Galéria

5 ételpáros, ami gyorsítja az anyagcserét

Forrás:

Te mivel indítod a napodat? A kávé és a tojás egy remek kombó: a koffein ugyanis kicsit felpörget, serkenti az anyagcserét, a tojás pedig jót tesz az izmoknak, és szintén anyagcsere-serkentő hatása van. A kettő együtt tökéletes a napindításhoz!
Forrás:

A rostdús táplálkozás a gyors anyagcsere egyik alapja. A zabkása pedig nem véletlenül elképesztően népszerű az utóbbi időben: nemcsak tele van vitaminokkal, hanem nagyon magas a rosttartalma. Ha pedig a reggelidet megspékeled még egy pár szem dióval, mandulával vagy mogyoróval, még tápanyagdúsabb lesz, jó zsírokat is beviszel a szervezetedbe, ez pedig még jobban felpörgeti majd az anyagcserédet!
Forrás:

Zsírégető ebéd? Válaszd a csípős csirkét! A csirke kiváló fehérjeforrás, segít az izomtömeg építésében, ha pedig több az izomtömeg a testedben, az anyagcseréd is gyorsabb lesz. A chili pedig egy úgynevezett kapcaicin nevű vegyületet tartalmaz, ami szintén gyorsítja a metabolizmust!
Forrás:

Hallottál már az oolong teáról? Ez a fantasztikus kínai ital csodás immunerősítő, nagyon magas az antioxidáns-tartalma, és van benne koffein is, ennek hatására élénkít és felpörget. Ha ez a tea épp nincs kéznél, a zöld tea is remek választás. Egyél hozzá pár szem áfonyát vagy málnát: ezeknek is magas az antioxidáns-tartalma, és csökkentik a puffadást, a teltségérzetet.
Forrás:

A csisceriborsó kiváló tápanyagforrás, ráadásul magas a rosttartalma, és a gyomorra is jótékonyan hat. Vacsorára tökéletes választás egy csicseriborsós saláta joghurtos öntettel, amit te magad készítesz el. A natúr joghurt ugyanis sok probiotikumot tartalmaz, jót tesz a beleknek és az emésztésnek is!