Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

HIVATALOS: Elhunyt II. Erzsébet királynő, családja az utolsó percekben is mellette volt

HIVATALOS: Elhunyt II. Erzsébet királynő, családja az utolsó percekben is mellette volt

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
A családtagok azonnal a királynőhöz siettek, amint megérkeztek az első rossz hírek állapotát illetően.

A mai napon elhunyt II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság történelmének leghosszabb idejét hatalmon töltő monarchája. 96 éves volt, férjétől, Fülöp hercegtől 2021 áprilisában vett végső búcsút.

A királynő békésen hunyt el ma délután balmorali otthonában. A király és az uralkodó királynéi rangú hitvese Balmoralban marad, és holnap térnek vissza Londonba.

Egészségügyi állapotáról már platinajubileumát megelőzően is több aggasztó információ látott napvilágot, ám akkor sikerült jobb állapotba kerülnie, az ünnepélyen is részt tudott venni.

Ma, szeptember 8-án azonban hirtelen érkeztek a hírek, miszerint orvosai nagyon aggódni kezdtek állapotáért, rögtön felügyelet alá helyezték, és családját is értesítették. A dolog olyannyira komoly volt, hogy nemcsak Vilmos és Károly, de Harry, majd később gyermekei és a többi családtag is Skóciába siettek, a királynő balmorali otthonába. Több részletet nem osztottak meg egyelőre a körülményekről, de úgy tudni, Károly és Kamilla vele voltak az utolsó pillanatokban is.

II. Erzsébet királynő 1926. április 21-én született, VI. György brit király legidősebb lányaként. Nagyon fiatalon, mindössze 25 évesen került hatalomra, miután édesapja 1952-ben elhunyt. A fiatal királynőt hivatalosan egy évvel később koronázták meg, ekkor már néhány éve Fülöp herceg felesége volt, ám ő sosem lett király. A királynő követte a hagyományokat, de számos modern újítást is bevezetett: megkoronázását például televízióban vetítették, korábban erre sosem volt példa.

Bár élete utolsó éveiben többször is találgatták, hogy lemond a trónról, ő sosem tette. Mindig is azt vallotta, hogy megkoronázásakor ő egész életét népének szolgálatára tette fel, és ehhez a hatalmon töltött 70 éve alatt ragaszkodott is.

Néhány hónapja fedte fel, hogy halálát követően fia, Károly herceg követi őt a trónon, valamint feleségét, Kamillát queen consortnak (az uralkodó királynéi rangú hitvese) teszik meg.

Nyugodjon békében!

Erzsébet királynő és Fülöp herceg szerelme különleges volt, erről a galériában több kevésbé ismert részletet is olvashatsz!

Galéria / 11 kép

10 dolog, amit csak kevesen tudnak II. Erzsébet és Fülöp herceg házasságáról

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 1.: az Oroszlánok diplomáciát gyakorolnak, a Nyilasok a szokásosnál nehezebb feladattal küzdenek

A hónap első napjára is üzentek a csillagok, mindenképp érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna

A filmtörténelem legnépszerűbb alkotásainak, klasszikusainak szinte kívülről fújjuk bizonyos jeleneteit, amelyek meghatározóak lettek a karakterről kialakult képünk és más dolgok szempontjából is.

Kép

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép

ByeAlex nagy lépésre szánta el magát: 8 év után ismét könyvet ír

Ezúttal nem egy új zenéről vagy klipről posztolt, hanem arról, hogy valami egészen más dologgal is készül.