Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

HIRTELEN SÜLT TONHAL

HIRTELEN SÜLT TONHAL
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Isteni tonhalas recept

Imádom a fenntartható halgazdálkodásból származó, friss tonhalat. Könnyű elkészíteni, és igen gazdag szelénben, ami a körmünket és a hajunkat erősíti és tartja egészségesen

- Jamie OliverJamie OliverSzakács10cikk2galéria0videóMég több róla

Receptünk két személyre szól

4 vegyes színű, érett paradicsom
1,5 - 2 friss piros chili
2 szál friss bazsalikom
2 citrom
150 g teljes kiőrlésű kuszkusz
2 gerezd fokhagyma
1 × 225 g-os darab tonhal
szerecsendió, frissen reszelve
1 kávéskanál szárított oregánó
olívaolaj
1 kávéskanál apró kapribogyó
4 szál újhagyma
1 köteg spárga (300 g)
1 nagy marék mángold
30 g feta sajt

Először is: a kuszkusz akkor lesz igazán jóízű, ha hideg vízzel készítjük, nem melegítjük.

Vágd a paradicsomot negyedekre, magozz ki 1 chilit, és rakd a robotgépbe a bazsalikomlevelekkel, 1 citrom lereszelt héjával és levével, egy csipetnyi tengeri sóval és fekete borssal, valamint 150 ml hideg vízzel együtt. Dolgozd simára, és öntsd ki egy tálba.

Keverd bele a kuszkuszt, majd fedd le, és 1 órára tedd félre, hadd tegye a dolgát.

Amikor a kuszkusz már jól magába szívta a finom ízeket, kóstold meg, és sózd-borsozd, ahogy szereted. Tisztítsd meg a fokhagymát, és szeleteld vékonyra a maradék chilivel együtt.

Fűszerezd a tonhalat borssal és némi szerecsendió-reszelékkel, dörzsölj bele egy kis oregánót és 1 kávéskanálnyi olajat. Hirtelen süsd erős lángra feltett, tapadásmentes serpenyőben, minden oldalán 1-2 percig, és amikor megfordítod, add hozzá a chilit, a fokhagymát, a kapribogyót, és finoman rázogasd a serpenyőt, hogy minden szép színt kapjon.

Kép

Helyezd át a serpenyő tartalmát egy vágódeszkára, az edényt pedig tedd vissza közepes lángra. Tisztítsd meg, majd hosszában vágd ketté az újhagymát és a spárgát, felezd el a mángoldszárakat, és tegyél mindent a forró serpenyőbe egy jó löketnyi vízzel együtt.

Fedd le, és párold 4 percig vagy amíg éppen megpuhulnak. Kavarva lazítsd fel a kuszkuszt, morzsold rá a fetát, öntsd a tetejére a zöldségeket, szeleteld fel a tonhalat, és tálald ráfacsarható citromgerezdekkel.

Kép

Tápanyagtartalom: 543 KCAL, 13 g ZSÍR, 4,5 g TEL. ZSÍR, 45,2 g FEHÉRJE, 64,7 g SZÉNH., 10,4 g CUKOR, 10,3 g ROST

Elkészítési idő : 15 PERC + A BEÁZTATÁS

Itt rendelheted meg kedvezménnyel.

A Minden napra superfood című könyv kiadója, a Park Könyvkiadó. (Jamie OliverJamie OliverSzakács10cikk2galéria0videóMég több róla Enterprises Limited (2015 Everyday Super Food)

Fotók: Jamie OliverJamie OliverSzakács10cikk2galéria0videóMég több róla

Nem hiszel a szemednek, ha meglátod, hogy néznek ki most a világhírű Anne Geddes-babák

Különleges fotók készültek évtizedekkel a híres babafotók után!

Hogyan tartsunk rendet a konyhában kamra nélkül is?

Sokan közülünk, akik kis lakásban, vagy házban laknak próbálnak a konyha területére koncentrálni, azt bővíteni és így elmarad a kamra kialakításásnak lehetősége. Egy ilyen háztartás káosz nélküli vezetése nem egyszerű dolog. Valódi kihívás, mellyel nem vagy egyedül, és nem szégyen, ha segítségre szorulsz! Néhány tippet megosztunk Veled, ami nekünk bevált!

Napi horoszkóp május 30.: a Bikáknak végre sínen van az életük, az Ikrek komoly elhatározásra jutnak

Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert fontos dolgokat tudhatsz meg a csillagjegyedből!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!