Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

4 dolog, amit bárcsak elmondott volna valaki, amikor elkezdtem futni

4 dolog, amit bárcsak elmondott volna valaki, amikor elkezdtem futni
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Amikor elkezdtem futni, úgy éltem meg 5 kilométer lefutását, mint ma egy 20K-s távot. Hiába sportoltam egész életemben, ez teljesen más mozgásforma, mint a többi, meg kell vele ismerkedni. Sajnálom, hogy az alábbi infókat senki nem mondta el anno, de szép lassan rájöttem magam, így megosztom most veled!

1. Ahogy egyre többet futsz, egyre könnyebb lesz. Nyilván. Nem csak tested szokik hozzá, de agyban is ráállsz a dologra. Az első pár alkalommal nagyon kevesek szeretik meg, hiszen monotonnak és uncsinak tűnik, és mivel akkor még kisebb távokat futsz, nem is fogsz annyira rákattanni. A függőség akkor indul meg, amikor kilépsz a bűvös 5-ösből, és a hosszabb távok is mennek, és amikor megtanulod élvezni, kikapcsolni az agyadat, és amikor már sikerélményeid lesznek. Szóval ne add fel semmiképp az első hónap után!

2. Kell a jó cucc! Az egyik évemet egy nagyon jó minőségű cipőben futottam le, annyi volt a baj, hogy ez nem az én lábamra passzolt. Így két hónap kényszerpihenőre kellett mennem, mert annyira begyulladt az Achillesem (a nem megfelelő cipő mellett a túlterhelés is okozta), hogy járni is alig bírtam. Ha más darabra nem is, egy szakember segítségével kiválasztott futócipőre ruházz be!

3. Egyél rendesen. Persze mindenki tudja, hogy a futáshoz kell az energia, amit szénhidrát formájában kellene bejuttatni. De sokan azt gondoljuk (köztük én is így voltam régen), hogy 'á, én kibírom így is, nem kell extra szénhidrát!'. Pedig igenis kell! Ég és föld a különbség két futás között, ha az egyiknél feltöltekezel szénhidrátokkal, a másiknál viszont nem.

4. Minden időben jó futni! Amikor elkezdtem, kizárólag „jó időben” futottam, el sem tudtam képzelni, hogy hóban, fagyban vagy esőben induljak el. Megfelelő sportruházatban azonban ma már nem érdekel az időjárás, hiszen tökéletes sosem lesz. Az egyik legnagyobb élményem pedig egy szombat délelőtti félmaraton volt, amit az egyik barátnőmmel kettesben futottam le 'csak úgy' zuhogó esőben.Szóval ne várj a megfelelő pillanatra, indulj el!

Olvasd el ezt is!
Ezek az apróságok komoly károkat okozhatnak a kapcsolatodban

Vannak nyilvánvaló dolgok – például a hűtlenség –, amelyek aláássák a jó kapcsolatot a pároddal, és persze vannak olyan történések is, amelyek lassan settenkedve növelik a köztetek lévő távolságot.

Férjez ment a gyönyörű színésznő, Emmy Rossum - a ruháját érdemes megnézned!

Oltár elé állt kedvesével Hollywood egyik leggyönyörűbb színésznője.

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!