Galéria

10 tévésorozat, amiben erős női karakterek szerepelnek

Forrás: The Crown (2016-)
A második évad egy centivel sem maradt el az első mögött a forgatókönyv, a színészi játék, a jelmezek, a fényképezés és a zene tekintetében. És hát ne felejtsük el, hogy a fiatal II. Erzsébetről szóló sorozatot lényegében az élet írta! Minden elismerésünk (az életnek is).
Forrás:

One Day At A Time (2017-)
A hetvenes-nyolcvanas évek sitcom-sorozatát kubai identitású amerikai család képében keltette újra életre a Netflix, és annyira profi lett az eredmény, hogy magam kétszer is végignéztem az első évadot fél év alatt. Főszereplője Lupe egyedülálló anyaként (és afganisztáni veteránként) igyekszik zsonglőrködni az életében sorjázó követelményrendszerrel, miközben két imádnivaló, de annál idiótább kamasz gyerek ugrál a fején. De a legjobb karakter természetesen a nagymama, akit Rita Moreno alakít utánozhatatlanul.

Főszereplők: Justina Machado, Marcel Ruiz, Isabella Gomez, Rita Moreno


Forrás:

Szeplőtelen Jane (Jane the Virgin, 2014-)

Már négy évad óta töretlen a rajongásunk ezért az egyáltalán nem tökéletes, de annál okosabb, viccesebb és határozottabb fiatal nő iránt, akit egy szép napon tévedésből mesterségesen megtermékenyítettek, s teherbe esett, noha még szűz volt. Azóta persze sok víz lefolyt a Miami folyón, de még mindig odavagyunk a latin-amerikai telenovelláknak tisztelgő sorozat karaktereiért, kivált a forrófejű sorozatszínész Rogelióért, és persze a narrátor hangját kölcsönző Anthony Mendezért.
Főszereplők: Gina Rodriguez, Andrea Navedo, Justin Baldoni, Jaime Camil, Anthony Mendez


Forrás:

Rólunk szól (This Is Us, 2016-)

Ez az a tévésorozat, ami elé csak nagy adag papírzsebkendő kíséretében szabad leülni, főleg most, hogy a második évad vége felé végre kiderült, hogyan halt meg Jack. Persze az időbeli ugrabugrálásoknak köszönhetően a Pearson család minden tagja újra és újra visszatér, ezért Milo Ventimiglia sármját sem kell nélkülöznünk.

Főszereplők: Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley

 


Forrás:

Chesapeake Shores (2016-)
Abby a válása után a lányaival visszatér a nyüzsgő New Yorkból a vidéki, tengerparti szülői házba..., és valahogy ott ragad, hogy újrakezdje az életét – ami persze azt is jelenti, hogy diákkori szerelmével is kezdenie kell valamit, aki szintén visszatért a szülővárosukba. A ponyvaregény-sorozatból tévéshow-vá alakított romantikus történetben kizárólag nagyon szép emberek játszanak, és a hullámok lassított felvételen csapódnak vissza a szirtekről; számunkra tökéletes guilty pleasure, ha épp nagyon rossz kedvünk van.

Főszereplők: Jesse Metcalfe, Meghan Ory, Treat Williams


Forrás:

Diane védelmében (The Good Fight, 2017-)
A férjem védelmében legendás chicagói ügyvédcsapata immár Alicia (Julianna Marguiles) nélkül folytatja a küzdelmet ebben a remekbe szabott spinoffban, amelyben a hősnőink sajnos igen hamar személyesen is korrupciós botrányba keverednek. Az új, fiatal főszereplőnő szerepében a Downton Abbeyből és a Trónok harcából is ismert Rose Leslie-t üdvözölhetjük.

Főszereplők: Christine Baranski, Rose Leslie, Cush Jumbo, Delroy Lindo


Forrás: The Mindy Project (2012-)
Sajnos a hatodik évaddal lezárult az egyik kedvenc romantikus sorozatunk, amelynek hősnője, egy indiai származású, túlsúlyos, felvágott nyelvű New York-i nőgyógyásznő meg van győződve róla, hogy ő is képes a Szex és New York szintjén pörögni, ami a jó pasikat meg általában a romantikázást illeti. És tényleg. Ja, azt nem említettük, hogy elég sok a sírva röhögős pillanat, ami a parádés mellékszereplő-garnitúrának köszönhető elsősorban.

Főszereplők: Mindy Kaling, Chris Messina, Ike Barinholtz


Forrás:

Girlboss (2017)
A 23 éves Sophia az utolsó dollárjait egy kopott vintage motoros dzsekire költi, aztán eladja az eBay-en 600 dollárért. Ezen a ponton rájön, hogy nem csak van érzéke a divathoz és az igazán minőségi ruhadarabokhoz, de képes is megmutatni a világnak, mit tud. Saját vállalkozást alapít, és innentől fogva persze meg kell küzdenie a konkurenciával, a hitetlenkedő barátokkal és persze a saját önértékelésével. Sajnos csak egy évad készült az igaz történeten alapuló sorozatból.
Főszereplő: Britt Robertson


Forrás: Új csaj (New Girl, 2011-)
Jess rajtakapja a vőlegényét egy másik nővel, hovatovább egyik pillanatról a másikra egy vadidegen albérletbe költözik, három fiatalember közé. Az elején úgy tűnik, hogy csak barátok, de aztán egyikükkel mégiscsak szövődik valami... na de melyikükkel? Az Új csaj az a sitcom, amit bátran ajánlunk bárkinek, aki eddig azt hitte, hogy a Jóbarátok után neki már nem lehet újat mondani. 

Főszereplők: Zooey Deschanel, Jake Johnson, Max Greenfield


Forrás: Grace and Frankie (2015-)
Grace és Frankie nem kedvelik egymást különösebben; a két hetven körüli asszony egész életükben csak a férjeik kedvéért jártak össze, akik közös ügyvédi irodát üzemeltetnek. Egy nap azonban a két férj bejelenti, hogy ők valójában szerelmesek egymásba, és most elérkezettnek látják az időt, hogy összeházasodjanak. A két elhagyott feleség valahogy a két család közös tengerparti házában köt ki, ami lassan ráveszi őket arra, hogy egymásra utalva kezdjenek új életet, ismerkedjenek új férfiakkal és kóstoljanak bele a... nos, az idősebb nőknek való szexuális segédeszközök bizniszébe. A zseniális vígjátéksorozat a Jóbarátokért is felelős Marta Kauffman fejéből pattant ki.

Főszereplők: Jane Fonda, Lily Tomlin, Sam Waterston, Martin Sheen