Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

György és Sarolta is búcsút vettek: II. Erzsébet királynő gyászszertartása rendkívül megható volt

György és Sarolta is búcsút vettek: II. Erzsébet királynő gyászszertartása rendkívül megható volt

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Utolsó útjára kísérték II. Erzsébet királynőt.

2022. szeptember 8.: a nap, amikor II. Erzsébet királynő végleg lehunyta szemét. Amikor kora délután kiderült, hogy a királynő állapota rosszra fordult, rögtön ágyához hívták szeretteit, ám végül csak Károly és Anna hercegnő értek oda időben. Ettől függetlenül Harry, Vilmos, és mindenki más is rögtön a balmorali kastélyba sietett, hogy méltó búcsút vegyenek a királynőtől.

III. Károly már múlt héten bejelentette, hogy édesanyjától szeptember 19-én vesznek végső búcsút, a temetése magyar idő szerint délben kezdődött el. Természetesen az egész család, valamint számos ország vezetője ott volt a Westminsteri apátságnál, hogy lerójják tiszteletüket II. Erzsébet előtt, aki 70 évig volt hatalmon.

Harry nem viselhetett katonai egyenruhát

Amint bevitték a koporsót az apátságba, mindenki némán fejet hajtott a királynő előtt, még egyszer utoljára.

A koporsó mögött a királynő gyermekei és unokái együtt vonultak: legelöl III. Károly, őt követte Anna hercegnő, majd a család többi tagjai, többek között Vilmos herceg mellett két gyermeke és Katalin hercegné, mögöttük pedig Harry és Meghan.

Mint kiderült, Katalin hercegné hosszas gondolkodás után úgy döntött, hogy két idősebb gyermekét, György herceget és Sarolta hercegnőt is elviszi a temetésre. Lajos herceg otthon maradt, de Katalin nem sokkal korábban elmondta, hogy a kisfiú nehezen érti meg, mi történt, rengeteg kérdése van dédnagymamájával kapcsolatban, és most tudatosul benne, hogy nem találkoznak már többet.

A temetést David Hoyle, Westminster esperese vezette, de rajta kívül többen is beszédet mondtak, felolvastak, és számos egyházi dalt elénekeltek. Például Lizz Trust miniszterelnök János evangéliumából olvasott fel: ő Erzsébet királynővel még tudott találkozni, ekkor készült a királynőről a legutolsó fénykép is.

Az Egyesült Királyság két perc néma csendbe borult, mielőtt Erzsébet királynő koporsójával megkezdődött a menet a windsori Szent György-kápolnába. Itt helyezik örök nyugalomra őt. A koporsót családja is követi.

Az apátságban körülbelül 2000 ember jelent meg, köztük számos ország vezetőjével, befolyásos politikai személyekkel, de az apátság előtt rengetegen gyűltek össze, sokan már egy nappal korábban megjelentek és türelmesen vártak.

Nyugodjék békében!

Galéria / 10 kép

10 meglepő érdekesség II. Erzsébet királynőről

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

4 dolog, amit megtanulhatsz az év legjobb alkotásából, A sziget szellemei című filmből

Eddig összesen 84 díjat nyert el, így joggal nevezik az év legjobb filmjének, ráadásul mély mondanivalóval érkezik, amiből még tanulni is lehet.

Kép

Gisele Bündchen 42 évesen visszatért: még mindig nagybetűs szupermodell

A Victoria's Secret korábbi angyala egy időre ugyan benyomta a szünet gombot a karrierjén, de úgy tűnik, készen áll a folytatásra.

Kép

„Már három éve nem szexeltünk a párommal, szerinte ez a pornó miatt van”

Olvasói levélre válaszolt a pszichológus, szerinte ezt kellene tenni ebben a helyzetben.

Kép

8 undi dolog, amit a tested tesz, mégis nagyon jó hatása van rád

Ezekre a dolgokra senki nem büszke a testével kapcsolatban, pedig mind azt jelenti, egészségesek vagyunk.