Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Archie herceg, Lilibet hercegnő lehet: Nagy változások, amik bekövetkeznek most, a királynő halála után

Archie herceg, Lilibet hercegnő lehet: Nagy változások, amik bekövetkeznek most, a királynő halála után

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Az elkövetkező hetekben több dolog is meg fog változni.

Tegnap délután, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynő balmorali otthonában, nyugalomban, derült ki a palota hivatalos nyilatkozatából. Már kora délután orvosi felügyelet alá helyezték, és teljes családját értesítették, így mindenki azonnal Skóciába indult, hogy utolsó pillanataiban mellette lehessenek.

A hírt követően rögtön kiderült az is, hogy Károly (ahogy azt hónapokkal ezelőtt is tudni lehetett) következik a trónon, nem sokkal később pedig azt is felfedték, hogy hivatalosan III. Károly királynak fogják őt hívni. Kamilla az úgynevezett queen consort címet kapta meg.

Most több nagy változásra is sor fog kerülni. Az egyik, amiről nagyon sokan beszélnek, hogy Meghan és Harry gyermekei megkaphatják a hercegi és hercegnői címet, ugyanis V. György király 1917-ben vezette be azt a szabályt, hogy az uralkodó fiú gyermekének gyerekei automatikusan megkapják ezt az elnevezést. Most, hogy Károly lett a király, ez életbe lép, hacsak ő nem dönt másképp.

Mivel Károly legidősebb fia, Vilmos automatikusan megörökölte a Duke of Cornwall címet, Instagram oldalukon rögtön át is írták Katalinnal, így most már nem csak Cambridge hercege és hercegnéjeként hivatkozhatnak rájuk. De azt rebesgetik, hogy Vilmos megkaphatja édesapjától ajándékba a Wales hercege címet is, amit a királynő még 1958-ban adott neki. Ha ez megtörténik, Katalin lesz Wales hercegnéje; ezt a címet legutoljára Diana használta, Kamilla sosem.

Az Egyesült Királyságban a pénzeken II. Erzsébet királynő arcképe látható, ez hamarosan megváltozik. Már hosszú ideje készen állnak a tervek, amelyek alapján elkezdik a Károly király arcával fémjelzett bankókat és érméket gyártani. Ugyanez igaz a bélyegekre is.

Erzsébet királynő halálával pedig életbe lépett a London Bridge és az Unikornis-művelet, azaz egy évtizedekkel korábban előkészített szabálykönyv, ami felfedi, milyen lépések következnek most. A királynő koporsóját Londonba szállítják, majd a Buckingham-palotába, a hatodik naptól a kilencedik napig pedig a Westminster-palotában helyezik kiállításra, ahol mindenki leróhatja előtte tiszteletét. Mindeközben Károly körútra indul királyként, majd a 10. napon sor fog kerülni a királynő temetésére, ami nemzeti gyásznap lesz.

Azt már tudni, hogy abban az emlékkápolnában helyezik végső nyugalomra, ahol szüleit is eltemették. Bár Fülöp herceget a Windsor-kastélyban temették el, át fogják szállítani testét ide, hogy a királynő mellette lelhessen végső nyugalmat.

Ezt is olvasd el!

Galéria / 5 kép

5 idézet Erzsébet királynőtől, amire érdemes emlékezni

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép

5 film, amely igencsak problémás lenne 2023-ban

Az elmúlt években elképesztő módon változott meg az emberek gondolkodása, legyen szó a nemek közötti egyenlőségről, az elfogadásról vagy éppen a testpozitivitásról.

Kép

Akkor és most fotók Madonnáról - félelmetes, hogyan tették felismerhetetlenné arcával a plasztikai sebészek

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép

A Vámpírnaplók színésze ismét szerelmes: fiatal barátnője 8 éves volt, amikor a sorozat elkezdődött

Paul Wesley ismét szerelmes, méghozzá egy nála jóval fiatalabb nő mellett találta meg a boldogságot.