A nap cikke

Végre kiderült az igazság: ezért maradt el Berki Krisztián és Pamela esküvője!

Meglepő magyarázatot adott a történtekre Berki Krisztián.

Még több olvasnivaló

Azta! Az Instagramnak nagy szerepe van a fiatalkori depresszió kialakulásában

Gal Gadot a hétköznapokban is Csodanő! Nagyon édes dolgot tett egy fiatal rajongójával

Egyre nagyobb a baj? Aggasztó hírek kaptak szárnyra Beckhamék házasságáról

Milyen fess 4 éves! György herceg szülinapi portréjától nem lehet nem elolvadni

9 életlecke, amiről sokan azt kívánják, bárcsak megtanulhatták volna korábban

10 dolog, amit csak azok érthetnek, akik világ életükben belenyúltak a frissen festett körömlakkjukba

Látnod kell: Ez 2017 kedvenc ruhája!

8 nő elárulja, hogy mi volt az a bók, ami megváltoztatta az életét

4 dolog, amit bárcsak elmondott volna valaki, amikor elkezdtem futni

4 dolog, amit bárcsak elmondott volna valaki, amikor elkezdtem futni
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Amikor elkezdtem futni, úgy éltem meg 5 kilométer lefutását, mint ma egy 20K-s távot. Hiába sportoltam egész életemben, ez teljesen más mozgásforma, mint a többi, meg kell vele ismerkedni. Sajnálom, hogy az alábbi infókat senki nem mondta el anno, de szép lassan rájöttem magam, így megosztom most veled!

1. Ahogy egyre többet futsz, egyre könnyebb lesz. Nyilván. Nem csak tested szokik hozzá, de agyban is ráállsz a dologra. Az első pár alkalommal nagyon kevesek szeretik meg, hiszen monotonnak és uncsinak tűnik, és mivel akkor még kisebb távokat futsz, nem is fogsz annyira rákattanni. A függőség akkor indul meg, amikor kilépsz a bűvös 5-ösből, és a hosszabb távok is mennek, és amikor megtanulod élvezni, kikapcsolni az agyadat, és amikor már sikerélményeid lesznek. Szóval ne add fel semmiképp az első hónap után!

2. Kell a jó cucc! Az egyik évemet egy nagyon jó minőségű cipőben futottam le, annyi volt a baj, hogy ez nem az én lábamra passzolt. Így két hónap kényszerpihenőre kellett mennem, mert annyira begyulladt az Achillesem (a nem megfelelő cipő mellett a túlterhelés is okozta), hogy járni is alig bírtam. Ha más darabra nem is, egy szakember segítségével kiválasztott futócipőre ruházz be!

3. Egyél rendesen. Persze mindenki tudja, hogy a futáshoz kell az energia, amit szénhidrát formájában kellene bejuttatni. De sokan azt gondoljuk (köztük én is így voltam régen), hogy 'á, én kibírom így is, nem kell extra szénhidrát!'. Pedig igenis kell! Ég és föld a különbség két futás között, ha az egyiknél feltöltekezel szénhidrátokkal, a másiknál viszont nem.

4. Minden időben jó futni! Amikor elkezdtem, kizárólag „jó időben” futottam, el sem tudtam képzelni, hogy hóban, fagyban vagy esőben induljak el. Megfelelő sportruházatban azonban ma már nem érdekel az időjárás, hiszen tökéletes sosem lesz. Az egyik legnagyobb élményem pedig egy szombat délelőtti félmaraton volt, amit az egyik barátnőmmel kettesben futottam le 'csak úgy' zuhogó esőben.Szóval ne várj a megfelelő pillanatra, indulj el!

Olvasd el ezt is!
Állati tudni valók, avagy ezeket tudnod kell, ha állatbarát vagy!

Hallottál már az önkiszolgáló kutyamosdóról? Netán arról, hogy ha a kutyus séta közben megáll füvet rágcsálni, azt gyakorlatilag ilyenkor gyógynövényként fogyasztja?

Azta! Az Instagramnak nagy szerepe van a fiatalkori depresszió kialakulásában

Modern korunk ezer és egy depresszióra hajlamosító dolgot hordoz magában!

Bye-bye vetkőzős fiúk! – Egy chippendale-tánc margójára

Az olajos testű Istenek tánca nem mindenkinek szórakoztató. Van, aki ezt egyenesen megalázónak tartja.

5 elviselhetetlen embertípus – egy pillanat, lehet, hogy én is közéjük tartozom?

Mindenkinek megvannak a „mumusai” – otthon és a munkahelyen is. Olyan emberek, akiket nem értünk, akiknek mindennapi működése zavaróan, furán hat. Minden kategorizálás óhatatlanul egyszerűsít, mi most mégis próbát teszünk, és egy pszichológiai elmélet alapján – kissé karikírozva – bemutatunk néhány ismerős „nehéz ember” típust. Öveket becsatolni! Lehet, hogy magadra ismersz? Csigás Zoltán írása

Hűsítő nyári árral várunk! Több mint 40 % kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 1770 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!