Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Így készül Kiss Virág a legrangosabb fitneszversenyre - lesd el a trükkjeit!

Így készül Kiss Virág a legrangosabb fitneszversenyre - lesd el a trükkjeit!
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Olvasd el!

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 20.: az Ikrek komoly kihívással szembesülnek, a Rákoknak épp jókor jön a pihenés

A csillagok hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

Igazi férfi lett Madonna fiából: a 23 éves Rocco szívdöglesztően néz ki!

Sármos pasi lett Madonna idősebb fiából.

Facebook
Twitter
Pinterest
Kiss Virág fitneszmodell egy hatalmas megmérettetésre készül hamarosan, ezért elcsíptük egy interjúra, hogy kifaggassuk a terveiről, és arról is, hogyan táplálkozik egy fitneszversenyző!

A huszonöt éves IFBB bikini fitnesz modell nemrég angol nyelven diplomázott politológiából, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem joghallgatója, idén abszolvált, zajlanak a záróvizsgái. A BioTechUSA szponzorált sportolójaként, fitnesz és sportélet szakértőjeként a saját példáján keresztül szeretne motiválni másokat, ráébreszteni őket arra, hogy foglalkozzanak többet magukkal, az egészségükkel, hogy minél hosszabb és teljesebb életet élhessenek. A diploma megszerzése után sem fog unatkozni, ugyanis szeretne továbbtanulni, sportjoggal és Phd-vel kacérkodik. Szeptember végén pedig a rá jellemző maximalizmussal áll színpadra az egyik legnagyobbnak számító testépítő versenyen, a Barcelonában megrendezésre kerülő Arnold Classic Europe-on, ahonnan 2013-ban elhozta az aranyérmet.

Kép

Hogyan kezdődött a fitnesz pályafutásod? Korábban is sportoltál, egészségesen étkeztél?

Családomnak köszönhetően mindig egészségesen étkeztem. Tini koromban kezdtem el fitnesz edzésekre járni a békéscsabai Olimpiai Műhelybe, és azonnal otthon éreztem magam az akkori közösségben, beleszerettem a sportágba. Egyetemistaként Budapesten folytattam az edzést és a versenyzést. 2011-ben a Magyar Bajnokságon azonban helyből hátra szaltóból rosszul érkeztem és elszakadtak a bokaszalagjaim. A műtét és a féléves rehabilitáció után el kellett döntenem, hogy folytatom-e ezt a sportot. A hajlékonyság elengedhetetlen abban a kategóriában, amivel sajnos én nem rendelkeztem, így nem voltam kimagaslóan eredményes. A pontjaimat az erőelemek, az akrobatika és főleg a testforduló húzta fel, de soha nem tudtam dobogóra állni. Az edzőm győzködött, hogy ne hagyjuk veszni azt a sok munkát, amit addig beletettünk, rábeszélt, hogy folytassuk azzal, ami mindig az erősségem volt: a testépítéssel. Amikor elindultam az első versenyemen, előtte azt a kijelentést tettem, ha nem tudok nyerni, akkor ez tényleg nem az én sportom, elengedem a versenyzést és csak hobbistaként járok le majd a terembe edzeni. Megnyertem…és akkor elindult a lavina.

Mit szeretsz ebben az életformában a legjobban? Mi motivál, amikor alábbhagy a lelkesedésed?

Manapság nagyon trendi tisztán étkezni és edzőterembe járni. Az egészséges életmód ne a lemondásokról és a sanyargatásról szóljon, hanem a testi-lelki egyensúlyról és arról, hogy remekül érezzük magunkat a bőrünkben, élvezzük, amit csinálunk! Szerencsés alkat vagyok, nagyon vidám természetű. Lehet, ezért van, hogy nagyon ritkán vannak mélypontok az életemben és azokon is gyorsan túllendülök. Ha vannak célok, akkor mindig van, ami tovább viszi az embert. Ha hibázom és nem úgy sikerül egy versenyem, ahogy vártam, nem sokáig búslakodom a „romok” fölött. Ilyenkor kis pityergés után felállok és újrakezdem. Megannyi visszajelzést kapok az emberektől, hogy mennyire motiválom őket. Boldogsággal tölt el, amikor 13-14 éves lányok miattam kezdenek el tömegsportra járni és a chipset egészségesebb nasira cserélik le. Legutóbb egyetemisták hívtak egy kis kollégiumi edzőterem avatójára. Ez az, ami engem igazán feltölt!

Mivel foglalkozol a fitnesz mellett?

Joghallgató vagyok a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Idén abszolváltam, zajlanak a záróvizsgáim. Mellette pedig a BioTechUSA fitnesz és sportélet szakértője vagyok. A honlapon a szakértői rovatban bárki ingyen kérhet tanácsot, itt elsősorban az átlagembereknek próbálunk segíteni. A rovatban velem együtt összesen hat szakember áll rendelkezésre táplálkozás, mozgás és táplálék-kiegészítés témakörökben. Rengeteg az információ a különböző diétákról, a laikusok ebben a rengetegben próbálnak lavírozni. Segítünk az érdeklődőknek, hogyan étkezzenek és eddzenek, milyen táplálék-kiegészítőket milyen dózisban fogyasszanak. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy étrend-kiegészítőt mindig megbízható forrásból és személyre szabottan válasszunk, korunknak, nemünknek, egészségi állapotunknak és céljainknak megfelelően, és kérjük ki szakértő segítségét. Emellett rendszeresen utazom különböző belföldi és külföldi közönségtalálkozókra, valamint expókra, bemutatókra, ahol a céget képviselem.

Galéria / 7 kép

Kiss Virág kedvenc ételei

Megnézem a galériát

Milyen díjaid vannak?

Öt éve indulok a jelenlegi kategóriámban nemzetközi versenyeken, évi hat-nyolc versenyem van. Egy verseny kivételével eddig mindig ott álltam a TOP 5-ben. A legbüszkébb az Arnold Classic Europe győzelmemre, az amerikai Arnold Classic 3. helyezésemre és a Magyar Bajnok címemre vagyok.

Milyen versenyre készülsz éppen?

Szeptember 22-én utazom az Arnold Classic Europe-ra, ami Barcelonában lesz. Arnold Schwarzenegger az alapítója a versenysorozatnak, amit mind az öt kontinensen megrendeznek, és ő személyesen részt vesz rajta. Mindig ott ül a nézőtéren a verseny alatt, és az abszolút bajnoknak ő adja át a díjat és az ezzel járó profi kártyát. Ez a legnagyobb vonzerő, amiért a világ minden pontjáról az „ARNOLDRA” utaznak a versenyzők, és bárki bármit mond, mindenki egy célért küzd, a győzelemért. Az indulók tekintetében ezeken a versenyeken van általában a legnagyobb létszám, egyik évben például 63-an álltunk a színpadon az USA-ban, akkor harmadik lettem. Az első „Arnoldomon” kategória győztes voltam és nagyon közel kerültem a profi kártya megszerzéséhez. Már attól gyorsabban dobog a szívem, ha csak a dátumra gondolok. 


Meddig tervezed ezt csinálni, mik a jövőbeli céljaid?

Ez egy olyan sport, ami nincs korosztályhoz kötve, nem lehet kiöregedni belőle. Felnőttként is el lehet kezdeni és addig csinálhatod, amíg jól érzed magad benne. 35 éves kor felett külön kategóriák vannak, ahol a saját korosztályukkal versenyezhetnek az indulók. Óriási tapsot szoktak kapni a senior versenyzők, akiknek nehéz lenne megsaccolni az igazi korát annyira jó formában vannak. Nagy öröm, hogy fogyatékkal élők is egyre többen találják meg ezt a sportágat és ott vannak a versenyeken is! Szóval egyelőre nem látom a végét, nagyon szeretem csinálni, amiben nagy szerepe van annak is, hogy egy igazán összetartó csapatban vagyok, kemény, de nagyon vidám edzéseink vannak. Az edzőmmel, Berkes Lászlóval január óta dolgozunk együtt, akinek a szakmai irányításával egyszer már nagyon közel voltam a profi versenyzői státusz eléréséhez. Ez az a cél, ami folyamatosan lendületben tart.

Mi a legfontosabb étrendbeli változtatás off szezon és a versenyfelkészülés között?

Étkezés tekintetében nálam nincsenek nagy hullámvölgyek, versenyszezonon kívül 80%-ban tartom az étrendem, egészségesen és tudatosan táplálkozom. Ilyenkor sok gyümölcsöt, zöldséget ehetek, beleférnek a teljes kiőrlésű rozsos termékek, a fűszeresebb ételek. Ha barátokkal megyek vacsorázni, akkor a kedvenc négysajtos gnocchi-mat rendelem! Ha nassolni szeretnék, akkor fehérjepor hozzáadásával készült édességeket fogyasztok, fehérjeporból ugyanis remek édességeket készíthetünk, nagy kedvencem a Protein Gusto termékcsalád proteinpalacsintája. A versenyfelkészülés teljesen más, olyankor meg van tervezve a napi étkezésem, mikor-mit-mennyit ehetek. Ilyenkor elhagyom a gyümölcsöket, a napi szénhidrát- és fehérjemennyiséget számolom, valamint figyelembe veszem azt is, hogy milyen zöldségeket fogyaszthatok.

Kép

Hogy néz ki egy napi menüd a felkészülés alatt?

A felkészülés a sikeres verseny előszobája, ezért ezeket az étkezéseket már tervezzük. A formától függ, hogyan változtatjuk. Soha nincs két egyforma felkészülés, így egyforma étrend sem. Ez teljesen egyénfüggő, nem szabad sémákhoz igazodni. Reggelire általában zabot szoktam készíteni, majd a délelőtti edzésem után tojást eszem, illetve Iso Whey Zero turmixot iszom, ami egy laktóz-, glutén-, hozzáadott cukor- és hozzáadott transzzsírmentes fehérjekészítmény. Ebédre kizárólag száraz fehérhúsokat fogyasztok alacsony szénhidráttartalmú körettel és zöldségekkel. Nagyon változó, hogyan készítem el – grillezve, curryvel, vagy paprikásan. A délutáni edzésem előtt ismét tojást eszem vagy ugyanazt, mint ebédre. Edzés közben BCAA-t és Glutamine-t iszom, edzés után pedig ismét Iso Whey Zero-t. Az esti étkezésem annyiban különbözik az ebédtől, hogy itt már nem eszem szénhidrátot.

Mi az az étel, ami a lehető legjobb egy fitneszversenyző számára, és mi az, amit soha, de soha nem ennél meg?

Versenyfelkészülés alatt? Az a lehető legjobb, ha a fehérjebevitel és a változatos zöldségek mellett eszünk szénhidrátot is: kuszkuszt, hajdinát, rizst, zabot, édesburgonyát... stb. Hiba szokott lenni, hogy teljesen elhagyjuk ezeket az ételeket, majd nem értjük, hogy miért nem úgy alakul a test, ahogy várjuk, gyengébbnek érezzük magunkat és a koncentrációnk sem az igazi. Huzamosabb ideig ne tartsuk nullán, vagy nagyon alacsonyan a napi szénhidrát mennyiséget! 
Amit soha nem eszem versenyfelkészülés alatt, az a tej, a túró és a sajtok. Sajnos laktózérzékeny vagyok, mint sokan mások. Hiába vannak laktózmentes tejtermékek, ezek kimaradnak az étrendemből. A fehérjét és a kalciumot más forrásokból pótolom.

Milyen plusz hatóanyagokra van szükséged, amit ételekkel nem tudsz bejuttatni?

Rendszeresen fogyasztok táplálék-kiegészítőket, mellyel kapcsolatban még mindig sok a tévhit, holott a félelem alaptalan, a táplálék-kiegészítők biztonságosak, doppingmentesek, gondosan válogatott összetevőkből készülnek, tiltott szerektől mentesek. Sokan nem tudják, de a táplálék-kiegészítő kategóriába nemcsak fehérjekészítmények tartoznak, hanem vitaminok is. A felkészülésem alatt a következő termékeket fogyasztom:
vitaminkészítményekből C-vitamint, One-A-Day multivitamint és Calcium Zinc Magnesium-ot, aminosavakból BCAA-t és Glutamine-t, diétát támogató készítményekből Thermo Drine Pro-t és L-Carnitine 100.000-et és Iso Whey Zero fehérjeport.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Ez az év legjelentősebb asztrológiai eseménye: 6 csillagjegy, akinek zseniális változást hoz a Jupiter-Uránusz együttállás

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép

8 étel, ami csökkenti a vérzsírt, ezzel meghosszabbítva életed: szíved hálás lesz ezekért!

A trigliceridek a szervezetben található zsírok egy fajtáját jelentik. Az emelkedett szintek a szív- és érrendszeri betegségek fokozott kockázatához kapcsolódnak. Az étrend fontos szerepet játszik a trigliceridek termelésében a szervezetben, és bizonyos élelmiszerek akár csökkenthetik is a vérzsír szintjét.

Kép

Keanu Reeves egy közülünk – ezek a sztorik bizonyítják

Az egyik legszerényebb, legközvetlenebb hollywoodi sztár, aki nem menekül el rajongói elől.

Kép

3 filléres arcápolási termék, amire a bőrgyógyászok esküsznek

A bőrgyógyászok szerint ennél a három szépségápolási terméknél nem számít a márka, az olcsóbb is ugyanolyan jó!

Kép

Napi horoszkóp április 20.: az Ikrek komoly kihívással szembesülnek, a Rákoknak épp jókor jön a pihenés

A csillagok hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!