Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Tudtad? Egyre kevésbé leszel érzékeny az érzelmekre, ahogy idősödsz - eláruljuk az okát

Tudtad? Egyre kevésbé leszel érzékeny az érzelmekre, ahogy idősödsz - eláruljuk az okát
Facebook
Twitter
Pinterest
Egy idősebb embert nem rángatnak zsinóron a saját érzelmei, sokkal nyugodtabban tud hozzáállni a különféle élethelyzetekhez.

Az évek múlásával a legtöbben egyre kevésbé lesznek érzékenyek az erős érzelmekre, nem ragadja el őket olyan könnyen a szenvedély, a düh, a félelem vagy a szorongás. Idősebb emberként jó eséllyel sokkal kiegyensúlyozottabb és stabilabb leszel, mint most, mert egyszerűen ez az élet rendje. Olvasd el, miért van így!

Az idősebbek könnyebben megküzdenek a dühvel

Fiatalabb korodban, esetleg gyerekként biztosan veled is előfordult, hogy gúnyolódtak, csúfolódtak rajtad. Sajnos ilyen a világ, ez bárkivel megesik. Akkoriban még nagyon sebezhető voltál, ezért sokkal intenzívebben reagáltál, könnyű volt kihozni a sodrodból, nem tudtad jól kezelni a dühödet. Van egy jó hírünk: ahogy idősödsz, egyre több türelemre fogsz szert tenni, sokkal nagyobb lesz a belső ellenállásod az ehhez hasonló helyzetekben. Ennek egyik oka, hogy az évek előre haladtával változik a szervezet hormonháztartása, a másik, hogy a korábbi tapasztalatok segítenek jól kezelni a kényes szitukat.

Sokkal pozitívabb a hozzáállásuk

Az idősebbeket a negatív gondolkodás sem ragadja el olyan könnyen, minél többet éltél, annál könnyebben észreveszed az élet apró szépségeit. Egy bizonyos kor felett már érzed, nem leszel itt örökké, ezért minden pillanatot igyekszel majd kiélvezni, ez pedig nagyon pozitívvá tesz. Az unokák talán pont ezért imádnak annyira a nagyszüleikkel lenni! Egy testileg és lelkileg is egyensúlyban lévő, idősödő ember képes bearanyozni a szerettei napjait, a rossz dolgokkal, nehéz érzésekkel pedig könnyedén megbirkózik, igazán meg sem érintik ezek.

Kevesebbet aggódnak és szoronganak

Talán azt gondolnád, az idősebbek többet szoronganak az öregedő testük okozta egészségügyi problémáik miatt. Ez azonban nem így van, nagyon sokan méltósággal és teljes nyugalommal viselik életüknek ezt az időszakát. Az aggódás, szorongás ebben az életszakaszban már rád sem lesz jellemző, ekkorra megtanulod, nincs olyan probléma, amit nem lehet megoldani. Mindent és mindenkit el lehet engedni, nem történhet semmi olyan, amivel ne tudnál megküzdeni. Ugye, mennyire jól hangzik?

És ezt olvastad már?

Galéria / 3 kép

3 kísérlet, ami megváltoztatta a tudósok véleményét az érzelmek szerepéről a világegyetemben

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A 61 éves, Parkinson-kóros Michael J. Fox küzdelmeiről vallott: elárulta, hogyan él mostanában 

Emlékszel a Vissza a jövőbe! filmsorozat sztárjára, Michael J. Foxra? Ilyen az élete most!

Kép

Hangolódjunk: a TOP 10-es Disney szerelmes dalok listája

Ugye nem csak mi vagyunk úgy azzal, hogy felnőttként is imádjuk a Disney-mesék betétdalait. Ebben a cikkben Valentin-napra hangolódva összetettünk egy 10 dalból álló playlistet, amit egészen biztosan Te is hangosan fogsz végigénekelni. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Napi horoszkóp február 5.: az Ikrek szokatlan kihívással kerülnek szembe, a Rákok átadhatják magukat a pihenésnek

A csillagok a hét utolsó napjára is izgalmas üzenetekkel készültek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Heti horoszkóp február 6-12.: az Ikrek túl nagy nyomást helyeznek magukra, az Oroszlánok által befektetett munka bőséggel megtérül

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat tartogatnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!