Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Elképesztő összefogás az árva kutyákért Valentin nap alkalmából

Elképesztő összefogás az árva kutyákért Valentin nap alkalmából
Facebook
Twitter
Pinterest
Hetekkel ezelőtt egy állatvédő szervezet és egy "celeb" kutya kitalálták, hogy Valentin nap alkalmából megszólítják az embereket: a szerelemesek ünnepére szánt összegből egy kicsit adományozzanak árva kutyák megmentésére is.

Nem azt kérték, hogy ignoráljuk az ünnepet és nem kell virág sem gyertyafényes vacsora. Azt szerették volna csupán, hogy azok, akiknek fontos az állatvédelem és a kutyamentés, örüljenek csak egy szál virágnak az ünnep alkalmából és a maradék pénzt fordítsák a hontalan és nehéz sorsú állatokra.

Demény, a kötsög és az Eszkuláp Egyesület két évvel ezelőtt a karácsonyi vásárlás őrületében már elindítottak egy hasonló projektet, akkor azoknak a nagymamáknak szerették volna könnyebbé tenni az ünnepet, akik egyedül küzdenek meg minden nap nehézségekkel és anyagi gondokkal. A Nagyi projektben akkor 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze és tették könnyebbé és boldoggá sok nagymama karácsonyát.

A Valentin projekt keretein belül azt vállalták, hogy minden 100 000 Forint adományozott összeg után megmentenek egy kutyát vidéki gyepmesteri telepről, vagy olyan helyekről ahol kevés az esély az örökbe adásra. A kampány sikere talán ennek is köszönhető, hogy konkrét és elérhető célt tűzött ki maga elé. Egy kutya megmentése ugyanis hozzávetőlegesen ennyibe kerül, mely tartalmazza a kötelező oltások, chip, ivartalanítás és panziós ellátás árát. Egy komplikáltabb, nagyobb orvosi beavatkozást nem tartalmaz ez az összeg, tehát az egyesület bizony nem kevés kockázatot is vállalt ezzel.

Egy héttel ezelőtt még az 50 kutya, tehát az 5 millió forint elérése volt a cél, de mára már saját elképzelésüket is túlszárnyalták a szervezők, hiszen az összefogásnak köszönhetően elképesztő összeg, több mint 13 millió forint gyűlt már össze. Ez azt jelenti, hogy 130 kutyának tudnak új életet biztosítani, esélyt adni az otthon találásra és egy szebb jövőre. Ez több, mint az Illatos úti ebtelep (budapesti gyepmesteri telep) lakóinak száma.

Az önkéntes magánszemélyek mellett már cégek és egyéb szervezetek is a kezdeményezés mellé álltak, bevételük egy részét felajánlva a projekt javára. A végleges összeg így ennél még jóval több lesz, meg sem lehet becsülni.

Te is csatlakozhatsz a Valentin projekthez, melynek részleteiről ITT találsz meg minden fontos információt.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!

A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.

Kép

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Kép

Az egyik dal Harry Stylesról szól?! Az 5 legőrültebb teória Taylor Swift legújabb albumáról

Az énekesnő köztudottan híres arról, hogy IMÁD apró nyomokat elrejteni a dalaiba, ezért a fanok már mindenben IS jelet vélnek felfedezni, például a sztár új albuma kapcsán.

Kép

3 étel, aminek fogyasztásával megakadályozhatod a pattanások kialakulását: eláruljuk, mi az az anti-akné diéta!

Az anti-akné diétának köszönhetően szebb lehet a bőröd, mint valaha, ráadásul nem kell lemondanod a finom ételekről!

Kép

Tóth Andi egy igazán intim videót posztolt a fürdőkádjából: elolvadunk tőle!

Sok rajongó még mindig nem tért magához, hogy a népszerű énekesnő lesz az X-Faktor női mentora.