Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Európai városlátogatások, melyekre talán nem is gondoltál

Wikimedia Commons
Európai városlátogatások, melyekre talán nem is gondoltál
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Pedig izgalmasabbak, mint a szokásos úti célok!

Amikor Európában tervezünk városlátogatásokat, általában a klasszikus célpontok jutnak eszünkbe. Pedig egy csomó olyan város van akár a közelben is, ahol egyáltalán nem a már sokszor látott helyek jönnek majd szembe. Mutatunk öt olyan helyet a kontinensen, ahová az őszi időszakban is érdemes elmenni autóval vagy repülővel is. Csak egy kicsi tervezés kell hozzá!

Kotor, Montenegró

Horvátországba gyakran indulunk Magyarországról, pedig Montenegró is gyönyörű, pláne Kotor, ahol fjordként kúszik be a tenger a szárazföldbe. Ahogy az egész országban, itt is érezhető az orosz hatás, ugyanakkor sokkal természetközelibb, mint a népszerű és sokszor zsúfolt horvát helyek. Mindenképp menj fel a várba, ha gyönyörű panorámára vágysz és ámulj a csodás környezeten!

Kép
forrás: Wikimedia Commons

Plovdiv, Bulgária

Az ország második legnagyobb városa, aminek területét számos nép lakta az elmúlt évszázadok során - és aminek így a hatása is meglátszik. Találni itt római kori, trák és török épületeket is, ez asokféleség pedig a helyi kultúrát és gasztronómiát is jellemzi. A környező hegyekben szuper túrákat lehet tenni és régi kolostorokat is meg lehet látogatni.

Kép
forrás: Wikimedia Commons

Palanga, Litvánia

Palanga egy izgalmas tengerparti város a Balti-tenger mellett, ahová nem csak nyáron, hanem ősszel is érdemes elnézni. Mindenképp kóstold meg itt a helyi finomságokat, főként tengeri ételeket és bulizz egyet a város lakóival. Kifejezetten szórakoztató hely amellett, hogy elképesztő a homokfövenyes partszakasza.

Kép
forrás: Wikimedia Commons

Alesund, Norvégia

A kikötőváros Bergentől északra található Norvégiában, és igazi európai gyöngyszemnek tekinthető. Alesund 1904-ben teljesen leégett egy tűzvész miatt, ezért akkor újjáépítették a kor stílusának megfelelően, ezt a megjelenést pedig máig sikerül megőrizni. Itt található egyébként az ország legnagyobb halász flottája, szóval lehet dúskálni a tengeri ételekben!

Kép
forrás: Wikimedia Commons

Tirana, Albánia

Aki egy nagyon színes és nagyon nyüzsgő, néha már kaotikus városba utazna, nézze meg Tiranát. Albánia fővárosa, egyben az ország legnépesebb települése, aminek kultúráját és megjelenését több vallás is befolyásolta. Ne riasszon meg senkit az, hogy egy nem túl jó marketingű országban található, kifejezetten megér egy próbát! Főleg, ha szereted a hasad, mert itt aztán megtömheted albán ételekkel.

Kép
forrás: Wikimedia Commons
Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!