Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Tudományos oka van annak, miért eszel minden reggel pirítóst

Tudományos oka van annak, miért eszel minden reggel pirítóst
Facebook
Twitter
Pinterest
A kutatók most ezt is kiderítették.

Ha ebédről vagy vacsoráról van szó, mindenki egy kicsit válogatósabb, szeret változatosan étkezni és nem minden alkalommal ugyanazt enni. Ha viszont reggeliről van szó, már teljesen más a helyzet, legalábbis ez derült ki egy friss kutatásból. Az amerikai felmérés azt bizonyítja, hogy a legtöbb ember ugyanazt a pirítóst vagy gabonapelyhet eszi nap mint nap, és egyáltalán nem zavarja, hogy ez ismétlődik körbe-körbe.

Dr. Romain Cadario, a kutatás vezetője mesélt a Daily Mailnek arról, honnan jött az ötlet, hogy felmérjék az étkezési szokásokat:

„A kollégáimmal arról beszéltünk, hogy minden reggel ugyanazt esszük, és mégsem aggódunk azon, hogy unalmassá válna. Azt viszont már el sem tudjuk képzelni, hogy három vagy négy estén keresztül ugyanazt a vacsorát együk.”

A kutatók 1275 fő 18 és 99 év közötti személyt vontak be a vizsgálatba, akiknek egy heti jelentést kellett adniuk arról, hogy mit reggeliztek, ebédeltek és vacsoráztak. Mint kiderült, nagy részük ugyanazt ette reggelire szinte egész héten, néhányan hétvégén variáltak a dolgon.

A szakemberek szerint a pirítós és a gabonapehely is azért népszerű választás, mert gyorsan túl akarunk lenni a reggelin, hogy utána mással tudjunk foglalkozni, és mindkét étel olyan, amit pillanatok alatt el lehet készíteni. Az ebédnek és a vacsorának viszont már köze van az élvezetekhez, az emberek nem csak úgy megenni akarnak valamit, hanem szeretnének lelassulni kicsit és élvezni az étkezést és a finom ízeket.

A témában korábban is születtek már kutatások: egy francia felmérés 2624 fő bevonásával vizsgálta a jelenséget és ugyanerre az eredményre jutott. Persze mindez nem jelenti azt, hogy ez így rendben van, hiszen fontos a változatos étkezés, és igaz ez a reggelire is. Ha te is kipróbálnál valami új receptet, kattints ide:

Vajon a híres emberek is pirítóst esznek reggel? Itt kiderül:

Galéria / 7 kép

Híres emberek reggeli rutinjai, amelyek még a nehezen ébredőknek is tetszeni fognak

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép

5 film, amely igencsak problémás lenne 2023-ban

Az elmúlt években elképesztő módon változott meg az emberek gondolkodása, legyen szó a nemek közötti egyenlőségről, az elfogadásról vagy éppen a testpozitivitásról.

Kép

Akkor és most fotók Madonnáról - félelmetes, hogyan tették felismerhetetlenné arcával a plasztikai sebészek

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép

A Vámpírnaplók színésze ismét szerelmes: fiatal barátnője 8 éves volt, amikor a sorozat elkezdődött

Paul Wesley ismét szerelmes, méghozzá egy nála jóval fiatalabb nő mellett találta meg a boldogságot.