Galéria

Íme, 8 macskafajta, amire nem leszel allergiás

Forrás:

Ne tévesszen meg a hosszú bunda, ennek a macseknak is kevesebb fehérjét termel a szervezete, így az orrod is viszonylag biztonságban lesz.
Energikus és kiváltképp intelligens fajta, s nagyon könnyen tanul.
Forrás:

Sűrű, rövid szőrű fajta, igen szociális típus, így nemigen szeret egyedül lenni. Ha sokat vagy otthon, akkor ő lesz a tökéletes társ a számodra.
Forrás:

Csupa szeretet árad ezekből a macsekokból, s igazán jólesik néha hozzábújni a bundájukhoz. Szerencsénkre ők valamiért jóval kevesebbet termelnek a már említett fehérjéből, ami allergiás reakciót vált ki.
Forrás:

Ez a családbarát cicus jó választás lesz szőr tekintetében, ugyanakkor igazán játékos, aktív fajta. Ha eddig inkább kutyás voltál és hiányozna a játékosság, ebben a macskában megtalálod ezt a tulajdonságot.
Forrás:
Ez a gyönyörű fajta épp úgy néz ki, mintha ezüstszínű kabátot viselne. Színe lehet világosszürke vagy áttetszőnek ható fekete is. Sűrű szőrzete megakadályozza, hogy túl sok fehérjét termeljen a szervezete, így csak ritkán hullajtja a bundáját. Kicsit félénk fajta, de ha a szívébe fogad, igazán kedveli a társaságodat.
Forrás:

Ez a kopasz cicus szinte egyáltalán nem növeszt szőrt (maximum pihéket), így a szokásos irritáció is elmarad. Hűséges társ, és sosem lesz híján a kíváncsiságnak.
Forrás:

Kissé hullámos bundájának köszönhetően kevésbé hullatja a szőrét. Imád a figyelem középpontjában lenni és igen beszédes is, így ha csendes és nyugis társra vágysz, nem biztos, hogy ez a legjobb választás.
Forrás:

Rövid szőre csak ritkán cserélődik, ugyanakkor gyakori fésülést és ápolást igényel. Barátságos, játékos cicus, és rendszerint be nem áll a szája.