Galéria

7 dolog, amit nem szabadna csinálnod ha megbetegszel, mégis mindig megteszed!

Forrás:
Igen ramatyul nézel ki, és még annál is rosszabbul érzed magad, mégis bemész a munkahelyedre. Hogy miért? Örök rejtély! Talán mert halaszthatatlan feladataid vannak, vagy aggódsz, hogy mit szól a főnök a hiányzás miatt? Akkor mit fog majd szólni, ha már a fél iroda hiányzik, mert mindenkit megfertőztél!? Szóval, ha beteg vagy, maradj otthon! Punktum.
Forrás:
Nem bírod ki, hogy ne bújj oda, ne puszilkodj vagy ne adj egy csókot a párodnak. Vagy épp ő nem bírja ki, mert annyira sajnál téged. De mi van, ha fertőzöl, és a következő héttől már ő is az ágyat nyomja egy kis puszi miatt? Nem éri meg, ki lehet azt bírni!
Forrás:
Ami addig nem motoszkált benned, azt ennyi idő alatt tuti beszerzed. Hívd fel inkább az orvost, mondd el a tüneteket és kérdezd meg, hogy érdemes-e elmenned, fog-e gyógyszert felírni! Ha azt mondja, hogy mindenképp meg akar vizsgálni, akkor menj a rendelési idő vége felé, amikor már nem kell olyan sokat várni!
Forrás:
Biztosan feltűnt már, hogy amikor légúti betegséged van, a képernyő bűvölésétől még jobban folyik az orrod vagy jobban könnyezik a szemed. A fény ilyenkor irritálóbban hat, úgyhogy ha teheted, ne erőltesd most a tv-nézést, internetezést. Hunyd be inkább a szemed, és aludj, pihenj! Ha nagyon unatkozol, inkább fejts egy rejtvényt vagy olvass!
Forrás:
Az első dolgod, hogy beütöd a Google-ba a tüneteidet, és elkezdesz teóriákat gyártani arról, mi is lehet a bajod. Ahelyett, hogy felhívnád a háziorvost és megkérdeznéd tőle, hogy mi a teendő, és hogy meg kell-e látogatnod, esetleg elég-e ha otthon kúrálnod magad némi vitaminnal és teával. Nem, te inkább mindent bekapkodsz, amit a neten olvasol, és csodálkozol, hogy a baj nem vagy csak lassan múlik.
Forrás:
Persze fontos, hogy jól felöltözz – kivéve, ha lázad is van –, de az egyáltalán nem jó dolog, ha egész nap a levegőtlen szobában ülsz feltekert fűtés mellett. Néha 10-15 percre muszáj átszellőztetned a lakást, hogy kimenjenek a bacik, és legfőképpen hogy friss levegőhöz juss!
Forrás:
Napokig, sőt, van, hogy hetekig hagyod, hogy bedurvuljon a torokfájásod, hogy begyulladjon az arcüreged, vagy, hogy sebessé váljon az orrod a sok fújástól. Hogy miért? Mert nem veszel komolyan egy 'apró kis megfázást', vagy 'egy gyenge torokkaparást'. Ehelyett időnként – ha már durvul a helyzet – enyhíted a tüneteket, de nem foglalkozol azzal, hogy igazán kikúráld magad. Így pedig nagyon megnehezíted a szervezeted dolgát, és könnyen hozzájuthatsz némi szövődményhez is.