Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Varázslatos hercegnők a filmvásznon

Varázslatos hercegnők a filmvásznon
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Rossz dolgok történnek veled? 6 jel, hogy valaki elátkozott téged

Sokszor csak azt hisszük, hogy pusztán balszerencsések vagyunk, pedig könnyen lehet, hogy egy ártó személynek "köszönhetjük" mindezt. Íme a jelek!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy sorsfordító esemény fogja megváltoztatni az egész életét a közeljövőben

Vajon te is rajta vagy a listán?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 18.: az Ikreknek nagyszabású terveik vannak, a Szüzeknek érdemes a saját érdekeikért kiállniuk

A hét második felében is izgalmak várnak az egyes csillagjegyekre, érdemes tehát, hogy mit üzennek a csillagok!

Facebook
Twitter
Pinterest
Ha megkérdezünk egy kislányt, mi szeretne lenni, amikor nagy lesz, a válasz általában az, hogy tündér vagy hercegnő - esetleg tündérhercegnő. Éppen ezért karácsonyi tündérmeséim következő állomásán néhány csodás filmet veszünk elő, amiben nem csak hercegnők, de hercegnőkhöz illő ruhaköltemények is szerepelnek!

Az ünnepek közeledtével egyre inkább körülvesz bennünket a romantika és a meghittség hangulata, már ha az ember az évvégi munka és ajándékvadászás közötti hajrában a relaxációnak is át tudja magát adni… ;) De most együtt megpróbáljuk, hátha sikerül ötleteket szerezni, mit nézzetek az ünnepi pihi alatt!

Hamupipőke

A Lily James által megformált karakter ruhájának első és legszembetűnőbb részlete a dereka. Ha hiszitek, ha nem, a színésznőnek valóban majdnem ennyire vékony a dereka. Persze a fűző is formált rajta kicsit, de alapvetően is ilyen szerencsés alkat. (Emma Watson egyébként a Szépség és a szörnyeteg hamarosan megjelenő verziójában már elutasította a viselését, és azt is meg tudom érteni!) A ruhát egyébként a fenomenális Jane Law álmodta meg és 20 ember összesen 500 órát dolgozott azon, hogy ennyire lenyűgözőre sikerüljön. Ez viszi a filmet, ugye, és ez is került a plakátra! Nem kevesebb, mint 110.000 darab Swarovski kristály került a költeményre és képzeljétek, még valódi üvegcipellőt is készítettek a színésznő lábára - szintén Swarovski kristályból, amely több mint 1 kg-ot nyomott! Nem tudom, hogy ezt könnyű lehet-e elhagyni…

Kép

Neveletlen hercegnő

Egy ideig azt hittük, Anne Hathaway neve örökre egybeforr Mia Thermopolis karakterével, aminek ő nem nagyon örült volna, mert többször mesélte, hogy nem ez volt a kedvenc szerepe. Pedig Julie Andrews-zal szerepelni ilyen fiatalon azért nagy szó! ;) A hétköznapi lazaságnak hódoló, álruhás hercegkisasszony csodás átalakulásának lehettünk szemtanúi a filmben, s meg kell hagyni, ez az átalakulás nagyon is jól sikerült. Úgy mondanám, látványos finomhangolás. Gary Jones, aki a jelmezeket tervezte, ügyes munkát végzett – nagyon jól eltalálta a kissé ügyetlen, de bájos és szerethető hercegkisasszony karakterét, és persze leginkább a báli ruhákat! Ki az, aki már látta a filmeket? ;)

Kép

Sissi

Ki ne ismerné és szeretné Erzsébet és Ferenc József romantikus (és a valóságtól eléggé elrugaszkodott) történetének filmes verzióját! A Romy Schneider főszereplésével forgatott 3 részes játékfilm a drámán, intrikán és szerelmi szálon kívül még egy dologról volt híres! Mégpedig a lenyűgözően gyönyörű és fényűzően pompás kosztümjeiről! Biztos vagyok benne, hogy miközben néztétek a filmeket, ti is elképzeltétek magatokat egy-egy abroncsos ruhakölteményben, igaz? De ne gondoljátok, hogy leányálom volt, örüljetek az abroncsos szoknya nélküli időknek! ;)

Kép

Tükröm, tükröm

Volt egy év, 2012, amikor KÉT Hófehérke filmet is láthattatok a mozikban – az egyik a Hófehér és a vadász volt a harcias Kristen Stewarttal, a másik a bájos Tükröm, tükröm Lily Collins-szal. Utóbbit nem a fantasztikus történetvezetés miatt emelném ki, hanem a csodálatos kosztümökért! Eiko Ishioka sajnos már nem látta a filmet, amiben a gyönyörű ruhái szerepeltek, mert épp a bemutató előtt hunyt el. A tervezőhölgy nem csak filmekhez készített grandiózus ruhákat, de videoklipekhez és egész turnékhoz is, például a Cirque du Soleilnek. A Drakula vagy A sejt egy kicsit nyomasztó lenne, de ezt nyugodtan berakhatjátok a karácsonyi listába! ;)

Kép

Örökkön örökké

A bájos és tehetséges Drew Barrymore játssza ennek a klasszikus Hamupipőke sztorin alapuló romantikus filmdrámának a főszerepét. 1998-ban jelent meg a film és persze óriási sikert is aratott egyből, nem csak a megunhatatlan történet és a karaktereket alakító színészek miatt, hanem az egyszerű, de mégis álomszép ruhák miatt. Nem is csoda, hiszen nem más tervezte a kosztümöket, mint az Oscar-díjas jelmeztervező, Jenny Beavan. Minden kétséget kizáróan a film csúcspontja az a pillanat, amikor a történet vége felé Danielle (Drew Barrymore) megérkezik a bálba a hatalmas pillangószárnyakkal ékesített estélyi ruhájában! Ó de gyönyörűűűű! ;)

Kép

Római vakáció

Audrey Hepburn első filmes főszerepe volt ez, tudtátok? ;) Sőt, egyből Golden Globe, BAFTA és Oscar-díjat is nyert! Gregory Peck, a partnere, aki akkoriban már sztár volt, látva a játékát, bekérte a szerződését, és úgy módosíttatta, hogy azonos súllyal jelenjenek meg a plakáton. Mint egy igazi gentleman!

A jelmeztervező Edith Head volt, akinek még rengeteg hasonló felejthetetlen kosztümöt köszönhetünk, nem is csoda, hogy 8 Oscart nyert pályafutása során. Amikor elkezdte tervezni a ruhákat a filmhez, még nem is tudták, ki lesz a főszereplő, és mikor kiderült, Audrey épp a Broadyway-en játszotta a Gigi főszerepét. Miss Hepburn persze épp az ellenkezője volt mindannak, ami az 50-es években hollywoodi ideálnak számított: törékeny, alacsony, karcsú, és a szexiség helyett a bájjal dolgozott. Viszont volt benne valami csendes magabiztosság, ami segített neki utat törni – és tökéletesen ismerte, mi áll jól neki. A film jelmezeinek titka az egyszerűségükben rejlik – mert ahogy Edith Head is mondta, Audrey Hepburn maga is egy hétköznapi lánynak álcázott hercegnő.

Kép

Bűbáj

Csókból születik a boldogság - Édeseim, erre mindenki emlékszik, igaz? :))) Mona May, a jelmezek tervezője egy egész éven át dolgozott együtt filmes animátorokkal a kosztümök megtervezésén, hogy minden a lehető legelragadóbb és legszebb legyen. Miután kialakultak a koncepciók, a formák és a színek, a tervező 5 különböző Los Angeles-i és New York-i jelmezbolttal kötött szerződést, hogy tutira menjenek! A ruhákat egyébként 3 fő elv mentén tervezték: először is, hogy maradjanak olyan igazán "Disney-sek”. Legyenek mesebeliek, de legyen bennük egy kis friss, divatos lendület is, továbbá egy jó adag játékosság. Mit gondoltok, sikerült? (Nekem a függönyből készült ruha a kedvencem! ;)) És ahogy a filmből is megtanultátok, ha elgáncsol benneteket az élet, akkor a jelszó: Feláll! Koronát igazít! Megy tovább! ;)

Kép

Ha csak pár percre is, de remélem jól esett, hogy elkalandoztatok egy kicsit a tündérmesék világában! Mindenkinek szüksége van arra, hogy hercegnőnek érezze magát, így hát remélem, hozzá tudtam járulni ehhez egy hangyányit a ti életetekben is. És ha még kellene egy kis támogatás, mindenképp játsszatok velem a Facebook oldalamon a Hercegnő szépítő napi csomagért!!! (Szerintem elég jó ajándék lenne karácsonyra!) Csóóóóók! ;)))

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Eláll a lélegzet! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - fotók

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép

Kezdőknek ajánlott sminktermékek: A tökéletes megjelenés elérésének első lépései

Szeretnéd elkezdeni felfedezni a smink világát, de nem tudod, hogy hol kezdj? Ha kezdő vagy a sminkelésben, ne aggódj! A kezdőknek javasolt termékekkel könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbeket.

Kép

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Kép

Hatalmas az öröm: A Next Top Model Hungary sztárja, Axente Vanessa kisbabát vár!

A gyönyörű magyar modell az Instagramján jelentette be a hatalmas hírt a rajongóinak!

Kép

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Emlékszel a lányra, aki a Jóbarátokban Bruce Willis lányát alakította? Így néz ki manapság!

Alexandra Holden játszotta David Schwimmer, azaz Ross Geller 12 évvel fiatalabb barátnőjét, aki a férfi tanítványa volt az egyetemen.