Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A kiszámíthatatlan fordulatok és izgalmas történetek mögött: interjú Cara Hunter írónővel

A kiszámíthatatlan fordulatok és izgalmas történetek mögött: interjú Cara Hunter írónővel
A nap cikke

Rossz dolgok történnek veled? 6 jel, hogy valaki elátkozott téged

Sokszor csak azt hisszük, hogy pusztán balszerencsések vagyunk, pedig könnyen lehet, hogy egy ártó személynek "köszönhetjük" mindezt. Íme a jelek!

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 18.: az Ikreknek nagyszabású terveik vannak, a Szüzeknek érdemes a saját érdekeikért kiállniuk

A hét második felében is izgalmak várnak az egyes csillagjegyekre, érdemes tehát, hogy mit üzennek a csillagok!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy sorsfordító esemény fogja megváltoztatni az egész életét a közeljövőben

Vajon te is rajta vagy a listán?

Olvasd el!

Schumacher fia és magyar barátnője, Vivi már 6 éve alkotnak egy párt: süt róluk a boldogság – FOTÓ

David Schumacher és Keszthelyi Vivien 7 éve ismerkedtek meg egymással.

Facebook
Twitter
Pinterest
Cara Hunter neve ismerős lehet azoknak, akik szeretik a thrillert és a fordulatos krimiket. Könyvei, amelyek Adam Fawley detektívnyomozó történetét követik soron, Magyarországon is kaphatók, hamarosan pedig a negyedik rész is megjelenik.

A napokban az írónő Budapestre látogatott, nekem pedig lehetőségem nyílt találkozni vele, hogy beszélgessünk könyveiről, és arról, mi inspirálta történeteit. Amikor a Corinthia Hotel felé haladtam, már nagyon izgultam a beszélgetés miatt, de nem kellett volna, ugyanis Cara Hunter személyében egy igazán kedves, barátságos írónőt ismerhettem meg.

Mi inspirálta legújabb, és egyben harmadik könyved, a Nincs kiút történetét?

Rengeteg könyvem azzal kezdődik, hogy meglátok valamit a hírekben, vagy olvasok valamit. Volt egy ügy, talán még hallottál is róla, az Egyesült Királyságban hatalmas tűz tört ki, és a rendőrség végül megállapította, hogy az apa volt a tettes. Ez egy érdekes példája volt egy nagyon ritka esetnek, ami elgondolkodtatott a tűzről. Hogy van, amikor hiszel valamiben, és a végén kiderül, hogy egészen más a valóság. Részben ez indította el bennem a történet kezdetét. Gondolsz valamit, és végül teljesen más kerekedik ki belőle. Nagyon szeretem ezt csinálni a könyveimmel.

Cara Hunter: Nincs kiút című könyvének tartalma


Teljesen hétköznapi család. Leszámítva egy dolgot. Valaki az életükre tör... Dübörög a karácsonyi szünet. Két gyereket épp most húztak ki leégett észak-oxfordi otthonuk romjai közül. A kisebbik fiú nem élte túl, a bátyja élet-halál között lebeg. Miért maradtak egyedül a házban? Hol van az édesanyjuk és az apjuk miért nem veszi fel a telefonját? Előkerül egy újabb bizonyíték és valóra válik Fawley nyomozó legrosszabb rémálma: ez a tűzeset nem baleset volt, hanem gyilkosság... Mi van, ha valaki az egész családodat ki akarja irtani?

Mindig tudod, hogy mi lesz a történet vége?

Abszolút! Sőt, legtöbbször a befejezést találom ki először. Az első könyvemnél, az Egy közeli ismerősnél ami először eszembe jutott, az a végén lévő nagy fordulat volt. Miután megvolt ez a fordulat, azt gondoltam, igen, ebből ki lehet kerekíteni egy jó történetet. És aztán visszafelé gondolkodom, a fordulattól, és azon töröm az agyam, hogyan tudunk eljutni ide. Minek kell történnie előtte, hogy eljussunk arra a pontra, milyen embereknek kell feltűnni a történetben, hogy végül így alakuljanak az események. Szóval a végével kezdem, aztán az elejével, és próbálok ugyanoda eljutni.

Mennyi időbe telik megírni egy könyvet?

Az első 4 hónapba telt, a második körülbelül ugyanannyi, a harmadik tovább tartott, mert több kutatást kellett végeznem. A harmadik könyvben, a legújabban ugyanis a tűzjelent, a nyomozás sokkal több munkát igényelt. Beszéltem Oxfordban egy helyi tűzoltósággal, arról, hogyan vizsgálják a gyanús eseteket. Miféle rendőrségi jelentést kell írni, milyen bizonyítékokat keresnek, a tűzoltók hogy dolgoznak együtt a rendőrökkel, amikor egyértelművé válik, hogy bűneset történt. Fontos, hogy ezeket a részleteket jól írjam meg, ezért tovább tartott, mint a többi könyv.

Mindig szeretted a thrillert és a krimit?

Igen, imádom ezeket a sztorikat, már akkor Agatha Christie-t olvastam, amikor kicsi voltam. Ő tudja, hogyan rejtse el az igazságot úgy, hogy az szem előtt legyen - mert mindig így van. Sosem ér olyan meglepetés, hogy valaki olyan volt a gyilkos, aki amúgy ott sem volt eddig a sztoriban. A végén azt gondolod, "hát persze, hogy ő volt", és én ezt akarom elérni az olvasóimnál. Amikor a könyv végére érnek, két dolgot szeretnék: azt, hogy egyrészt azt mondják, "te jó ég!!!!", amikor a fordulattal szembesülnek, és egyúttal azt, hogy "persze, már értem, hogy miért". Szeretném, hogy megkapják a fordulatot, de közben mégsem akarom, hogy átverve érezzék magukat.

Miért Oxford? Tudtommal ott élsz; könnyebb volt egy olyan helyről írni, amit ismersz, szemben egy képzeletbeli várossal?

Igen, szerintem ez így van. Könnyebb arról írni, amit ismersz, egy várost, részleteket, atmoszférát nehezebb kitalálni. Egy vicces sztori: amikor megírtam az első könyvet, nem Oxfordnak szólítottam a várost, mert azt hittem, mindenki unja már Oxfordot. De azért elég egyértelmű volt, hogy melyik városról van szó, és amikor először mentem a kiadómhoz, ő rögtön azt kérdezte "Ez Oxford, igaz?" Én meg szégyelltem magam, és elmondtam, hogy igen. Ő erre közölte, hogy "Nem, nem, változtasd vissza Oxforddá." Konkrétan ez volt az első mondata (nevet). És igaza volt, mert, mint kiderült, az emberek nem unják Oxfordot. És ami igazán csodálatos, hogy az egész világon mindenki ismeri ezt a várost, ezért nem kellett részletesen jellemeznem, mert mindenki fejében él róla egy kép.

Ettől sokkal valósabb lett a sztori is.

Igen, nekem is úgy érződik. Köszönöm!

A könyveidben központi szerepet kapnak a gyerekek. Miért döntöttél úgy, hogy rájuk fókuszálsz?

Ez nem volt tudatos döntés. Amikor a második könyvet írtam, még csak nem is gondoltam erre. Az első könyvemnél, az Egy közeli ismerősnél viszont a fordulat jutott először eszembe, ezért nyilvánvaló volt, hogy a történet egy eltűnt gyermekről szól majd. Időközben pedig jött magától, hogy kicsit jobban utánanézzek azoknak a problémáknak, amik egy gyermek körül kialakulnak, hogy miként vannak rájuk hatással emberek, akik nem közvetlen családtagok. Hogy hogyan kommunikálnak a gyermekek egymással. És rájöttem, hogy ez egy elég gazdag témakör, és hogy nem csak az számít a könyvemben, ki bántotta Daisy-t, vagy mi történt vele, hanem leginkább az, hogy miért. A miért szerintem mindig érdekesebb. Úgyhogy nem célom az embereket sokkolni ezekkel a témákkal csak azért, hogy sokkoljam őket. Szerintem sok bűncselekménynél a család, az emberek nem feltétlenül akarnak bántani másokat, hanem adott egy borzasztó szituáció, valami rosszul sül el, hibás döntéseket hoznak, nem tesznek meg valamit, amit kellene, és emiatt történnek a rossz dolgok. Szerintem ez a legérdekesebb aspektus: megtudni, miért történt mindez. Nem azért írok a gyerekekről, hogy gyerekekről írjak. A negyedik könyvemben például ők nem is szerepelnek.

Cara Hunter: Egy közeli ismerős tartalma


Hogyan tűnhet el egy gyerek nyom nélkül? A nyolcéves kislány, Daisy Mason eltűnik egy egyszerű családi vacsoráról. A csendes kertvárosban senki nem látott semmit – legalábbis ezt mondja mindenki. Adam Fawley detektív ugyanakkor tudja, hogy tíz ilyen esetből kilencben csak olyan ember lehet a tettes, akit az áldozat ismert. Vagyis valaki hazudik. Az óra ketyeg, könnyen kifuthatnak az időből…

A könyvek főszereplője Adam Fawley nyomozó. Jól sejtem, hogy ő a kedvenc karaktered?

Azt hiszem, igen. Eléggé megszerettem mindegyiküket, más és más dolgok miatt. Amikor van egy karakter, akivel együtt élsz, kicsit olyanok lesznek, mint a gyerekeid (nevet). Imádom a női szereplőket is, Erica, ő például nagyon klassz, és még Quinn is, annak ellenére, hogy egy kicsit idióta (nevet), de szórakoztató, és azt hiszem, minden csapatban van egy ilyen karakter.

Ebben teljesen egyetértünk!

Minden nő dolgozott már ilyen emberrel. Néha kapok Instagramon üzenetet arról, hogy "Miért nem sikerül olyan pasit találnom, mint Fawley? Miért mindig Quinnekbe botlok?", és ez annyira vicces (nevet). Én is azt kívánom, bár több olyan férfi létezne, mint Adam, imádom őt. A negyedik könyvben a múltjának egy új részét ismerhetik meg az olvasók, például hogy hogyan találkoztak Alex-szel, és az egyik régi ügye is visszaköszön.

Ha filmet forgatnának a könyvekből, szerinted ki alakíthatná őt?

Ezen már nagyon sokat gondolkodtam. Nincs konkrét válaszom. Nehéz lenne castingolni. Mert nagyon jóképű, de nem annyira feltűnően. Szóval, lehetne akár Brad Pitt is, de ő nyilvánvalóan jól néz ki, le sem tudja venni róla az ember a szemét, Adam viszont sokkal alulértékeltebb. Szóval nem egyszerű. De lehet, hogy nem is kéne ezen gondolkodnom, mert még ha nagyon szerencsés is leszek, és filmet forgatnak belőle, úgyis valaki mást választanak majd. Szóval inkább nyitott maradok, és akkor biztosan nem csalódok (nevet).

Mit csinálsz, amikor épp nem írsz?

Elég sok bűntényekről szóló műsort nézek, ez az én bűnös élvezetem. A férjem, még mielőtt kijöttek volna a könyveim, mindig azzal jött, hogy miért nézek ilyen borzalmas műsorokat. De most már, amikor hazaér a munkából, rám néz, és közli: "helyes, ötleteket gyűjtesz." Mert hát minden ötlet más helyről jön. Mindig van valami, ami nem biztos, hogy rögtön fontosnak tűnik, de látsz valamit 3 hónapja, akár 3 éve, és egyszer csak beugrik róla valami. Ezen kívül pedig sokat utazgatok, szeretek kimozdulni otthonról, és van két cicám is.

Olvasd el ezt is!

Olvasni pedig tényleg nagyon klassz dolog, ezt a galériában is bebizonyítjuk!

Galéria / 9 kép

Kilenc döntés, amitől újra rendszeres olvasó lettem

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Eláll a lélegzet! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - fotók

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép

Kezdőknek ajánlott sminktermékek: A tökéletes megjelenés elérésének első lépései

Szeretnéd elkezdeni felfedezni a smink világát, de nem tudod, hogy hol kezdj? Ha kezdő vagy a sminkelésben, ne aggódj! A kezdőknek javasolt termékekkel könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbeket.

Kép

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Kép

Hatalmas az öröm: A Next Top Model Hungary sztárja, Axente Vanessa kisbabát vár!

A gyönyörű magyar modell az Instagramján jelentette be a hatalmas hírt a rajongóinak!

Kép

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Emlékszel a lányra, aki a Jóbarátokban Bruce Willis lányát alakította? Így néz ki manapság!

Alexandra Holden játszotta David Schwimmer, azaz Ross Geller 12 évvel fiatalabb barátnőjét, aki a férfi tanítványa volt az egyetemen.