Edényvásárlás tudatosan

https://www.gasztronagyker.hu
Joy

Minden kezdő háziasszonynak nagy fejtörést okoz, hogy melyek azok a konyhai eszközök, amiket mindenképpen be kell szereznie, és melyek azok, amelyek csak feleslegesen foglalják majd a helyet. Egyet kijelenthetünk: a lábasok és fazekak biztosan az előbbiek, hiszen nélkülözhetetlenek a főzéshez.

Persze a választás itt sem egyszerű, hiszen annyi méretű, anyagú, márkájú, árú lábast találni manapság az üzletekben. Főleg annak tudatában, hogy ezeket az eszközöket jó esetben nem csak egy-két évre vásároljuk, úgyhogy érdemes befektetni a drágább, ám időtállóbb darabokba. Cikkünkben adunk pár hasznos tanácsot, hogy milyen szempontokat érdemes mérlegelni a lábasok kiválasztásakor.

Hány lábasra lesz szükségem?

Természetesen ez attól függ, hogy mekkora a család, illetve milyen gyakran tervezel vendégeket hívni. Ha egyedül vagy ketten éltek, és nem szervezel összejöveteleket, akkor elegendő egy nagyobb (3-4 literes), és egy-két kisebb (1-2 literes) lábas is.

Ha viszont nagy a család, vagy gyakran csődíted össze a rokonokat és barátokat egy közös ebédre vagy vacsorára, akkor mindenképp ajánlatos beszerezned legalább egy nagy (10-12 literes) lábast is, amiben tudsz akkora adagot főzni, hogy mindenki jóllakhasson.

Milyen anyagú lábast válasszak?

Ha számodra fontos, hogy az edényeid hosszú ideig bírják a strapát, emellett könnyen tisztíthatóak legyenek, akkor érdemes megfontolnod, hogy rozsdamentes anyagból készült lábast vásárolj. Ezek az edények a nevükből adódóan egyáltalán nem fognak rozsdásodni, emellett főzés közben nem oldódnak ki belőlük káros anyagok sem.

A tisztításuk roppant egyszerű, a vastag talpuknak köszönhetően egyenletesen fő bennük az étel, és indukciós főzőlapon is használhatóak. Ha kétségeid vannak a tartósságot illetőleg, akkor jó, ha tudod, hogy az üzemi konyhák és az éttermek nagy része is a rozsdamentes edények mellett teszi le a voksát. Ők valószínűleg a Gasztronagyker webáruházból szerzik be a szükséges darabokat, amelynek az online felületéről magánszemélyek is vásárolhatnak.

Hogyan tisztítsam a lábasokat?

Miután végre feltöltötted a konyhádat a választott lábasokkal, kezdődhet a főzés! A konyhai ténykedéseknek azonban van egy olyan velejárója, melyet sokan szívesen kihagynának az életükből, ez pedig a mosogatás. Hisz a főzéshez használt edények sajnos nem fognak maguktól megtisztulni. A rozsdamentes edények szerencsére mosogatógépben is tisztíthatóak, ám ha neked nincs, akkor sem lesz nehéz dolgod velük.

A rozsdamentes anyagok tisztítása ugyanis nem nagy ördöngösség. A lábas talpa olyan kialakítású, hogy az étel nem ég le benne, így nem kell erős vegyszerekkel súrolnod, elég lesz a hagyományos szivacs és mosogatószer. Ha szeretnéd igazán óvni edényeid épségét, akkor használhatsz kimondottan inox tárgyakhoz való tisztítószert is. Egy biztos: egy jó minőségű lábasban hosszú évekig főzheted majd a legfinomabb fogásokat.