Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

„A terapeutám azt mondta, aludjak egy plüssel, nem is sejtettem, hogy megváltozik az életem”

 „A terapeutám azt mondta, aludjak egy plüssel, nem is sejtettem, hogy megváltozik az életem”

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

A párnatrükk már a múlt: ezzel a szuper módszerrel még többet spórolhatsz repülés során

Igen, felvihetsz még több mindent a repülőre anélkül, hogy fizetnél érte. Mutatjuk, hogyan!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Ez a nő a pszichológusa javaslatára kezdett el egy plüssel aludni, így változott meg az élete.

A HuffPost magazin egyik szerzője, Rachel Weinhaus akaratán kívül belekeveredett egy csúnya ügybe, egykori nőgyógyászát több nő szexuális zaklatással, visszaélésekkel gyanúsította. Mivel a bíróság szerint az újságíró is áldozat lehet, felajánlották neki, hogy ingyen járhat terápiára, hogy feldolgozza a történteket. Az üléseken azonban olyan mélyre ástak a pszichológusával, ahonnan már csak egy egészen különleges módszer bevetésével lehetett kijönni.

„Ezért alszom 46 évesen plüssel”

„Először nem gondoltam volna, hogy a nőgyógyászati rendelőben átéltek bármennyire is megviseltek volna, de éltem az ingyenes terápia lehetőségével, amit nagyon jól tettem. Már az első ülésen sokkal korábbra mentünk vissza, oda, amikor ötéves voltam. Egy környékbeli, akkor 16 éves fiú a bokrok közé csalt, ott pedig levetkőztetett és a nemi szervemet fogdosta. A terapeutámnak úgy meséltem ezt, mintha semmiség lenne, ő azonban megállított és azt mondta, ez nagyon is traumatikus élmény lehetett. Nem éreztem jól magam, nem álltam készen ennyire mélyre menni.

Ennek ellenére ezután még egy teljesen éven át jártam hozzá. Egy ponton azt javasolta, aludjak együtt egy plüssel. Azonnal úgy éreztem, viccel, egy felnőtt, 46 éves nő miért aludna egy játékkal? Néhány héttel később felhozta ismét, ekkor jöttem rá, hogy komolyan gondolja, mert olyan szavakat használt, mint gyógyulás és önszeretet, illetve, hogy így könnyebben meg tudnám élni saját magam, a testem a jelenben. Ekkorra ugyanis már kiderült, a fantáziámba, az álmaimba menekülök a problémák elől, aminek ez a fenti traumatikus élmény lehet az eredete.

Három fiunk van, de a két nagyobb az apjára ütött, érzelmesek, ezért mindegyik plüssüket féltették tőlem, hiába kértem. A kicsi végül odaadta az egyiket. Az első néhány éjszaka csalódás volt, nem volt kényelmes, se jó, azután azonban csoda történt. Elkezdtem esténként úgy érezni, mint aki megvigasztalódott, éreztem, hogy szeretem azt a kislányt, aki egykor voltam. Érte, miattam aludtam a plüssel. A férjem pedig extra támogató volt mindenben, örült a terápia sikerének. Ezután még sokáig jártam terápiára, hogy mindent sikerüljön feldolgozni, a pszichológusom az EMDR-módszerrel nyújtott segítséget, ami szépen bevált. Szóval nem, nem ciki plüssel aludni felnőttként!” – írta cikkében Rachel.

Olvastad már?

Galéria / 8 kép

Leggyakoribb álmok és jelentésük

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A férjem megcsalt, én mégis vele maradtam: elárulom, hogy miért

Ez egy egyáltalán nem mindennapi történet, ami sok megértést és empátiát igényel...

Kép

Te is alufóliával takarod le az ételmaradékot? Eláruljuk, miért nem kellene

Kiderült, hogy nem ez a legideálisabb módja annak, hogy elcsomagold a maradékot. Eláruljuk, mit érdemes tenned helyette.

Kép

Gyakori hibák, amit az újdonsült házasok közül a legtöbben elkövetnek

Éppen arra készülsz, hogy kimondd az igent a szerelmednek, esetleg már meg is tetted? Akkor fogadd meg a most következő tanácsokat, hogy boldogan élhessetek, míg meg nem haltok.

Kép

Nem tér vissza A Bridgerton család egyik főszereplője a 3. évadban

Sajnáljuk, hogy tőlünk kell megtudnod, de Regé-Jean Page után újabb sztár intett búcsút a Netflix sikersorozatának, szóval az következő szezonban már két fontos karaktert hiányolhatunk a történetből.

Kép

4 csillagjegy-pár, akik egymás ellentétjei, mégis örökre együtt maradnak

Nem véletlenül mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, igaz?