Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Amire mindig is kíváncsi voltál: ezt jelenti valójában, ha pénzzel álmodsz

Amire mindig is kíváncsi voltál: ezt jelenti valójában, ha pénzzel álmodsz

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

„Sosem maradt pénzem a hónap végére, amíg be nem iktattam a 3 napos szabályt”

Jamie Rappaport a Thought Catalog magazinban számolt be őszintén arról, hogy korábban nem bánt jól a pénzzel, viszont mióta rátalált a 3 napos szabály elvére, teljesen megváltozott minden. Hogy miről is van szó pontosan, az a történetéből kiderül!

Olvasd el!

Sok szülő tanulhatna tőle! Pink zseniális választ adott lányának arra, hogy 11 évesen miért nem lehet telefonja

Pink világos, ám szeretetteljes határokat szab gyermekei számára!

Promóciók

Tavaszi megújulás? A csillagjegyed elárulja, hogyan csináld hatékonyan!

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Szépség

Melyik parfüm illik hozzád? Töltsd ki a tesztet és nyerd meg a Women'Secret Intimate illat egyikét!

Facebook
Twitter
Pinterest
Ha a pénzzel kapcsolatos álmok már régóta fúrják az oldaladat, akkor jó hírrel szolgálunk, mert mi megfejtettük őket!

Egy átlagos ember akár hatszor is álmodhat egy éjszaka, bár az egyértelmű, hogy nem minden álmot könnyű élénk részletességgel felidézni a következő reggelen. A tudomány még nem tudta teljesen megmagyarázni, hogy pontosan miért is álmodunk, de egyes tanulmányok szerint ennek köze lehet ahhoz, hogy hogyan őrizzük meg és rendszerezzük az emlékeinket. Bár simán lehet, hogy ez valóban így van, ám arra mégsem ad választ, hogy miért álmodnak olyan sokan a pénzről...

Először is, azok az álmok, amelyekre a legélénkebben emlékszel, általában azok, amelyek erős érzelmi reakciót váltanak ki belőled. Mivel a pénz témája erősen érzelmi jellegű lehet, előfordulhat, hogy gyakrabban és tisztábban emlékszel vissza a pénzzel kapcsolatos álmaidra, mint más álmokra. Hogy többet tudj meg arról, hogyan értelmezd ezeket az álmokat (és akár a saját hasznodra is fordítsd őket), merüljünk el a tudatalatti lenyűgöző világában. Mit szólsz? Akkor kezdjünk is neki!

Mit jelentenek valójában a pénzről szóló álmok?

Mivel az álmok múlékonyak, megfoghatatlanok és gyakran bizarrak, értelmezésük legalább annyira művészet, mint tudomány. Amikor az álmok megfejtéséről van szó, akkor kétféle megközelítés közül az egyikre összpontosíthatunk:

Pszichoanalízis: Sigmund Freud pszichoanalitikus által kidolgozott koncepciókon alapuló megközelítés azt a lehetőséget veszi figyelembe, hogy az álmok a tudatalattink tükörképei. Mint ilyen, egy álom tele lehet elfeledett gyermekkori emlékekre való utalásokkal, és rámutathat az énünkkel kapcsolatos mélyen rejlő igazságokra.

Idegtudomány: Ez a tudományos megközelítés azt állítja, hogy az álmok úgy keletkeznek, hogy az agyunk a nap folyamán megtörtént eseményeket ismétli meg - de ezek véletlenszerűek, nem számszerűsíthetők és következetlenek. Ennek következtében nem követnek semmilyen felismerhető logikát. Ez nem jelenti azt, hogy az álmok nem utalhatnak bizonyos aggodalmakra vagy késztetésekre, de nem alkalmasak arra, hogy „dekódoljuk" őket.

Függetlenül attól azonban, hogy melyik elméletben hiszel, csupán az a fontos, hogy az álomértelmezésed a tisztánlátás és a megértés érzését hozzák el számodra.

Most pedig jöjjön az, amire már régóta vártál: vizsgáljunk meg néhány gyakori pénzzel kapcsolatos álmot, és azt, hogy mit taníthatnak neked önmagadról!

1. Mit jelent, ha arról álmodsz, hogy valaki pénzt ad neked?

Amikor arról álmodsz, hogy pénzt kapsz, két dolgot kell figyelembe venned:

Mit jelent ez az önmagaddal való kapcsolatodról?

Általánosságban elmondható, hogy a pénz fogadásáról való álmodozás erős önértékelésre utalhat. Ez azt tükrözheti, hogy olyan helyzetben vagy, amikor magabiztosnak érzed magad, és készen állsz arra, hogy ajándékokat vagy elismerést kapj - legyen az pénzbeli vagy inkább szimbolikus (pl. egy új kapcsolat vagy munkalehetőség). Vagyis röviden; készen állsz a sikerre!

Mit jelent ez a jótevőddel való kapcsolatodra nézve?

Ez attól függhet, hogy konkrétan ki ad pénzt, de az egyik lehetséges jelentés az, hogy úgy érzed, ez a személy támogatni akar téged a törekvéseidben. Ha azt álmodod, hogy egy idegen ad neked pénzt, az azt jelentheti, hogy nyitott vagy arra, hogy valószínűtlen helyeken is jutalmat kapj - és hogy nyitott vagy az új lehetőségekre.

2. Mit jelent, ha pénznyerésről álmodsz?

Ha pénznyerésről álmodsz, az azt jelezheti, hogy optimista és bizakodó vagy az életed jelenlegi irányát illetően.

Talán úgy érzed, hogy az út, amelyen jársz összhangban van az értékeiddel és azzal, hogy hová szeretnél eljutni az életedben. Talán anyagilag biztonságban érzed magad, és ez lehetővé teszi, hogy inkább a hálára koncentrálj azért, amid van, szemben azzal, ami esetleg hiányzik. A pénznyerésről szóló álom tehát valószínűleg azt jelzi, hogy inkább a jelen pozitív dolgaira koncentrálsz, mintsem a jövővel kapcsolatos aggodalmakra.

3. Mit jelent, ha álmodban pénzt találsz?

Hasonlóan a pénznyerésről szóló álomhoz, a pénz megtalálásáról szóló álom valószínűleg a jelen pozitív lelkiállapotát tükrözi.

Ez azt jelezheti, hogy nyitott vagy az új kalandokra és arra, hogy új helyeken találj lehetőségeket. Jelentheti azt is, hogy optimista vagy a jövőddel kapcsolatban. Talán jól alakulnak a dolgok a magánéletedben vagy a munkádban, és biztos vagy abban, hogy a helyes döntéseket hozod.

4.Mit jelent pénzt veszíteni egy álomban?

Ha pénzvesztésről álmodsz, az arra utalhat, hogy az életedet nem érzed irányíthatónak. Talán olyan döntést hoztál, amelyet megbántál, vagy attól félsz, hogy a jövőben rossz döntést hozol.

A pénz elvesztéséről álmodni egy valós veszteséget is tükrözhet az életedben. Talán egy kapcsolat végét vagy egy szeretted halálát gondolod végig. Esetleg azt jelzi, hogy összességében szorongónak érzed magad. Ez egy ébresztő lehet, hogy elkezdj néhány pozitív változást eszközölni az életedben - és talán még a pénzügyeidben is!

Ezt olvastad már?

Galéria / 6 kép

6 áloműző étel, amit este már jobb kerülni

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Tavaszi megújulás? A csillagjegyed elárulja, hogyan csináld hatékonyan!

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Szépség

Melyik parfüm illik hozzád? Töltsd ki a tesztet és nyerd meg a Women'Secret Intimate illat egyikét!

Kép

Jó ég: Justin Bieber tényleg megkérte Selena Gomez kezét?

Igen, még mindig van több ebben a sztoriban!

Kép

9 lakberendezési trend, amire a francia nők esküsznek 2023-ban

A francia nők új lakberendezései kincsei között egész szuper tippek lapulnak!

Kép

Tom Cruise 10 éve nem látta a lányát a szcientológusok miatt

Tom Cruise és Katie Holmes 2012-ben jelentették be, hogy elválnak.