Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

3 ok, amiért a legszebb ünnepen is rosszkedvűnek érezheted magad

3 ok, amiért a legszebb ünnepen is rosszkedvűnek érezheted magad

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Karácsony, szilveszter, esküvő vagy lakásavató? Hiába boldog események, simán úrrá lehet rajtad a boldogtalanság!

Jönnek az ünnepek, mindenhol karácsonyi zene szól, az emberek többsége azzal van elfoglalva, idén milyen szép ajándékkal szerezzen örömet a szeretteinek. Biztosan te is nagyon vágysz már arra, hogy eljöjjön a december 24-e és együtt lehessen a család, terítékre kerüljenek a finom ételek, italok és persze a sok-sok nevetés. Könnyen előfordulhat azonban, hogy akkor, amikor már ott ülsz, hirtelen szomorú érzések törnek rád a semmiből. Érthetetlennek tűnik, miért vagy letört, amikor boldognak kéne lenned? A tudománynak erre is megvannak a válaszai!

Ilyen okok miatt vagy szomorú az ünnepekkor

Semmi sem tart örökké

A karácsony egy nagyon szép időszak alapvetően, azonban könnyen emlékeztethet a régi idők ünnepeire, amikor még ott ült az asztalnál veletek a nagyi és a papa vagy valaki más, akit azóta sajnos elveszítettetek. A pszichológus szerint az ünnepek emlékeztethetnek minket arra a szomorú tényre, hogy régi szép emlékeinket már soha nem élhetjük újra, az idő nem visszafordítható. Minden múlandó és mindannyian eltávozunk egy napon, az időnk, amit együtt, boldogan tölthetünk, véges.

Nem tudunk örülni a másik boldogságának?

Gyakran hangzik el veszekedések során egyik vagy másik fél szájából, hogy biztosan nem tud örülni a másik sikerének. Nos, egy kicsit tényleg mindannyian így vagyunk ezzel a pszichológusok szerint. A szép napok, mint az esküvők, a házavató bulik, egy baba születése vagy akár egy tökéletesnek látszó karácsony mind arra emlékeztethet, mi az, amit te még nem értél el, mi az, amire neked nem volt vagy lesz lehetőséged. Az irigység akaratlanul is megjelenik és szomorúvá tesz.

Túl nagy elvárások

Sokat rontani egy ünnepi nap megélésén az is, ha előtte túl nagy elvárásaid voltak vele kapcsolatban. Hónapok óta vártál egy bulit, csak ez „tartott életben”? Akkor biztos lehetsz benne, hogy alul fogja múlni a várakozásaidat. Gondolj bele, hány szilvesztered bukott már el így?

Ezt tedd az ünnepi szomorúság ellen!

Mindig törekedj arra, hogy a MOSTBAN, a JELENBEN legyél, ne hagyd elveszni a gondolataidat a múltban, így sokkal nagyobb örömöt élhetsz át az ünnepekkor. Élvezd ki és becsüld meg maximálisan ezeket a pillanatokat, pont azért, mert többé nem fognak visszatérni.

Ezt olvastad már?

Galéria / 14 kép

7 gyerekszereplő ikonikus karácsonyi filmekből, aki mára felnőtt, te pedig tuti, hogy fel sem ismernéd

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Gisele Bündchen 42 évesen visszatért: még mindig nagybetűs szupermodell

A Victoria's Secret korábbi angyala egy időre ugyan benyomta a szünet gombot a karrierjén, de úgy tűnik, készen áll a folytatásra.

Kép

„Már három éve nem szexeltünk a párommal, szerinte ez a pornó miatt van”

Olvasói levélre válaszolt a pszichológus, szerinte ezt kellene tenni ebben a helyzetben.

Kép

8 undi dolog, amit a tested tesz, mégis nagyon jó hatása van rád

Ezekre a dolgokra senki nem büszke a testével kapcsolatban, pedig mind azt jelenti, egészségesek vagyunk.

Kép

A világ legidősebb tornásznője: Johanna 97 évesen sem akar visszavonulni

Johanna Quaas a rekordok könyvében is szerepel, annyira hihetetlen, mire képes.