Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Hosszú évek után visszatérünk Westerosba! - Interjú a Sárkányok háza szereplőivel, Emma D'Arcyval és Olivia Cooke-kal

Hosszú évek után visszatérünk Westerosba! - Interjú a Sárkányok háza szereplőivel, Emma D'Arcyval és Olivia Cooke-kal
A nap cikke

Ő III. Károly király magyar rokona, Tibor, akit az uralkodó rendszeresen meglátogat Zalánpatakon

A brit uralkodó mindig olyan jól érezte magát magyar rokona otthonában, hogy azóta vett is magának egy birtokot a romániai Zalánpatakon.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 17.: a Rákoknak érdemes önmagukra is időt szánniuk, a Szüzeket váratlan anyagi teher frusztrálja

A hét közepe is tartogat bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

27 percen át volt halott: egy nő felfedte, mit látott a túlvilágon

Tina csodával határos módon épült fel szívinfarktusából, miután pedig magához tért a kómából, azonnal felfedte, mit látott a másik oldalon, miután meghalt.

Olvasd el!

5 dolog, ami drasztikusan felgyorsítja az anyagcserét 40 felett

40 éves kor után természetes, hogy lassul az anyagcsere, azonban vannak módszerek, amelyekkel tudsz ezen segíteni!

Olvasd el!

6 étel, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsodhat az agyad

Ezentúl nem igazán lesz kedved ezekhez az ételekhez és italokhoz, az biztos.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 16.: az Ikrek merész álmokat dédelgetnek, a Szüzeknek érdemes új kalandokat keresniük

A hét második napján is izgalmasabbnál izgalmasabb üzenetek várnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópdra szánnod!

Facebook
Twitter
Pinterest
A sorozat sztárjai meséltek arról, milyen élmény volt belépni ebbe a világba.

Ma megérkezik az HBO Maxra a régóta várt Trónok harca spin-off, a Sárkányok háza első része! Mi már láttuk az első epizódot, de csak annyit mondunk, hogy már az első jelenetek berántanak téged is ebbe az ismerős westerosi világba, és a rész végére azt érzed majd, hogy még többet meg akarsz tudni ezekről a karakterekről!

Nekünk pedig lehetőségünk nyílt egy kerekasztalbeszélgetésen exkluzív interjút készíteni a Sárkányok háza több színészével, valamint a készítőkkel is. Olvasd el, milyen izgalmas titkokat fedett fel Emma D'Arcy (Rhaenyra) és Olivia Cook (Alicent Hightower) a sorozat készítéséről, és arról, mi vár ránk a folytatásban!

Emma, az ügyvezető producer szerint sok tekintetben tiéd a legfontosabb szerep a sorozatban. Nem érzel magadon nagy felelősséget, amikor valaki ezt mondja?

Emma: Őőő, nekem nem mondta! (nevet) De szerintem mindannyian érezzük a felelősséget, mert olyan karaktereket veszünk elő, akiket nagyon szeretnek az emberek, tudjuk, hogy olyan sorozatot csinálunk, aminek megvan a saját kultúrája, ami már létezik. Szerintem rendkívül szerencsés helyzetben vagyunk, mert a forgatókönyv nagyon jó, a karakterek nagyon érdekesek... De mindig van felelősség. [...] Viszont mindketten mázlisták vagyunk, mert olyan embereket alakítunk, akik iránt érdeklődünk. És mi csak igyekszünk ebben élni, ahelyett, hogy a következményekre fókuszálnánk.

Még csak az első részt láttam, de már most látszik, hogy mindkettőtök karaktere nagyon érdekes személyiség. Hogyan készültetek fel a szerepekre?

Olivia: Sok időt töltöttünk azzal, hogy beszélgettünk Miguel Sapochnikkel, az alkotóval és társkészítővel, és szerintem mindannyian nagyon élvezzük, amikor próbáljuk kideríteni a miérteket és miért nemeket az embereknél, ez pedig a karaktereinkkel sem volt másképp. Ráadásul jutott időnk arra, hogy megértsük, kik ők, és mit jelentenek egymásnak. Ez fantasztikus része volt a folyamatnak, mert 2020 őszén tudtuk meg, hogy megkaptuk a szerepeket, és nem kezdtünk el forgatni egészen 2021 áprilisáig. Úgyhogy ott volt ez a sok idő arra, hogy tényleg kiderítsük, kik ezek az emberek, amikor nem éppen férfiak alkotják meg őket egy fikciós történelemkönyvben.

Emma: Igen, szerencsések voltunk, hogy volt időnk gyakorolni, nagy kiváltság, hogy volt szabad terünk, amikor nem volt jelen a kamera okozta nyomás. Csak nyomoztunk egy kicsit, olvasgattuk a jeleneteket, amikért Milly Alcock és Emily Carey feleltek [ők játsszák a karakterek fiatalabb énjét - a szerk.], és ez azt jelentette, hogy tudtunk egy kicsit játszani, megismerhettük ezt a tinédzser intenzitást, hogy milyen érzés is ez.

Jelenet a Sárkányok háza című sorozatból: Emma D'Arcy, mint Rhaenyra Targaryen.
forrás: WARNERMEDIA/Sárkányok háza
Jelenet a Sárkányok háza című sorozatból: Emma D'Arcy, mint Rhaenyra Targaryen.

Mi volt a legnagyobb kihívás számotokra a forgatás alatt?

Emma: Azt hiszem, a legbonyolultabb dolog valószínűleg a kitartás volt, ami kellett hozzá. Mert a forgatási időszak... Sosem csináltam még olyan munkát, amiben 11 hónapig forgattunk volna, és ez elég nagy kihívást jelentett. Szinte sosincs olyan napod, amikor csak ki kell szállni egy autóból, szóval hosszúak voltak a napok, és magasak az elvárások. Ez volt talán a legnagyobb kihívás.

Olivia: Egyetértek! Nekem sem volt még részem olyan munkában, ami ilyen hatalmas díszlettel rendelkezik, és a díszleten belül is díszlet van, rengeteg sárkány, és vagy 50 karakter, akinek neve van, és az adott jelenet 10 oldalas, és 2 hétig tart leforgatni, szóval végig kell csinálnod. Ez egy óriási maraton volt, amire nem lehet felkészülni, csak végigcsinálod, tudván, hogy hamarosan megint sor fog kerülni rá. (nevet)

Olivia, mit gondolsz, szerinted Alicent vagy Cersei az erősebb?

Olivia: Szerintem nem lenne közöttük nyertes, ha Alicentről és Cersei-ről van szó. De szívesen látnám őket vacsora közben, egy asztalnál, hogy miként beszélgetnének. Szerintem ez eléggé szórakoztató lenne.

Emma, mi a véleményed Daemon és a karaktered, Rhaenyra közötti kapcsolatról? Hasonlít Jon Snow és Daenerys dinamikájára?

Emma: Daemon Rhaenyra nagybátyja, és ugyanabból a fából faragták őket, megvan közöttük ez a mély, genetikai kötődés. Daemon egy olyan személy Rhaenyra életében, aki kritizálja az ő szüleit, nagyon kritikusan nézi azt, ahogy az apja vezeti a királyságot. [...] És ez megmutatja neki, hogy vannak más, elérhető valóságok. Más horizontok. És miközben annyira hasonlónak érzi magát Daemonhoz, a szabályok egészen máshogy vonatkoznak rájuk. Mert ő férfi, Rhaenyra pedig nő. És szerintem valami ebben a kapcsolatban közöttük segít Rhaenyrának megérteni, a nemi dinamika miként működik a tanácsban.

Emma D'Arcy a Sárkányok háza egyik jelenetében.
forrás: WARNERMEDIA/Sárkányok háza
Emma D'Arcy a Sárkányok háza egyik jelenetében.

A régimotoros rendezők mindig azt mondják, sose dolgozzatok gyerekekkel vagy állatokkal. A sorozatban nektek sárkányokkal kell együttműködni. Tudom, hogy nem igaziak, de milyen volt velük forgatni? Egy kollégátok azt mondta, hogy ne becsüljük alá, nagyon is fárasztó.

Emma: A gyerekekkel nehezebb! (nevet)

Olivia: Eléggé pontos technikai szempontok alapján forgatják a CGI jeleneteket és a mitikus lényeket. Nincs túl sok szabad tér a kreativitásra ebben a témában. Minden a technikáról szól, ezért eléggé korlátozott. Mert előre meg kell határozniuk, hogy hol lesz a sárkány, valamint az őt körbevevő teret, mi pedig csak belelépünk ebbe, ezért az ilyen forgatási napok kifejezetten hosszúak.

Mit csináltatok, amikor megkaptátok a szerepet? Milyen érzések uralkodtak el rajtatok?

Emma: A meghallgatási folyamatok nálam elég hosszúra nyúltak. A pandémia közepén jártunk, és folyamatosan felvételeket készítettem, majd végül lehetőségem nyílt egy hatórás személyes meghallgatásra, ami után nem jeleztek vissza, és mások az mondták, biztos nem sikerült. Majd egy héttel később jött egy hívás, én pedig épp egy mező közepén álltam. Úgy értem, már három éve nem találkoztam szinte senkivel a COVID miatt. [...] Őszintén szólva, az izgatottság és a rengeteg adrenalin mellett meg is könnyebbültem. Mert három hónapnyi meghallgatás és felvételkészítés alatt helyet csinálsz az életedben ennek a személynek, ennek a karakternek, amibe már beletettél sok energiát. És nem álltam készen arra, hogy ez véget érjen.

Olivia: Nekem hasonlóan hosszúak voltak a meghallgatások. Volt egy nagyon kellemes beszélgetésem Miguellel és Ryannel, ahol arra utaltak, hogy talán enyém lehet a szerep, de talán nem. (nevet) 'Ki tudja, meg kell győznünk az HBO-t' - mondták. Aztán volt egy kéthetes időszak, amíg szünetet kértek, amit egy négyhetes, azán egy hathetes szünet követett, és aztán kaptam csak egy hívást (augusztusban volt a meghallgatás), szóval felhívtak valamikor október közepén, én pedig épp a konnektor mellett guggoltam, mert a telefonomat töltöttem. És minden ügynököm bekapcsolódott a hívásba, ami általában jó hírt jelent, szóval mindannyian ott voltak, és elmondták, hogy enyém a munka. Nagyon izgatottak voltak, mert hatalmas Trónok harca-rajongók mind. Én is euforikusan éreztem magam, azán rögtön elkezdtem idegeskedni, tudván, hogy ezt meg is kell csinálni, miközben ismertem már a sorozat hagyatékát.

Emma, te nem-bináris neműként azonosítod magad. A személyes tapasztalataid ezen a téren nyújtottak kulcssegítséget a karakter megformálásában?

Emma: Nem tudom, hogy kaptam-e ezáltal kulcssegítséget, de úgy vélem, hogy Rhaenyra egy olyan karakter, aki furcsán érzi magát amiatt, ahogy a világ nézi őt. Korlátozva érzi magát, és tisztában van azzal, hogy a férfiak mi mindent megengedhetnek maguknak, és ennek eredményeként mély belátása van a nemi dinamika működésébe. Ő amolyan maszkulin szabadságra vágyik.

A karaktereitek ennek a patriarchális világnak a közepén vannak, és fiatal korban ezt még el is fogadják. Hogyan változik ez meg, ahogy felnőnek?

Emma: Szerintem a gyerekeknek nincs más lehetőségük, mint hogy elfogadják a koncepciókat, amikbe kerültek. És szerintem az az utazás, amire Rhaenyra indul, arról szól, hogy megértse, valójában van lehetőség saját teret kivésni, de ez egy keményebb utazás lesz.

Olivia: Úgy gondolom, Alicent születése óta azon dolgoznak, hogy ő Otto kezében egyfajta eszköz legyen. És szerintem egy idő után végre észreveszi azt, hogy mennyire bántalmazó is ez a kapcsolat, hogy nem volt benne szemernyi gondoskodás sem. És felmerül a kérdés: vajon ő azért hisz a patriarchizmusban és a hagyományokban, mert ilyen, vagy azért hisz benne, mert gyerekkora óta erre nevelték?

Jelenet a Sárkányok háza című sorozatból: Olivia Cook, mint Alicent Hightower, és Rhys Ifans, mint Otto Hightower.
forrás: WARNERMEDIA/Sárkányok háza
Jelenet a Sárkányok háza című sorozatból: Olivia Cook, mint Alicent Hightower, és Rhys Ifans, mint Otto Hightower.

Kihívás lehetett, hogy a sorozatnak olyannak kellett kicsit lennie, mint a Trónok harcának, de közben teljesen másnak. Ti mit gondoltok erről?

Olivia: Rögtön felismered ezt a világot, visszatérsz Westerosba, de ez egy régebbi Westeros. Hallottuk azt a sok történetet a Targaryenekről, hogy ezek az emberek szinte istenek voltak. Megismerjük őket hatalmuk csúcsán, és ebben van valami, ami egészen új és izgalmas. De közben mégis megvan az a régi politikai feszültség, és a vágy a hatalom, az örökség iránt, amit annyira szerettünk és amiből többet is akartunk látni a Trónok harcában.

Emma: De ezzel párhuzamosan ez egy új sorozat, új narratíva, de közben megvan a mi kis kötődésünk [a Trónok harcához] Miguel Puschnik személyében, aki olyan Emmy-győztes epizódokat rendezett a Trónok harcában, mint a Fattyak csatája, és ő nagyon jól érti ezt az univerzumot, és nagyon tiszteli is. Úgy éreztem, hogy megvolt a hasonló vezetés, de közben egy teljesen más sorozatról beszélünk, aminek külön is helyt kell állnia.

Szerintetek mit szeretnek az emberek ezekben a fantasy sorozatokban?

Olivia: Úgy vélem, a sci-fi és fantasy sorozatok azért tetszenek annyira a közönségnek, mert jól reflektálnak, tükröt tartanak az elé, ami a társadalomban történik. Ugyanaz a téma, ami mindenkit érdekel: szerelem, tragédia, hatalom, küzdelmek, ez mind ugyanaz, de azt hiszem, hogy könnyebb ezt elfogadni egy képzeletbeli világ részeként, és így egy kicsit jobban ki tudsz lépni a saját napi életedből, segít kiszakadni.

Mindkettőtök karakterei összetettek és erősek. Szerintetek mi Alicent gyengesége, és mi Rhaenyra erőssége?

Olivia: Szerintem Alicent gyengesége az őt körülvevő emberekben rejlik.

Emma: És szerintem Rhaenyra ereje, nem is tudom, az, hogy minden az életében az identitás kérdése köré helyeződik. Szóval miközben politikai kérdéseket válaszol meg, párhuzamosan identitásbeli kérdésekre is felel. És a vágy arra, hogy megismerjenek minket, mindannyiunkban erős. Ha a megismerés iránti vágyat összevegyítjük a hatalom iránti vággyal, ez egy és ugyanaz a kérdés lesz. És ez félelmetes energiákká alakul át.

Olivia Cook a Sárkányok háza egyik jelenetében.
forrás: WARNERMEDIA/Sárkányok háza
Olivia Cook a Sárkányok háza egyik jelenetében.

Ezt se hagyd ki!

Galéria / 12 kép

Trónok harca szereplők, akikre ma már rá sem ismerni

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

7 ingyenes mozgásforma, ami fogyaszt és a szív egészségének is jót tesz

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen hatalmas szerepe van az egészségünk megőrzésében a mozgásnak. Persze sokan idő- és pénzhiányra hivatkozva megpróbálják megmagyarázni önmaguknak, hogy pontosan miért nincs idejük mozogni. Nos, van egy rossz hírünk, most olyan mozgásformákat szedtünk össze, amelyek nemcsak ingyenesek, de olyanok is, melyek mindössze fél/egy órát vesznek igénybe.

Kép

10 híres leszbikus nő, aki nem kevés férfival is randizott

Vannak olyan híres nők, akik pár leszbikusnak vallják, mégis sokszor randiztak életük során pasikkal is...

Kép

Mennyire nehéz nőnek lenni 2024-ben? Barbie szerint NAGYON!

A JOY Ventilátor podcast legújabb adásában egy nagyon kényes témát feszegettünk... Ti mit gondoltok a nők jelenlegi helyzetéről?

Kép

4 csillagjegy, aki hatalmas pénzesőre számíthat május előtt: igazi vagyonra tesznek szert!

A májusi eső aranyat ér – tartja a mondás, ami idén májusban új értelmet nyer egyes csillagjegyek számára.

Kép

Diana hercegné le akarta mondani az esküvőjét Károllyal: kiderült, ki miatt gondolta meg magát az utolsó pillanatban

A királyi életrajzíró, Ingrid Seward a néhai walesi hercegné esküvőjéről árult el soha nem hallott információkat.

Kép

Napi horoszkóp április 17.: a Rákoknak érdemes önmagukra is időt szánniuk, a Szüzeket váratlan anyagi teher frusztrálja

A hét közepe is tartogat bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!