Galéria

Ami mindent elárul rólad! 8 tipp, hogy fejleszd a testbeszéded

Forrás:

Ha összekulcsolod, az azt jelzi a másik számára, hogy elzárkózol a mondanivalója elől.
Forrás:

Ha kellő szemkontaktust tartasz azokkal, akikkel beszélgetsz, az azt mutatja számukra, hogy odafigyelsz minden apró rezzenésükre, fel tudod venni a fonalat a beszélgetésben. Ha nem nézel mások szemébe, az bizalmatlanságot is sugallhat, ha pedig erősen bámulsz, az könnyen zavaró lehet.
Forrás:

A bólogatás jelzi, hogy jó hallgatóság vagy, odafigyelsz. De azért persze ne vidd túlzásba, mert vissza is üthet!
Forrás:

4) Dőlj előre, de ne túlságosan!

Ha azt akarod jelezni, hogy érdeklődsz a szóban forgó téma iránt, picit dőlj előre a mellkasoddal affelé az ember felé, aki beszél! Ez a testtartás mindemellett magabiztosságot is sugároz, kivéve ha elvéted a mértéket, és nagyon bedőlsz.


Forrás:

Nem csak magabiztosságot sugároz, hanem azt is elmondja rólad, hogy nem veszed magad túl komolyan. Az emberek így azt gondolják, hogy igen pozitív a természeted és a hozzállásod a dolgokhoz.
Forrás:

És a hajadat se tekergesd! Zavart, idegességet közvetít a veled egy térben ülők számára, és kellemetlen légkört alakíthatsz ki ezáltal.
Forrás:

Valamint szokj le a gyors lábrázásról is! Ha folyton fészkelődsz, mozgolódsz, az azt közvetíti másoknak, hogy ideges vagy, unod magad, vagy akár érdektelen számodra a téma.
Forrás:

Szinte kivétel nélkül mindenki feszeng attól, ha valaki túl közel áll hozzá beszéd közben, hiszen olyan érzés, mintha belemászna a másik intim szférájába. Ha te sem szereted, ha valaki túl közel jön, aki te is ügyelj rá, hogy ne tedd!