Galéria

Sikeres felnőtt

Forrás:

Sok szülő jószándéktól vezérelve úgy neveli a gyermekeit, hogy mindent elintéznek számukra, és teljes kontrollt tartanak felettük. Azonban fontos lenne minden fiatalnak megtanulnia, hogy a tetteiknek következményeik vannak, és tudniuk kell irányítani a saját életüket. Ezért a szülőknek partnerként kell tekinteniük a gyerekekre, alternatívákat ajánlani, és önálló döntésekre sarkallni őket.
Forrás:

A célok fontosak, és már iskolás korban is jó, ha egy fiatalnak vannak tervei. Persze nem elrugaszkodott álmodozásról van szó, hanem inkább olyan elérhető, rövid- és középtávú célokról, amelyek a mindennapokban sikerekhez vezetnek.
Forrás:

Ha jobban belegondolsz, napi szinten valószínűleg te is rengeteg olyan dolgot csinálsz, amelyek alapjaiban véve csak az idődet rabolják. Ezzel a fiatalok sincsenek másképp, így nekik is időben meg kell tanulniuk, hogy a rangsorolás fontos. Tudniuk kell, hogy a priorizálásnál a fontosabb feladatokat érdemes előre venni, és ezt a képességet kell tudatosítani bennük.
Forrás:

A csapatjáték diákként és felnőttként egyaránt nagyon fontos, a munka világában pedig elengedhetetlen. Akkor lehetünk sikeresek, ha erre odafigyelünk, és együttműködünk másokkal, ahelyett, hogy megpróbálnánk elnyomni őket. A win-win szituáció fontosságát is meg kell tanulniuk a fiataloknak, hogy a későbbiekben sikeresebbé válhassanak.
Forrás:

Sokan hajlamosak arra, hogy néhány mondat után a másik szavába vágjanak, hogy a saját igazukat hangoztassák. A sikeres emberek egyik titka, hogy először mindig aktívan hallgatnak, megpróbálják beleképzelni magukat a beszélgetőtársuk nézőpontjába, és nem ítélkeznek.
Forrás:

Minél több nézőpontból látunk egy problémát, annál jobb döntést tudunk majd hozni, ezért fontos, hogy meglássuk a különbözőségekben rejlő lehetőségeket. Ha többen is összeadják a tudásukat, jobb eredményt tudnak elérni, ezért a szinergia megteremtésére is nagy hangsúlyt kell teremteni.
Forrás:

A test és lélek egyensúlya az életben nagyon fontos, ezért mindig kell időt hagyni a feltöltődésre. A fiataloknál is sokat számít, hogy megtanulják a stressz kezelését és levezetését is, a szülőknek pedig nem kizárólag a teljesítményre kell fókuszálniuk. Ha jut idejük arra is, amit szeretnek, sokkal nagyobb lesz az egyensúly.