Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Ezért lesz harcias és támadó egy cuki kistermetű kutya

Ezért lesz harcias és támadó egy cuki kistermetű kutya
Facebook
Twitter
Pinterest
Általános jelenség, hogy a kisméretű kutyák sokkal harciasabbak, vehemensebbek más kutyákkal, emberekkel és sokkal jobban a gazdára tudják erőltetni az akaratukat, mint nagyobb fajtársaik.

Mindannyian találkoztunk már póráz végén rettentő módon csaholó picike kutyával, amint éppen egy német juhászkutyát támad hevesen. Mi ennek az oka, mi lehet a következménye és hogyan lehet tenni ellene? Erről kérdeztem Karay Zoltán kutyatrénert, aki kifejezetten problémás kutyákkal foglalkozik.

Ezt a viselkedést gyakran Napóleon-komplexusnak szokták nevezni. Napóleon alacsony termetét hatalommal, hódítással, sikeres háborúkkal próbálta ellensúlyozni. Ez a jelenség valóban hasonlít egy kisebbségi komplexusra, de az igazság az, hogy a kutyáknál nincs ilyen. Ők nem tartják szem előtt más kutyák méretét, súlyát, csak és kizárólag a kisugárzásukból, energiájukból olvasnak, akár csak belőlünk, emberekből.

A kisméretű kutyák meglehetősen hátrányos helyzetben vannak, ha az emberi világot vesszük alapul, ugyanis apró termetük miatt, rengeteg dologhoz szükséges az ember segítsége, beavatkozása. A lépcsőn ölbe visszük őket, ha nagyobb kutya közelít felénk felemeljük, a flexi pórázzal magunk elé engedjük, nem beszélve az állandó ölelgetésről, szeretgetésről és így tovább.

Kép
forrás: pexels.com

Más szóval minden olyan hibát elkövetünk, ami egy kutyát bizonytalanná, labilissá tesz. Ennek következtében kutyánk szemében mi egy gyenge, érzelgős energia leszünk, és úgy fogja gondolni, hogy neki kell megvédenie minket. Sajnos sokszor ez a gazdáknak még egy jól eső érzés is szokott lenni és egyáltalán nem akarnak a problémán változtatni, sőt olykor még nevetnek is a viselkedésén és büszkék a kiskutyára, hogy milyen kis harcias. Pedig ha belegondolunk, ez a kutyának egy állandó stressz, ami meglehetősen kártékony hatással van az egészségére. Az ilyen kutyáknak valójában nem más kutyákkal vagy emberekkel van problémájuk, hanem minden olyan tényezővel, ami fenyegető lehet a falkájára nézve. Ilyenkor állandóan résen kell lenniük, hogy a felbukkanó „veszélyt” elhárítsák.

A kisméretű kutyákat ugyanolyan következetesen kell nevelni, mint a nagyobbakat, ugyanis ha belegondolunk egy csivava is legbelül kutya, akárcsak egy német dog. Pszichológiai értelemben azonosak, ugyanazt a nyelvet beszélik, és ugyanúgy kommunikálnak. Tartsd be a szabályokat, legyenek meg a határai és tudja mindig, hogy te vagy a falkavezér és hogy az ő helye hol van a falkában. Nagyon nehéz ellenállni a cukiságnak de hidd el, hogy megéri! Pici termetük miatt eleve több veszélynek vannak kitéve, de ha ez még harcias, támadó viselkedéssel párosul, úgy könnyen megtörténhet a baj, például egy nagyobb kutyával találkozva.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Kávé helyett: ez a 9 étel igazi energialöketet ad

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép

8 film, amiben az intim jeleneteket nem csak eljátszották, tényleg valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép

10 egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne higgy a népszerű hívószavaknak!

Joghurt, granola, lencse chips – mindegyik egészségesen hangzik, igaz? Sajnos, bármennyire is erényesnek hangzik egy étel – különösen a „teljesen természetes”, „gluténmentes” és „élő, aktív kultúrák” – olyan népszerű hívószavakkal együtt, még mindig rossz lehet a számodra.

Kép

Ez a Taylor Swift dal szól rólad a csillagjegyed alapján

Swiftie-k figyelem! Most megtudhatjátok, melyik az a szám, amit mintha rólatok írt volna az énekesnő!

Kép

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Kép

Eláll a lélegzet! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - fotók

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.