Galéria

Az alkohol hatása a menstruációra

Forrás:
Rendszertelenné teheti a menstruációdat

Ami nagyon idegesítő tud lenni, igaz? Ennek az az oka, hogy az alkohol átmenetileg képes megnövelni a testedben lévő ösztrogén és tesztoszteron szintjét, ami kihatással lehet arra, mikor jön meg a menstruációd. Sőt, akár az is előfordulhat, hogy emiatt egy hónap kimarad.

Forrás:

Ha a görcsök nem lennének elég rosszak, az alkohol más tüneteket is felnagyíthat. Így nem csoda, ha bulizás után a melleid megfájdulnak, a hangulatod ingadozóvá válik, és a fejed is lüktetni kezd. Ettől pedig tényleg előfordulhat, hogy nagyon nyűgös leszel egész nap.
Forrás:
Erősebbek lehetnek a görcsök

Amikor alkoholt iszol, nagy az esélye annak, hogy dehidratálttá válsz. Ez önmagában is okozhat hasfájást, de ha a menstruációd alatt kerül rá sor, az erősítheti a görcsöket is. Ha pedig erre gyakran kerül sor, ezek nemcsak erősebbek lesznek, hanem tovább is tarthatnak.

Forrás:
Lezuhan a magnéziumszinted

Menstruáció alatt teljesen normális, hogy a magnéziumszinted csökken, az alkohol azonban ezt még alacsonyabbá teheti. Ezért aztán nem meglepő, ha másnap szédülést érzel, és mindennél jobban kívánod az édességet, a vércukorszinted ugyanis lezuhan!