerhettünk meg a Trónok harcában) tündököl.

Főszereplők: Jonathan Rhys-Meyers, Natalie Dormer, Sam Neill

 

Forrás:

Borgiák (The Borgias, 2011–2013)

Mint köztudott, Cesare Borgia inspirálta Niccolò Machiavellit A fejedelem megírására. Az egész családban valószínűleg Lannister-vér csörgedezik… Na jó, vicceltünk.

Főszereplők: Jeremy Irons, François Arnaud, Holliday Grainger

 

Forrás:

Spartacus (2010–2013)

A Spartacushoz képest a Trónok harca az Én kicsi pónim világával határos, szóval aki nagyon-nagyon sok vért, erőszakos halált, párbajt és szexjelenetet szeretne nézni, az kapcsoljon át inkább erre a rabszolgalázadás-drámára!

Főszereplők: Andy Whitfield, Liam McIntyre, John Hannah

 

Forrás:

The Last Kingdom (2015-)

A 9. század második felében járunk, amikor az angolszász földeket a viking hordák fosztogatják. Hősünk, Uhtred (Alexander Dreymon) azonban a két egymásnak feszülő ellenség között áll: bár szásznak született, dánok nevelték. Kicsit Havas Jon, nemde?

Főszereplők: Alexander Dreymon, David Dawson, Tobias Santelmann

 

Forrás:

Az uralkodónő (Reign) (2013–2017)

Mária, a skótok királynője ifjú éveit dolgozza fel ez a kosztümös sorozat, igaz, a történelmi tényeket csak inspirációnak használva. A cselekményben hangsúlyos szerepet kapnak még Mária udvarhölgyei, anyósa (Medici Katalin, a francia királyné) és maga I. Erzsébet is, tehát nők vannak a középpontban, ami nem túl gyakori történelmi filmekben, és már ezért is csak ajánlani tudjuk.

Főszereplők: Adelaide Kaine, Megan Follows, Tony Regbo

 

Forrás:

Az ifjú pápa (2016)

Paolo Sorrentino fiktív és ma játszódó sorozatában egy fiatal és jóképű bíborost választanak pápának, hogy ezzel népszerűsítsék a katolikus egyházat. A döntés természetesen visszafelé sül el, mert ilyen furcsa, ön- és közveszélyes figurát még nem hordott hátán a Vatikán.

Főszereplők: Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando