Galéria

5 kihagyhatatlan film anyák napjára

Forrás:

Már attól könnybe lábad a szemem, ha csak rágondolok erre a filmre. Gyakorlatilag képtelenség sírás nélkül végignézni.

A történet egy fiatal, öntudatos leendő feleség (Julia Roberts) és a nem kevésbé öntudatos exfeleség (Susan Sarandon) harcát és küzdelmeit mutatja be a családért és persze a szeretett férfiért (Ed Harris). A csata pedig valószínűleg soha nem érne véget kettejük között, hacsak a sors közbe nem szólna…


Forrás:

Már a szereplőgárda is lenyűgöző, hát még a történet, ami egyaránt szól a veszteségekről, szeretetről, az anyaságról és barátságról. Arról a barátságról, ami hat nő között szövődik, akik nem csak korban és személyiségben, de vagyoni helyzetükben is igencsak különböznek egymástól. A filmben akkora nevek nyújtanak bravúros alakításokat, mint Julia Roberts, Sally Field, Daryl Hannah, Dolly Parton, Olympia Dukakis és Shirley McLaine.


Forrás:

A történet a Kennedy-korszakban játszódik, és egy olyan család életét mutatja be, amelyben a középkorú nő (Cher) egyedül neveli két lányát (Winona Ryder és Christina Ricci). Az anyuka szenvedélyes, erős és öntudatos nő, aki keményen küzd a mindennapi megélhetésért, miközben lányai, sőt a férfiak sem kifejezetten könnyítik meg a helyzetét.


Forrás:

Ahogy a cím is mutatja, a film három generáció hölgytagjainak életét mutatja be, akik mindhárman erős egyéniségek, és bár ők maguk úgy hiszik, hogy teljesen különböző személyiségek, valójában rengeteg közös vonásuk van. A kezelhetetlen tinédzser szerepét Lindsay Lohan, az alkoholista édesanyát Felicity Huffman, a szigorú nagymamát pedig Jane Fonda alakítja.

A film arra keresi a választ, hogy a számtalan konfliktus, a ki nem mondott szavak és a rengeteg titok, ami egy család életében előfordulhat, milyen hatással lehet az anya-lánya kapcsolatokra.


Forrás:

Hogy egy kicsit könnyedebb vizekre evezzünk, következzen egy remek vígjáték. Ugyancsak Lindsay Lohan szereplésével és Jamie Lee Curtisszel, vagyis anyával és lányával, akik egy véletlen folytán testet cserélnek és egy ideg kénytelenek egymás cipőjében járni.