Galéria

Ételek és italok, amiket NE fogyassz, ha másnapos vagy!

Forrás:

Bármennyire is azt érzed, kávé nélkül képtelen vagy magadhoz térni, hanyagold a feketét: a koffeintartalmú italok ugyanis még jobban dehidratálnak, elvonják a sót és a vizet a testedből. Inkább húzz le két nagy pohár vizet - hidd el, ezerszer jobban jársz!
Forrás:

Másnaposan csak valami ütős ételre vágysz, mondjuk egy isteni hamburgerre? Inkább ne, a sok zsír ugyanis csak még jobban kikészíti majd a gyomrodat, és a fejfájás is csak rosszabb lesz tőle. A hamburgert az iszogatás előtt érdemes inkább megenni!
Forrás:

Kutyaharapást szőrével? Sokan erre esküsznek, pedig nem kellene, a még több alkohol ugyanis még intenzívebb dehidratációhoz vezet. Inkább maradj a víznél!
Forrás:

Azt hiszed, egy kis rántotta némi baconnel, zsíros sajttal majd 'felszívja a káros dolgokat'? Erre buzdítanak a barátok is? Nem, ez nem jó megoldás, másnaposan ugyanis nem csak a hamburgert, de MINDEN nehéz, zsíros ételt kerülni kellene, ha jót akarsz a gyomrodnak. Ja, és nagyon sós ételeket sem tanácsos ilyenkor enni!
Forrás:

Teljesen ártalmatlannak tűnik másnaposan egy pohár naranacslé, de mégsem ez a legjobb választás: az ital ugyanis elég savas, ez pedig szintén kikészítheti a gyomrodat. A narancslé mellett ilyenkor egyébként érdemes kerülni a többi citrusfélét is, az alma viszont jó választás!
Forrás:

Ok, nem eszel zsíros hamburgert és baconszalonnát, de krumplit azt csak lehet, nem? NEM! Túlságosan sós ételt nagyon nem jó ilyenkor enni, mert elvonja a testedből a vizet, így köretnek inkább rizst válassz, ha másnapos vagy!
Forrás:

Nem egyszer hallottad már, hogy másnaposan húst kell enni, mert az mindenre gyógyír? Pedig nem az: az italozás után szinte biztos, hogy alacsony a vércukorszinted, a húsban lévő rengeteg fehérje pedig csak ráerősít erre, és biztosan kínzóbb lesz a fejfájásod!
Forrás:

Túl vagytok a koktélokon, már nagyon nem vagy jól, amikor egy barátnőd javasolja, hogy dobjatok be valamit? Ilyenkor jobban jársz, ha nem eszel semmit, mert minden, amit az alkoholizálás után eszel, csakis rosszat tesz a gyomroddal. Megint csak azt mondjuk, igyál rengeteg vizet, és inkább étel nélkül feküdj le aludni!