Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Kutatás bizonyítja: a lányoknak sokkal kreatívabb neveket találnak ki a szülők, mint a fiúknak

Kutatás bizonyítja: a lányoknak sokkal kreatívabb neveket találnak ki a szülők, mint a fiúknak

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
A szülők nem mernek kísérletezni a fiúnevekkel, ennek pedig jó oka van. Tudd meg, mi az!

A babanevek terén mindig érdekes trendek figyelhetők meg, egy amerikai magazin, a Huff Post most arra hívta fel a figyelmet, mennyivel változatosabb és kreatívabb neveket kapnak a kislányok világszerte, mint a kisfiúk. Megkérdeztek a témában egy szakértőt is, aki alaposan körül járta a jelenséget és elmondta, miért van ez!

Kreatívabb lánynevek, hagyományos fiúnevek

Az Egyesült Államokban működő The Social Security Administration minden nevet számon tart, amit a gyermekek kapnak az országban egy adott évben. Ez alapján 2022-ben a kislányok 17 544 féle nevet kaphattak a szüleiktől, míg a kisfiúk csupán 13 993 félét. Ráadásul a lányok közül jóval kevesebben kaptak olyan nevet, amelyik rajta van az örök klasszikusok 50-es listáján.

„Generációk óta szívesen adjuk tovább a hagyományos családi fiúneveket.” – kezdte Abby Sandel, egy babanév blog szerkesztője a lapnak.

Az amerikai szülők között az a trend, hogy a kisfiúkat az apukájukról vagy a nagypapájukról nevezik el. Ezek a nevek ráadásul nagyon időtállónak, komolynak, tiszteletteljesnek hangzanak sokak számára. Könnyebb elnevezni egy kisfiút Charles papáról, mint egy kislányt Brenda mamáról.

– folytatta, hozzátéve, hogy a Charles (azaz Károly) név lerobbanthatatlan a fent már említett 50-es listáról, míg a Brenda a legnépszerűbb 1000-ben sincs benne.

Amikor azonban a lánynevekről van szó, a szülők sokkal merészebbek, kreatívabbak, ezt mutatja a szakértő szerint az a példa is, hogy a Matthew (magyarul Máté) névnek egy írásmódja létezik csupán, míg a Madeline-t (azaz leginkább Magdalenát) ötféleképpen írhatják be az anyakönyvi kivonatba.

Annak ellenére, hogy már sokat fejlődött a világ, még mindig sokszor kérdéses, hogy mi az, ami elég férfias egy kisfiúnak. Még manapság is sok szülő aggódik, hogy kisfiukat bántanák, ha valamilyen különlegesebb nevet kapna.

- árulta el a szakember.
gif

Az is érdekes, hogy az USÁ-ban egyre elterjedtebb, hogy a lányoknak olyan nevet adnak, ami eddig fiúnévként volt azonosítva a társadalomban. Blake Lively és Ryan Reynolds egyik kislányát például James-nek hívják, Drew Barrymore kisebbik lánya pedig a Frankie nevet kapta. A szakember szerint ennek az lesz a vége, hogy a szülők egy ponton túl már nem adják a fiaiknak ezeket a neveket, mert „elférfiatlanodnak”. Fordítva ez a trend nem működik, egyetlen fiút sem neveztek még el a szülei Tiffanynak.

A 2022-es lista még nem elérhető, de hazánkban tavaly ezek a nevek arattak abszolút sikert, és jól látszik, hogy itt is inkább a fiúk kapták a hagyományosabb neveket:

Az pedig egészen hihetetlen, hogy Magyarországon ezeket a neveket engedélyezték:

Galéria / 6 kép

A legkülönösebb fiú- és lánynevek, amelyeket az elmúlt pár évben anyakönyvezhetővé tettek

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak jobb nő lett - forró fotók

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Kép

A legijesztőbb dolog, amit a születésed ideje elárul rólad

Mindannyiunknak vannak furcsaságai... és soha nem állítanánk, hogy minden furcsaságért a szüleink a felelősek, de abban viszont valószínűleg mind egyetértünk, hogy a neveltetésünk befolyásolja azt, kivé válunk - beleértve a furcsa tulajdonságainkat is.

Kép

A net segítségével próbálják leleplezni Leonardo DiCaprio új barátnőjét

A Titanic és A Wall Street farkasa filmek sztárját egy rejtélyes nő társaságában szúrták ki a lesifotósok február elején, a média pedig arra biztat mindenkit, ha tudják ki ő, jelentkezzenek!