Galéria

Színészek, akik megküzdöttek a prosztatarákkal

Forrás:

Roger Moore - James Bondot sem kíméli a betegség

Sir Roger Moore, a világtörténelem leghosszabb ideig szolgáló James Bondja 1993-ban küzdött meg a betegséggel. Kivették a prosztatáját, ám a műtét óta teljesen egészséges. 2009-ben megjelent memoárjában a következőképp emlékezett vissza a betegségére: „Rengeteg időm volt, hogy elgondolkodjak az életemen és arról is, milyen közel voltam ahhoz, hogy véget érjen.”

 
 
 

Forrás:

Robert de Niro - még a betegség sem lassította le

A színész általáan mindig valamilyen kemény szerepet kapott - gondolj csak a Taxisofőrre, vagy a Dühöngő bikára-, de erejét 2003-ban is bizonyíthatta, amikor 60 éves korában diagnosztizálták nála a prosztatarákot. Szerencsére hamar felfedezték a betegséget a rendszeres szűrővizsgálatoknak köszönhetően és fel is épült belőle. Olyannyira, hogy 68 évesen megszületett a 6. gyermeke is.

 
 

Forrás:

Ben Stiller - a PSA teszt mentette meg

Idén októberben hozta nyilvánosságra Ben Stiller, hogy két éve, 48 éves korában prosztatarákot diagnosztizáltak nála. A PSA (prosztata specifikus antigén) tesztből derült ki, hogy magasabb az antigén mennyisége a szervezetében, ezért egy újabb vizsgálatot végeztek el vele fél évvel később. Mivel ennek még rosszabb lett az eredménye és más vizsgálatokra is elment, kiderült, hogy prosztatarákos. Azóta teljesen felépült és eltűnt a szervezetéből a daganat.