Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Kevesen szánnak rá időt, pedig mindenkinek szüksége lenne rá: eláruljuk, miért életbevágó, hogy legyen hobbid

Kevesen szánnak rá időt, pedig mindenkinek szüksége lenne rá: eláruljuk, miért életbevágó, hogy legyen hobbid

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Nemcsak a karriered építésére kell tudatosan odafigyelned, hanem önmagad megismerésére és kiteljesítésére is.

Hadd tegyünk fel neked egy kérdést! Amikor megismerkedsz valakivel és az illető arra kér, hogy mesélj magadról, mivel kezded a történetedet? Jól sejtjük, hogy az foglalkozásodról kezdesz el beszélni először? Nos, ezzel nem vagy egyedül! Az életünk körülbelül egyharmadát ugyanis munkával töltjük, így hajlamosak vagyunk azt érezni, hogy a szakmánk a személyiségünk legfigyelemreméltóbb része – sőt, ez határoz meg minket. Éppen ezért sokan elfelejtkeznek arról, mennyire fontos az, hogy legyen hobbink. Mindannyiunknak szüksége van egy olyan szabadidős tevékenységre, ami nem a fizetésről, vagy másokról, hanem kizárólag önmagunkról szól. Ezek a kedvtelések segíthetnek kiszakadni a mindennapi rohanásból, csökkenthetik a stresszt és abban is a hasznunkra válhatnak, hogy kapcsolatokat építhessünk általuk.

Olvasd el ezt is!

Dolgozom, tehát vagyok?

A hobbi tehát olyasvalami, aminek köszönhetően mi kerülhetünk a saját figyelmünk középpontjába és örömteli, pozitív pillanatokkal tölti meg a heteinket, továbbá emlékeztethet minket arra, kik is vagyunk valójában. Az állásunk valóban központi eleme az életünknek, de az identitásunk nem függhet kizárólag ettől. Amikor megkaptad az aktuális pozidat, ugye elhatároztad, hogy a legjobb formádat fogod adni és teljesen alárendelted magadat a karrierednek? Ha jól sejtük, folyamatosan elsőként érkeztél és utolsóként távoztál az irodából és gyakran hazavitted a projektjeidet és otthon is a feladataidon kattogtál. A barátaid meghívásaira állandóan nemet mondtál a kötelezettségeid miatt és a kollégáiddal sokkal több időt töltöttél, mint azokkal, akik a legközelebb állnak hozzád? A könyveid csak porosodnak a polcon, a fényképeződhöz, a gitárodhoz már hónapok óta hozzá sem értél? Ezek a jelek mind arra utalnak, hogy a munkád átvette az irányítást feletted és totálisan elszakadtál önmagadtól.

Kép
forrás: Pexels/Andrea Piacquadio

Minden hobbi az önismerethez vezet

Előfordult már veled, hogy tulajdonképpen azt sem tudod, ki vagy a foglalkozásod nélkül? Itt az ideje annak, megtaláld azt a hobbit, aminek hála alaposabban megismerheted magadat és visszanyerheted általa a magabiztosságodat is. Az öntudatra ébredésedben kiemelt szerepet játszik az új emberekkel való találkozás és a korábban ismeretlen dolgok kipróbálása, ezért kétségtelenül a hobbid lehet az egyik leghatásosabb eszközöd arra, hogy rájöjj, ki vagy felnőttként. A szabadidős tevékenységeket nem kényszerből végezzük, vagy azért, hogy megfeleljünk a környezetünknek, hanem szabadon választhatjuk ki azokat: ezért is olyan fontos, hogy átgondold, milyen érzéseket ébresztenek benned: feltöltenek, esetleg kimerítenek? Máris többet tudsz magadról.

Hibázni ér

Egyelőre fogalmad sincs, mi lehetne a hobbid? Van egy jó hírünk: senkinek sem kell bizonyítanod semmit azzal, hogy mivel töltöd a munkaidőd utáni órákat. Ez az utazás kizárólag a tied, szóval nem foglalkozz azzal, ha valaki ítélkezik feletted. Vesd bele magad a jógázásba, csatlakozz egy könyvklubhoz, vegyél zongoraleckéket, tanulj meg hímezni vagy fejleszd a főzőtudományodat. Ha pedig egyik sem tetszik, bátran hagyd félbe mindet és keresgélj tovább a tökéletes hobbi után: csak akkor állj meg, ha megtaláltad azt, amitől teljesnek és önazonosnak érzed magad. A hobbik végső soron felnyithatják a szemedet új lehetőségekre és segítenek jobban megérteni mások nézőpontját.

És ezt olvastad már?

Galéria / 5 kép

5 hobbi, ami feltölt, kisimítja a lelked és még csak nem is kell mélyen a pénztárcádba nyúlni hozzá

Megnézem a galériát

Forrás: The Everygirl

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 1.: az Oroszlánok diplomáciát gyakorolnak, a Nyilasok a szokásosnál nehezebb feladattal küzdenek

A hónap első napjára is üzentek a csillagok, mindenképp érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna

A filmtörténelem legnépszerűbb alkotásainak, klasszikusainak szinte kívülről fújjuk bizonyos jeleneteit, amelyek meghatározóak lettek a karakterről kialakult képünk és más dolgok szempontjából is.

Kép

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép

ByeAlex nagy lépésre szánta el magát: 8 év után ismét könyvet ír

Ezúttal nem egy új zenéről vagy klipről posztolt, hanem arról, hogy valami egészen más dologgal is készül.