Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

10 dolog, amit eddig talán te sem tudtál az idén 20 éves Rómeó és Júlia című filmről

10 dolog, amit eddig talán te sem tudtál az idén 20 éves Rómeó és Júlia című filmről
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Repülnek azok a fránya évek és kár szépíteni: a '90-es évek nem tegnap voltak...

1996-ot írunk: Leonardo DiCaprioLeonardo DiCaprioszínész54cikk4galéria5videóMég több róla magazinos poszterfiú korszaka előtt járunk, a Titanic című film is csak még tervként létezik, és ekkor kerül a mozikba Baz Luhrmann Rómeó és Júlia-ja.

Nézd meg ezt is!

A minden szempontból modern szellemiséggel átitatott alkotás elég vegyes kritikát kapott, annak ellenére, hogy a maga nemében egy korszakalkotó filmről beszélünk. Leonardo Dicaprio és Claire DanesClaire DanesSzínésznő3cikk0galéria0videóMég több róla párosa pedig tinilányok millióit csábította a mozikba, függetlenül attól, hogy a film alapsztorija azért itt-ott eltért Shakespeare eredeti művétől.

Eltelt tehát 20 év, így most csokorba gyűjtöttünk 10 érdekességet amit eddig lehet, hogy te sem tudtál a filmről!

1.) Kevésen múlt, hogy Claire DanesClaire DanesSzínésznő3cikk0galéria0videóMég több róla helyett nem Natalie Portman kapja Júlia szerepét. A gond csak az volt, hogy a rendezőt zavarta a Leo és Natalie közti 8 év korkülönbség.
2.) Claire a filmben végig parókát visel, a vizes jeleneteknél is.
3.) A filmben látható Jézus szobor a valóságban mindössze alig több mint fél méter volt.

Kép

4.) Az operatőrnek Donald McAlpine-nek komoly gondot jelentett az akváriumos jelenet felvétele, ugyanis a víz és az üveg közti tükröződések nem adták vissza azt a látványt, amit ő elképzelt volna. Végül fénycsöveket tettek az akváriumba - amik természetesen nem látszódnak a filmben - ennek köszönhetően pedig elérték a várt hatást.
5.) Leo a saját költségein utazott Ausztráliába, hogy segítsen a rendezőnek meggyőznie a gyártót arról, hogy megéri pénzt fektetniük ebbe a filmbe. Állítólag annyira elszánt volt, hogy még egy kisebb promó videót is összedobott a fejeseknek. Azt gondoljuk, minden centet megért ez az elszántság!

Kép

6.) Claire DanesClaire DanesSzínésznő3cikk0galéria0videóMég több róla elkápráztatta a rendezőt, de végül az, hogy a választás rá esett, a film egyik lelkes önkénteseként is aposztrofálható Leonak is köszönhető. A színész szerint Claire volt az egyetlen színésznő, aki a meghallgatáson a legtermészetesebben nézett a szemébe. Látszott rajta, hogy csakis a szerep kedvéért csillog úgy, ahogy kell, és nem partnere szőke fürtjei hozzák lázba.
7.) Hollywood fénykorának egyik szívtiprója Marlon Brando is játszott volna a filmben, ő alakította volna Lőrinc barátot. Végül azonban családi problémák miatt visszalépett a szereptől.
8.) Mercutio híres jelenete alatt vihar közeleg, emögött pedig semmi trükk nem volt. Végül egy valódi hurrikán csapott le Mexikó partjainál, és bár az idejük elég kötött volt, a végeredmény magáért beszél.

9.) Nem csak a természeti csapásokkal kellett a stábnak megbirkóznia. A film fodrászát Aldo Signorettit egy mexikói banda elrabolta, és 300 dolláros váltságdíjat követeltek érte, amit Baz Luhrmann természetesen ki is fizetett.
10.) A bálban minden egyes karakter direkt olyan jelmezt kapott, ami legjobban tükrözi a személyiségét. Júlia angyal lett, Rómeó a hős lovag, Tybalt az ördög és Capulet a császár.

Kép

A film itthon messze nem lett olyan siker, mint a tengerentúlon, ahol Leo karrierje szempillantás alatt beindult. Egy évre rá már a Titanic-ot népszerűsítette a vörös szőnyeges eseményeken és minden utána következő sikere már-már történelem.

Baz Luhrmann-nek sokat köszönhet, hiszen valamiként kölcsönösen támogatták és hittek egymásban, és ezt a jó kapcsolatot később egy újabb közös filmmel, a 2013-as A nagy Gatsby-vel is megerősítették. A szereplőgárda többi tagja sem tűnt el a süllyesztőben. Claire DanesClaire DanesSzínésznő3cikk0galéria0videóMég több róla manapság leginkább sorozatban utazik és a Tybaltot alakító John Leguizamo is a mai napig aktív.

Te is szereted ezt a filmet?

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!