Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

14 alapvető és hasznos dolog, amit minden iskolában tanítani kéne, mégsem teszik

14 alapvető és hasznos dolog, amit minden iskolában tanítani kéne, mégsem teszik
Facebook
Twitter
Pinterest
Amerikai netezők írták meg a Redditen, szerintük mit kéne tanítani az iskolákban. Te mivel egészítenéd ki ezt a terjedelmes listát?

Annyi mindent tanítanak nekünk az iskolában, aminek aztán semmi, de semmi hasznát nem látjuk felnőttként. Az pedig különöse szomorú és elkeserítő, hogy az életre viszont szinte semmilyen felkészítést nem kapnak a gyerekek. Ez nem csak hazánkban probléma, hanem a világ sok más országában is, most azt szedtük össze, mit gondolnak a Reddit USÁ-ban élő felhasználói, az alábbiakban az ő megjegyzéseket olvashatod a témában!

 1. „Várd meg a beszállássál, míg kiszállnak mások a buszból, liftből.”
 2. „Meg kellene tanulni szépen beszélni egymással, hogyan köszönünk, hogyan folytatunk le egy tiszteletteljes telefonbeszélgetést.”
 3. „A nem az nemet jelent, ezt azonban sokan nem értik.”
 4. „Csak azért, mert valami természetes, még nem biztos, hogy egészséges. Csak azért, mert valami mesterséges, nem biztos, hogy káros.”
 5. „Az elsősegélynyújtás alapjait jó lenne, ha mindenki tudná.”
 6. „Nem kell, hogy az egész család elmenjen a nagybevásárlásra.”
 7. „Egyrészt meg kellene tanulni kezelni a kritikát, másrészt jó lenne, ha az emberek mernének egymástól segítséget, tanácsot kérni.”
 8. „Hogyan adjunk fel csekkeket a postán.”
 9. „Hogyan bánjunk a pénzünkkel, hogyan tehetünk félre, fektethetünk be. Nagyon kéne valamilyen alapvető pénzügyi képzés.”
 10. „Mindenkinek meg kellene tanulnia a valódi empátia alapjait és azt, hogyan tartsa tiszteletben embertársai határait.”
 11. „Milyen szép lenne egy olyan világ, ahol mindenki megtanulhatná, hogyan szeretheti magát, hogyan fejlessze az önbizalmát, önbecsülését, önegyüttérzését.”
 12. „Nagyon jól jöttek volna az üzleti alapismeretek, ha valaki elmondta volna, hogyan érdemes céget alapítani, hogyan lehet üzletemberré, vállalkozóvá válni.”
 13. „Az iskolában semmit nem tanulunk a párkapcsolatokról, pedig az életben ez az egyik legfontosabb dolog. Milyen jó lenne, ha a szexuális felvilágosítás során a férfi-nő kapcsolat lelki, érzelmi oldala is ki lenne domborítva.”
 14. „Bár vannak iskolák, ahol vannak főző szakkörök, alapvetően nem jellemző, pedig milyen jó lenne, ha valamilyen szinten mindenki tudna magának finomakat főzni.”

Ezt olvastad már?

Galéria / 6 kép

6 tipp, melyeket érdemes megfogadni még a főzést megelőzően

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A 61 éves, Parkinson-kóros Michael J. Fox küzdelmeiről vallott: elárulta, hogyan él mostanában 

Emlékszel a Vissza a jövőbe! filmsorozat sztárjára, Michael J. Foxra? Ilyen az élete most!

Kép

Hangolódjunk: a TOP 10-es Disney szerelmes dalok listája

Ugye nem csak mi vagyunk úgy azzal, hogy felnőttként is imádjuk a Disney-mesék betétdalait. Ebben a cikkben Valentin-napra hangolódva összetettünk egy 10 dalból álló playlistet, amit egészen biztosan Te is hangosan fogsz végigénekelni. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Napi horoszkóp február 5.: az Ikrek szokatlan kihívással kerülnek szembe, a Rákok átadhatják magukat a pihenésnek

A csillagok a hét utolsó napjára is izgalmas üzenetekkel készültek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Heti horoszkóp február 6-12.: az Ikrek túl nagy nyomást helyeznek magukra, az Oroszlánok által befektetett munka bőséggel megtérül

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat tartogatnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!