Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A pszichológus felfedte - Emiatt utálják az emberek, ha időt kapnak gondolkodni

A pszichológus felfedte - Emiatt utálják az emberek, ha időt kapnak gondolkodni

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Utálsz egyedül maradni a gondolataiddal? Még alváshoz is kapcsolsz valamilyen filmet? Akkor most magadra fogsz ismerni!

Ha most megkérdeznénk téged, hogy gondolkodtál-e már valaha azon, hogy melyek azok a tevékenységek, amik a legnagyobb örömöt okozzák neked, akkor a pszichológusok szerint azonnal rávágnád, hogy: NANÁ! És ebben a pillanatban olyan dolgok jutnának eszedbe, mint megölelni a párodat, játszani a kutyáddal, edzeni, megnézni egy jó filmet, enni valami finomat, olvasni egy szuper könyvet a kedvenc íródtól vagy mondjuk a szex. De az eszedbe jutott valaha, hogy milyen élvezetes, amikor végre belülre tekinthetsz, szemlélődhetsz és gondolkodhatsz a dolgaidon? Nem? Ne aggódj, nem vagy fura, mindenki így van ezzel.

Idő a gondolkodásra: JÓ vagy ROSSZ?

Egy tudományos kutatás keretein belül kutatók azt vizsgálták, mennyire tudják kihasználni az egyének azt, amikor van idejük elmélkedni. Te például szívesen maradsz kettesben a gondolataiddal vagy inkább azonnal valamilyen szórakoztató, elterelő tevékenység után nézel? Jöhet egy kis videojáték vagy egy telefonbeszélgetés a csajokkal, vagy magadat választod és elmélkedsz?

A vizsgálat során szándékosan megváratták a résztvevőket úgy, hogy közben semmivel se tudják elterelni a gondolataikat. Így kénytelenek voltak megállni és átgondolni az aktuális problémáikat és élethelyzeteiket.

Amikor később arról kérdezték őket, élvezték-e ezt a lehetőséget, azt mondták, hogy nem igazán, volt, aki egyenesen utálta. Azt viszont szinte mindannyian elismerték, utólag már látják, mennyire hasznos tevékenység volt az a látszólag haszontalanul töltött pár óra.

A helyzet tehát az, hogy ez egy olyan tevékenység, ami meglepően sok energiánkat felemészti és sokszor könnyűnek sem érezzük, azonban rengeteget profitálhatunk belőle. Ennélfogva talán nem a „végzése” az, ami boldogságot okoz, hanem az eredménye. Mindenesetre a szakemberek szerint ennek tudatában fontos lenne, hogy mindenki belássa olykor tényleg az a legjobb, ha egy kicsit kettesben marad önmagával és önvizsgálatot, önelemzést tart. Így sokkal könnyebb megfelelő életcélok után nézni és egy kiegyensúlyozott, boldog életet élni.

Ilyenkor persze nem csak pozitív érzések és gondolatok kerülnek elő, ezzel számolni kell, meg kell tanulni szembenézni velük. Ez azonban egy olyan fontos képesség, amire minden felnőttnek szüksége van.

Ezt se hagyd ki!

Galéria / 7 kép

Filmek, amelyek a mentális egészség témáját járják körbe

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 1.: az Oroszlánok diplomáciát gyakorolnak, a Nyilasok a szokásosnál nehezebb feladattal küzdenek

A hónap első napjára is üzentek a csillagok, mindenképp érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna

A filmtörténelem legnépszerűbb alkotásainak, klasszikusainak szinte kívülről fújjuk bizonyos jeleneteit, amelyek meghatározóak lettek a karakterről kialakult képünk és más dolgok szempontjából is.

Kép

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép

ByeAlex nagy lépésre szánta el magát: 8 év után ismét könyvet ír

Ezúttal nem egy új zenéről vagy klipről posztolt, hanem arról, hogy valami egészen más dologgal is készül.